Piiz müzik grubunun davulcusu Mehmet Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan Oğuz'a saldırdığı iddiasıyla yargılanan Bilge Kaan Korkmaz'ın 13 yıl altı aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, tahliye edilmesine Ankara başsavcılığı tarafından itiraz edildi. Ankara 65'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından, başsavcılık suçun vasıf ve mahiyeti ile delil durumunu gerekçe göstererek sanığın yeniden tutuklanması için itirazda bulundu. İtirazın değerlendirilmesi için dava dosyası nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderildi.
26 Nisan 2023

ABD'nin Florida eyaletinde, Jacksonville kentinde siyahların işlettiği bir markete maskeli beyaz bir Amerikalı tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki siyahi kadın ve bir siyahi erkek hayatını kaybetti. Jacksonville Şerifi T.K. Waters, saldırının ırkçı nedenlerle yapıldığını ve saldırganın siyahlardan nefret ettiğini belirtti. Saldırganın saldırıyı gerçekleştirmeden önce pek çok manifesto kaleme aldığı ve bu manifestolarda siyah insanlara olan nefretini detaylandırdığı belirtildi. Saldırganın kendini vurarak intihar ettiği bildirildi.
27 Ağustos 2023

Oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a 10 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Mola, Orhan'ın serbest bırakılmasına sosyal medyada tepki göstermiş ve bu nedenle Orhan'ın avukatı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme, Mola'nın 20 Ağustos 2020'de yaptığı paylaşım nedeniyle manevi tazminat ödemesine karar verdi.
12 Haziran 2024

Apple, hikaye ve şiir paylaşım platformu Wattpad’in Türkiye’den indirilmesini engelledi. Bu karar, Ankara 10’uncu Sulh Ceza Hakimliği’nin Wattpad’e erişimi kapatma kararına dayanıyor. Bilişim hukukçusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Türkiye'nin Wattpad'i erişime engelleyen ilk ülke olduğunu belirtti ve bu engelin gerekçesinin 'çocukları zararlı içeriklerden korumak' mı yoksa 'kamu düzenini korumak' mı olduğunun belirsiz olduğunu ifade etti.
24 Temmuz 2024

Apple, hikaye ve şiir paylaşım platformu Wattpad'in Türkiye'den indirilmesini engelledi. Bu karar, Ankara 10’uncu Sulh Ceza Hakimliği'nin Wattpad'e erişim engeli getirmesi üzerine alındı. Bilişim hukukçusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Wattpad'in erişime engellenmesinin gerekçesinin henüz net olmadığını belirtti. İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD) de bu durumu aktardı.
24 Temmuz 2024

ABD'li oyuncu ve iş kadını Gwyneth Paltrow, 2016 yılında Utah'ta kayak yaparken 76 yaşındaki Terry Sanderson'a çarpmakla suçlanıyor. Sanderson, Paltrow'un kontrolsüz bir şekilde çarpması sonucu ciddi yaralanmalar yaşadığını ve Paltrow'un olay yerinden yardım etmeden ayrıldığını iddia ediyor. Paltrow ise Sanderson'un kendisine çarptığını ve olayın özürle sonlandığını belirtiyor. Sanderson başlangıçta 3.1 milyon dolar tazminat talep etmişken, şimdi 300.000 dolar istiyor. Paltrow ise sembolik olarak 1 dolar ve avukatlık ücretlerinin ödenmesini talep ediyor. Duruşmanın bir hafta sürmesi bekleniyor.
22 Mart 2023

ABD'de bir yargıç, fast-food zinciri Burger King hakkında Whopper hamburgerini menülerinde gerçekte olduğundan daha büyük gösterdiği iddiasıyla dava açılması gerektiğine hükmetti. Burger King'e karşı açılan toplu davada, Whopper'ın müşterilere sunulanın iki katından fazla et miktarıyla yüzde 35 daha büyük göründüğü iddia edildi. Burger King, hamburgerlerin tam olarak görseldeki gibi görünmesinin gerekli olmadığını savunmuştu. Hakim Roy Altman, konunun jüri üyelerine bırakılması gerektiğini belirtti.
30 Ağustos 2023

ABD'nin Florida eyaletinde bir eve uzaydan düşen enkaz, evde hasara yol açtı. Aile, NASA'dan 80 bin dolar tazminat talep etti. NASA, cismin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan atık olarak bırakılan bir kargo paletinin parçası olduğunu doğruladı. Avukat, olayın aile üzerinde yarattığı stres ve etkiler için tazminat talep ettiklerini belirtti.
24 Haziran 2024

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

ABD'nin Florida eyaletinde, ağzında bir kadının gövdesinin alt kısmını taşıyan bir timsah öldürüldü. Timsahın taşıdığı insan kalıntısının 41 yaşındaki Sabrina Peckham'a ait olduğu belirlendi. Peckham'ın ölüm nedeni hala belirlenmeye çalışılıyor. Peckham'ın bir evsiz olduğu ve civardaki ormanlık alanda evsizlerin kurduğu bir kampta yaşadığı öğrenildi.
25 Eylül 2023

