Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yaparak sosyal medyada paylaştığı için 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Akkoyun'un tasarladığı 'Erdoğan sayesinde' etiketleri, ürünlerin üzerine yapıştırılarak dikkat çekmişti. Gözaltına alınmasının ardından Konak ilçesindeki güvenlik şubeye ve Bayraklı Adliyesi'ne sevk edilen Akkoyun için adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi. Adliye önünde toplanan Gençlik Devirecek hareketi üyeleri ve diğer destekçiler, Akkoyun'un gözaltına alınmasını eleştirdi ve AKP iktidarını ekonomik krizin sorumlusu olarak gösterdi.
7 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'yüksek karlı gizli fon' vaadiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık davası hakkında yorum yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuksuzluk yapanların cezalarını çekeceğini belirtti. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yargının konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu tür olayların peşinde olduğunu ve yargının ideal kararları vereceğine inandığını söyledi.
2 Aralık 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Tayyip abinin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım' şeklinde bir ifade kullanarak sosyal medyanın gündemine oturdu. Yediyıldız, bu ifadesinin yerel bir deyim olduğunu ve hakaret içermediğini, yöresel olarak kullanılan normal bir ifade olduğunu belirtti. Ayrıca, bu ifadeyi kullanarak herhangi bir şey elde etme düşüncesinin olmadığını ve memleketi satmadığını, kimseye hakaret etmediğini ifade etti.
24 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarla olan etkileşimlerinde sergilediği, eleştiri konusu olan tavırları içeren bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. Videoda Erdoğan'ın tavrı ile Akşener'in tavrı karşılaştırılıyor. Akşener, videoya ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın devletin dilini, adabını ve edebini zedeleyen samimiyetsiz tavrını sandıkta değiştireceklerini belirtti.
20 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde kendisine yönelik hakaret içeren ifadeler nedeniyle açılan soruşturma ve kovuşturmalardan şikayetçi olmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, bu kararı sosyal medya üzerinden duyurdu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla 160 bin soruşturma açıldığı ve bu soruşturmalarda 3 bin 625 kişiye hapis cezası verildiği belirtiliyor.
3 Mart 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yaparak sosyal medyada paylaştığı için İzmir'de gözaltına alındı. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmaları tasarladığı ve bu çıkartmaların market ürünleri üzerine yapıştırıldığı belirtildi. 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, herhangi bir adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Akkoyun, tasarımlarının siyasi düşüncelerini ifade etmek amacıyla yapıldığını ve hakaret etme kastının olmadığını ifade etti.
7 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de düzenlediği mitingde Millet İttifakı'nı 'LGBT'ci' olmakla itham etti. Erdoğan, LGBTİ+ bireyleri 'sapkın bir yapı' olarak tanımlayarak, muhalefetin bu yapıya oy dilendiğini iddia etti. İktidar cenahı, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte muhalefeti teröristlikle suçlama ve LGBTİ+ karşıtı söylemlerini artırmış durumda.
3 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Selo' diyerek yaptığı eleştirilere Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan, Demirtaş'ı ve onun serbest bırakılması vaadinde bulunan muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti. Demirtaş, seçmenlere seslenerek, bu tehdit ve hakaretlere cevabın sandıkta verilmesi gerektiğini belirtti ve Yeşil Sol Parti'yi etiketleyerek destek çağrısında bulundu.
16 Nisan 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçim sonuçlarını değerlendirerek, iktidarın milli ve dini sembollerle gerçek sorunları örtbas ettiğini ve bir tehdit algısı yaratarak gündemi meşgul ettiğini ifade etti. Davutoğlu, iktidarın din ve vicdan özgürlüğü ile terörle mücadele kaygıları üzerinden bir korku iklimi oluşturduğunu ve bu durumun vatandaşların mevcut sorunları görmezden gelmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, iletişim kanallarının kendilerine kapalı olması sebebiyle vatandaşlara yeterince ulaşamadıklarını dile getirdi.
