Yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in kemikleri, Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulundu. Berzeg, evinden köpeği ile sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları sonucunda kemiklerine ulaşılan Berzeg'in ölüm nedeni henüz kesinleşmemiş olup, bölgede sık görülen sırtlanların saldırısına uğramış olabileceği üzerinde duruluyor. Adli tıp raporu ölüm nedenini netleştirecek.
1 Mayıs 2024

Bombacı Mülayim olarak bilinen polis memuru V.K, hukuksuz bir şekilde tutuklandığı gerekçesiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin ardından tahliye edildi. V.K, polislerin sorunlarını gündeme getirmesiyle tanınıyordu ve son olarak Bitlis emniyet müdürü ile ilgili iddiaları gündeme getirmişti. Emniyet Teşkilatı Sendikası, V.K'nin tahliye edildiğini duyurdu.
24 Haziran 2024

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, makam aracıyla Antalya'nın Alanya ilçesinde Danimarka uyruklu Rami Ali Surul'a çarptı. Surul, kaza yerinde hayatını kaybetti. Doğan, sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nizip Belediyesi, Surul'un aşırı alkollü olduğunu ve yola kontrolsüz atladığını iddia etti.
26 Haziran 2024

Almanya'nın Mannheim kentinde, aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e bir kişi bıçakla saldırdı. Saldırgan, bir polisi de boynundan bıçakladı ve polis saldırgana ateş etti. Skynews'ın haberine göre, çok sayıda yaralı var ve polis, yaralıların durumu hakkında henüz bilgi veremeyeceğini açıkladı. Saldırıyla ilgili operasyonun sürdüğü bildirildi.
31 Mayıs 2024

ABD'nin Ohio eyaletinde, polis tarafından gözaltına alınan siyah vatandaş Frank Tyson, trafik kazasından kaçtığı iddiasıyla durduruldu. Polis müdahalesi sırasında Tyson, yere yatırılarak ters kelepçe takıldı ve polis memurunun diziyle boynuna basması sonucu 'Nefes alamıyorum' diyerek yardım istedi. Bu müdahale sonucunda Tyson olay yerinde hayatını kaybetti ve olaya karışan polisler soruşturma için açığa alındı. Bu olay, 2020'de benzer bir şekilde öldürülen George Floyd vakasını hatırlattı.
26 Nisan 2024

Cezayir'de 26 yıldır kayıp olan Omar bin Omran, evinin 200 metre uzağındaki komşusunun ağılında bulundu. Omran, 1990'larda hükümet ve İslamcı gruplar arasındaki çatışmalar sırasında kaybolmuştu. Yetkililer, Omran'ı alıkoyduğu şüphesiyle 61 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Omran, esir tutulduğu süre boyunca büyü nedeniyle yardım isteyemediğini iddia etti. Soruşturma devam ederken, Omran'a tıbbi ve psikolojik destek sağlanıyor.
17 Mayıs 2024

Prof. Dr. Muhammad Mohiuddin, domuzdan insana kalp nakli çalışmalarının gelecekte rutin hale geleceğini belirtti. Mohiuddin, bu tür nakillerin yüksek maliyetli olduğunu ve bağışıklık sistemi sorunları nedeniyle zorluklar yaşandığını ifade etti. Domuzlardan alınan organların genetik olarak insan vücuduna uyumlu hale getirildiğini ve bu alandaki çalışmaların devam ettiğini vurguladı. FDA onayı ile iki hastada denenen domuz kalbi nakillerinde hastalar kısa süre sonra hayatını kaybetti, ancak bilim dünyası umutla çalışmalarını sürdürüyor.
29 Mayıs 2024

ABD'de 14 yaşındaki Harris Wolobah, sosyal medyada popüler olan baharatlı tortilla cips yeme meydan okumasına katıldıktan sonra ani bir şekilde hayatını kaybetti. Otopsi raporuna göre, Wolobah'ın ölümüne yüksek miktarda kapsaisin tüketimi sonucu oluşan ani kalp durması neden oldu. Çocuğun kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığı da bulunduğu belirtildi. Bu olay, çocuklar ve gençler arasında yaygın olan bu tür meydan okumaların tehlikelerine dikkat çekti.
17 Mayıs 2024

Dünya rekortmeni Kenyalı maratoncu Kelvin Kiptum, kendi ülkesi Kenya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kiptum, geçen ekim ayında Chicago Maratonu'nda 2 saat 35 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırmış ve aynı yıl içinde Londra Maratonu'nu da kazanmıştı. 24 yaşındaki başarılı atletin, arabasının ağaca çarpması sonucu öldüğü bildirildi.
12 Şubat 2024

Tayland'ın Nakhon Sawan eyaletinde, yiyecek ve para dilenmek için kullanılan bir fil, sahibini ezerek öldürdü. Olayı kaydeden bir görgü tanığı, filin sahibi tarafından dilenmek için kullanıldığını ve olay anında filin aniden tedirginleşerek sahibine saldırdığını belirtti. Bir diğer tanık ise, filin yavrusunun elinden alındığını hissettiği için sahibine saldırdığını öne sürdü.
8 Şubat 2024

Papua Yeni Gine'nin Enga bölgesinde iki kabilenin birbirine pusuya düşürmesi sonucu 53 kişi öldü. Emniyet güçleri bu olayı ülkenin yakın döneminin en büyük katliamı olarak nitelendirdi. Enga Bölge Valisi Peter Ipatas, güvenlik güçlerini önceden uyardıklarını ve bölgede 17 kabilenin silahlı çatışmalara dahil olduğunu belirtti. Çatışmalar, 2022 seçimleri sonrası başlayıp karşılıklı pusu ve köylere yönelik saldırılarla yoğunlaştı.
19 Şubat 2024
İşaretlediklerim