Oyuncu Berrak Tüzünataç'ın evinin terasında öpüşürken gizlice çekilen görüntülerin yayınlanması üzerine açtığı davada, yerel mahkemeler ve Anayasa Mahkemesi özel hayatın gizliliği ihlali olmadığına karar vermişti. Tüzünataç'ın AİHM'ye yaptığı başvuru sonucunda, mahkeme Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8'inci maddesini ihlal ettiğine ve Tüzünataç'ın özel hayatının ihlal edildiğine hükmetti. AİHM, haberin sorumlu gazetecilik standartlarına uymadığını ve yerel mahkemelerin daha fazla titizlik göstermesi gerektiğini belirtti.
8 Mart 2023

Ankara Keçiören'de bir apartmanda alüminyum fosfid kullanımı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, biri ağır 10 kişi etkilendi. Olayla ilgili iki kişi tutuklandı. Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, alüminyum fosfidin panzehiri olmayan bir zehir olduğunu ve kentsel ortamlarda kullanılmaması gerektiğini belirtti. Türk Toraks Derneği yetkilileri de zehirlenmelerde ölüm oranlarının yüksek olduğunu ve fosfin gazının kalp durmasına neden olabileceğini ifade etti. Uzmanlar, daha az zehirli alternatiflerin kullanılması ve halkın bu konuda eğitilmesinin önemine vurgu yaptı.
17 Haziran 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, altı polise 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verdi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu darp eden polislerden altısına da 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme, beş polisin de tüm suçlardan beraatine hükmetti.
18 Eylül 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlunun ABD makamları tarafından yargılanabileceğini belirtti. Tok ve oğlu, İstanbul'da bir kaza sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra Mısır üzerinden ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı, ABD'den iade talebinde bulunmuş, ancak Tok'un ABD vatandaşı olması durumunda yargılama sürecinin ABD yasalarına göre işleyebileceği ifade edildi. Bakan Tunç, Amerikan makamlarının Tok ve oğlunu geçici olarak tutuklayıp Türkiye'ye teslim etmelerini beklediklerini söyledi.
19 Mart 2024

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya verilen haksız tahrik indirimleri kaldırılarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, Avcı'nın savunmalarını değiştirdiğini ve şantaj iddialarının yetersiz kanıtlarla desteklendiğini belirtti. Avcı'nın haksız tahrik indiriminden yararlanma amacına dönük olduğu ve bu nedenle Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesinin uygulanmadığı vurgulandı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
4 Mayıs 2023

Los Angeles yönetimi, 2020 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden basketbol yıldızı Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın kaza yerinde çekilen fotoğraflarının yayılması sebebiyle Vanessa Bryant'a 28.85 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Vanessa Bryant, polis ve itfaiyecilerin kazanın görüntülerini gayriresmi hesaplardan paylaştığı gerekçesiyle dava açmıştı. Dava, anlaşmayla sonuçlandı ve Vanessa Bryant'ın avukatı Luis Li tarafından anlaşma doğrulandı.
1 Mart 2023

ABD'de gerçekleştirilen büyük bir dolandırıcılık davasında, Lev Aslan Dermen ve Kingston ailesi üyeleri, ABD'yi 1 milyar dolar dolandırmaktan dolayı 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Jill Parrish, bu cezayı, yenilenebilir yakıt vergisi teşviklerinden yararlanmak için yalan beyanlarda bulunan Washakie Renewable Energy şirketinin CEO'su Jacob Kingston ve ailesine karşı verdi. Kingston ailesi ve Dermen, 511 milyon dolar çalmakla ve 600 milyon dolar daha çalmaya çalışmakla suçlanıyor. Aynı zamanda, Sezgin Baran Korkmaz'ın da bu suç örgütüyle bağlantılı olduğu ve ABD'de yargılandığı belirtiliyor.
8 Nisan 2023

ABD'de George Floyd'un ölümüne sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin, Arizona eyaletindeki bir federal hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. ABD Federal Cezaevleri Bürosu olayı doğruladı ancak yaralanan kişinin ismini açıklamadı. Olayın ardından yaralanan mahkum hastaneye kaldırıldı. Derek Chauvin, George Floyd'un ölümüne neden olmak suçundan 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
25 Kasım 2023

Amerikalı oyuncu Gwyneth Paltrow, 2016 yılında Utah'ta yaşanan bir kayak kazası sonucu 76 yaşındaki Terry Sanderson tarafından dava edilmişti. Sanderson, Paltrow'un kendisine çarparak kalıcı beyin hasarı bıraktığını iddia ederek 300 bin dolar tazminat talep etmişti. Paltrow ise 1 dolarlık karşı dava açmıştı. Jüri, kazadan Sanderson'ın sorumlu olduğuna hükmederek Paltrow'un suçsuz olduğuna ve Sanderson'ın Paltrow'a 1 dolar tazminat ödemesine karar verdi. Ayrıca Sanderson, Paltrow'un mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kaldı.
31 Mart 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan eski uzman çavuş Musa Orhan, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla oyuncu Hazal Kaya hakkında dava açtı. Daha önce de aynı gerekçeyle oyuncu Ezgi Mola'ya para cezası verilmiş ve Farah Zeynep Abdullah hakkında da dava açılmıştı. Hazal Kaya, ifade vermek üzere karakola gitti ve sosyal medya hesabından bu durumu paylaştı.
12 Ocak 2023
İşaretlediklerim