29 Mayıs 2023

Ekonomik kriz ve hak ihlalleri eleştirel görseller tasarlayan Mahir Akkoyun, 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, herhangi bir adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, söylediklerinden dolayı rahatsızlık yarattığını ve bu duruma devam edeceğini belirtti.
7 Nisan 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Erdoğan'ı 'dünyanın lideri' olarak nitelendiren Yediyıldız, ona ihanet etmenin Türkiye ve mazlumlara ihanet etmek anlamına geleceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan için 'sırtımızda taşımamız' ve 'ayakkabısını elimizle yalamamız' gerektiğini söyledi. Yediyıldız, Meclis'te hiç konuşmayan milletvekilleri arasında yer alıyor.
23 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla halkı, iktidara ve iktidara yakın medya kuruluşlarını görmezden gelmeye çağırdı. Demirtaş, yandaş kanalları televizyondan silme, sosyal medya hesaplarını engelleme, sitelerine tıklamama ve iktidar yanlısı liderleri izlememe ve dinlememe gibi eylemleri önerdi. Mesajında, muhalefete odaklanılması gerektiğini ve 'RTE' olarak bilinen kişinin aslında var olmadığını ima eden bir ifade kullandı.
17 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, TRT, RTÜK ve Demirören Medya Grubu'nun önünde yaptığı açıklamalarda, bu kurumların kendisine yayın yapmadığını ve sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdiklerini iddia etti. Oğan, TRT'nin yöneticilerini ve RTÜK'ü tarafsızlık ilkesine uymamakla suçladı ve Ahmet Hakan'ı da eski arkadaşı olmasına rağmen kendisine programlarında yer vermemekle eleştirdi. Oğan, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile yaptığı görüşmede daha adil bir yaklaşım sergileneceği sözünü aldığını belirtti.
25 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili eleştirilere sert bir dille yanıt verdi ve bazı kişileri 'haysiyetsiz, namussuz' olarak nitelendirdi. Ayrıca, OHAL ilanının devlete, tefecilere ve fitne gruplarına karşı müdahale imkanı vereceğini belirtti. Türkiye İşçi Partisi ise Twitter üzerinden Erdoğan'a 'Küfrü bırak, işini yap!' şeklinde tepki gösterdi.
9 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davranışlarını eleştirdi. Erdoğan'ın muhalefetin 'diktatörlük' eleştirilerine itiraz etmediğini ve iktidarda kalma kaygıları taşıdığını öne sürdü. Demirtaş, Erdoğan'ın güçlü ve zorba bir lider imajı çizerek halkın bir kesimini yanında tutmaya çalıştığını, ancak bu tür liderlerin aslında korku içinde olduklarını iddia etti. Ayrıca, halka korkmamaları ve değişim için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
30 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada kendisine 'züppe' diyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Özkan, Erdoğan'ı 'gösteriş müptelası' olmakla eleştirmişti. AKP'li Mahir Ünal, Özkan'ın bu sözlerini alıntılayarak adalet bakanını göreve çağırdı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir başsavcılığının Özkan hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Özkan hakkında ayrıca 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
26 Ağustos 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, A Haber'de danışman Onur Erim'in cinsiyetçi ifadelerine karşı çıkarak, bu tür söylemlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar vereceğini belirtti. Akşener, geçmişte yaşadığı benzer durumları anlatarak, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve cinsiyetçi ifadelerin politikada kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tür davranışların cezasız kalmaması gerektiğini ve hukuki yollara başvuracağını ifade etti.
30 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesini ziyareti sırasında olumsuz tepkilerin kamuoyuna yansımaması için Twitter'a erişim kısıtlaması getirildiğini iddia etti. İmamoğlu, sosyal medya ve internet iletişiminin kısıtlanmasını 'gerçeklerden korkmak ve zayıflık' olarak nitelendirdi ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerin özgüveni yüksek kişilerden oluşması gerektiğini belirtti. NetBlocks, Twitter'a erişimdeki sıkıntının kısıtlamadan kaynaklandığını bildirdi.
8 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023
İşaretlediklerim