İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da radikal İslamcı örgüt IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon, IŞİD'in Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı şüphelilere yönelikti. Toplam 23 adrese yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı, operasyonun devamında 3 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.
6 Şubat 2024

Adana merkezli iki ilde düzenlenen 'Kuyu-1' operasyonlarında, aralarında örgüt elebaşıları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük'ün de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit, yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi suçlara karıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlığının koordinesinde yapıldığını ve operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvetle mücadele operasyonu kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda rüşvet veren 62 sivil ile rüşvet alan 46 polis memurunun tespit edildiğini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese düzenlenen baskınlarda, 59 sivil şahıs ve 46 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.
22 Kasım 2023

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Bolu ve Tunceli'de 12-17 Ağustos tarihlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı ve bunlardan dokuzu tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, beş kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve bir kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Yedi şüphelinin gözaltı işlemleri devam ederken, soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
19 Ağustos 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Özgür Saral liderliğindeki 'Sarallar' adlı organize suç örgütüne İstanbul ve İzmir'de 'Kafes' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu. Operasyon sonucunda örgüt lideri dahil 24 şüpheli gözaltına alındı. Suç örgütünün şiddet eylemleri, yağma, hırsızlık, silahlı saldırılar ve fuhuş faaliyetleri gibi çeşitli suçlar işlediği belirtildi.
14 Kasım 2023

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

İzmir merkezli 24 ilde düzenlenen 'Define-1' operasyonunda, uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan organize suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin Türkiye'ye ait tarihi eserleri yurt dışındaki müzayede evlerine yasa dışı yollardan sattığı tespit edildi. Operasyonda 6 bin 325 sikke, 997 obje, beş dedektör, iki ruhsatsız tüfek, bir ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişeğe el koyuldu. Örgüt elebaşısına Avrupa ve ABD'deki beş müzayede evinden 72 milyon lira döviz gönderildiği belirlendi.
11 Temmuz 2024

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD, El Kaide ve HTŞ örgütlerine mensup olduğu düşünülen ve 'yabancı terörist savaşçı' olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla bir ilçede 12 adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.
16 Mart 2023

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

Antalya'da sahte basın kartı ve basın trafik kartı sattıkları tespit edilen altı şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin sosyal medyada 'Kriminal Polis Haberleri Gazetesi' adıyla usulsüz basın kartı verdiklerini belirledi. Zanlıların iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda sahte basın kartları, telsiz belgeleri, basın yelekleri ve çeşitli evraklar ele geçirildi.
28 Mayıs 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 18 ilde düzenlenen 'Kıskaç-17' operasyonlarında 45 FETÖ üyesi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin örgütün sözde 'emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması' içerisinde faaliyette bulunduklarını ve ByLock kullanıcısı olduklarını belirtti. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana da el konuldu.
24 Mayıs 2024

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Başsavcılık, bu kişilerin IŞİD içerisinde faaliyet gösterdiğini tespit ederek gözaltı kararı verdi. Polis, 13 zanlıyı yakaladı. Operasyonlar, IŞİD'e karşı yürütülen geniş çaplı mücadele kapsamında gerçekleştirildi.
23 Mayıs 2024

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Türkiye genelinde 58 ilde düzenlenen 'Kuyu-28' operasyonlarında tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışan 160 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Şüphelilerin tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.
24 Eylül 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024
İşaretlediklerim