ExpressVPN tarafından yapılan bir araştırma, çocukların sosyal medya platformlarında karşılaştıkları riskleri ve ebeveynlerin bu konudaki algılarını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre çocuklar en çok kaba davranış, korkutucu videolar ve fotoğraflarla karşılaşırken, ebeveynler çocuklar için en büyük sorunun zorbalık olduğunu düşünüyor. Ayrıca kötü niyetli kullanıcıların çocuklardan uygunsuz bilgiler istemesi gibi tehlikeler de belirtiliyor. Çocukların internet kullanım süresi yaşlarına göre değişiklik gösterirken, ebeveynlerin büyük çoğunluğu internet güvenliği eğitimi konusunda sorumluluğu üstleniyor.
23 Ocak 2023

Sabah gazetesi, Twitter'ın 'Sana özel' ve 'Takip edilenler' adlı iki yeni zaman tüneli özelliği ile kullanıcıların karşısına 'FETÖ' ve PKK yanlısı hesapları bilinçli olarak çıkardığını öne sürdü. Gazete, bu durumu bir 'operasyon' olarak nitelendirerek, seçimler öncesinde Türkiye karşıtı içeriklerin görünürlüğünün artırıldığını iddia etti. Ayrıca, muhalif hesaplardan gelen eleştirel tweet'lerin ve iktidarın deprem yönetimini eleştiren Ali Sunal'ın videosunun da bu içeriklere örnek gösterildiğini belirtti.
14 Mart 2023

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış, trafik yoğunluğunu yüzde 81'e kadar artırdı. Avrupa ve Anadolu Yakası'nın birçok noktasında trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Basın Ekspres Caddesi'nde yaşanan trafik kazası ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yaşanan yoğunluk sürücülere zor anlar yaşatıyor. Ayrıca, metrobüs duraklarında da yoğunluk gözlemleniyor.
12 Şubat 2024

Twitter, Türk internet haber sitesi Odatv'nin hesabını kısa bir süreliğine askıya aldı. Kullanıcılar, hesabın askıya alındığını fark ettiler ve durum hakkında bilgi arayışına girdiler. Twitter'ın ihlal edilen kurallar nedeniyle hesapları askıya aldığı bilinmektedir. Odatv'nin hesabı, olayın duyulmasından birkaç saat sonra tekrar aktif hale geldi.
9 Ocak 2023

Forbes dergisi, Türkiye'de mayıs ayındaki seçimler öncesinde 700 bin TikTok hesabının hacklendiğini yazdı. TikTok sözcüsü Alex Haurek, nisan ayında bazı kullanıcı hesaplarında olağandışı faaliyetler tespit edildiğini ve önlemler alındığını belirtti. Güvenlik açığından kimin yararlandığı belirsizken, Türk hükümetinin geçmişte devlet destekli trol ağlarını kullanma geçmişi olduğu ve seçimler öncesinde deepfake ve sansür kullanıldığı ifade edildi. TikTok içindeki soruşturmada bu durumun Türkiye'deki seçimlerle ilgili olduğuna dair bir kanıt bulunamadı.
19 Temmuz 2023

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı şehirlerde gökyüzünde parlak bir ışık görüldü. Bu durum, sosyal medyada 'meteor düştü' yorumlarına neden oldu. Işığın cep telefonları ve araç kameraları tarafından kaydedilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Ancak konuyla ilgili uzmanlardan henüz bir yorum gelmedi.
2 Eylül 2023

Meta, Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılar için aylık 10 avro karşılığında reklamsız Instagram ve Facebook aboneliği sunmayı düşünüyor. Bu abonelik hizmeti sadece Avrupalı kullanıcılara sunulacak ve abonelik istemeyenler uygulamaları ücretsiz kullanmaya devam edebilecek. Meta'nın bu adımı, Avrupa Birliği'nin kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kurallarından dolayı aldığı cezaların bir sonucu olarak görülüyor.
4 Ekim 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonrası, Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 202 hesap yöneticisinden 18'ini gözaltına aldı, bunlardan 5'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 24 internet sitesi kapatıldı ve vatandaşlardan para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleriyle ilgili işlemler yapılarak cüzdanlar donduruldu.
8 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 azalışla 4.952,37 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,89 ve holding endeksi yüzde 0,28 düşerken, turizm sektörü yüzde 1,93 kazanç sağladı, madencilik sektörü ise yüzde 1,07 kayıpla en çok değer kaybeden sektör oldu. Küresel piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Fed'in tutumu pozitif bir hava yaratırken, analistler hisse ve sektör bazlı oynaklıkların artabileceğini belirtti. Ayrıca, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.000 ve 5.100 puanlar direnç, 4.700 ve 4.650 puanlar ise destek olarak görülüyor.
13 Ocak 2023

İstanbul'da Taksim Meydanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde olası izinsiz gösteriler nedeniyle bariyerlerle çevrilerek kapatıldı. Metro İstanbul, Taksim istasyonuna seferlerin 'ikinci bir duyuruya kadar' durdurulduğunu duyurdu. Meydanın kapatılması, saat 12.00'den itibaren başladı ve bu durum sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla da belgelendi.
25 Kasım 2023

Twitter, son dönemde kullanıcıların botlar tarafından aynı mesajları çok sayıda kez almasından kaynaklanan şikayetler üzerine bir güncelleme getirdi. Bu güncelleme, kullanıcıların mesajları sadece takip ettikleri kişilerden ve mavi tikli hesaplardan almasını sağladı. Şirket, bu güncelleme sayesinde spam mesajların yüzde 70 oranında azaldığını duyurdu. Ancak, kullanıcılar isterlerse mesaj kutusunu herkese açabilirler.
22 Temmuz 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, 6 Şubat depremleri sonrasında çıkarılan cumhurbaşkanlığı kararnamesini eleştiren bir bildiri yayımladı. Bildiride, kararnamenin şehir ve bölge planlama bilimini ve mesleğinin birikimlerini göz ardı ettiği ve orta ve uzun vadede sorunlara yol açabileceği belirtildi. Bildirinin yayımlanmasından sonra bölümün web sitesi, 'hukuki veya teknik şartlar' gerekçesiyle erişime kapatıldı. Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından site yaklaşık dört saat sonra tekrar erişime açıldı.
1 Nisan 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,38 azalarak 5.076,89 puandan başladı ve saat 10:30 itibariyle 5.057,70 puana düştü. Dün altıncı işlem gününde de düşüş eğilimini sürdüren endeks, günü yüzde 1,84 değer kaybıyla tamamlamıştı. Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,40 azalış gösterirken, turizm sektörü kazanç sağladı, iletişim sektörü ise en çok kaybettiren oldu. Analistler, yurt içi ve yurt dışındaki ekonomik verilerin yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın para politikası kararlarının piyasalar üzerinde etkili olacağını belirtti.
31 Ocak 2023

Hatay'da meydana gelen deprem sonucu enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz ve kardeşlerinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Şef Burak Özdemir, bilinen adıyla 'CZN Burak', Instagram hesabından yaptığı paylaşımla bu üzücü haberi duyurdu. Özdemir, Duymaz'ın enkaz altında olmadığına dair iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve bu iddiaların yarattığı zorbalıklara değinerek, yaşananlara üzüntüsünü dile getirdi.
17 Şubat 2023

Haber sitesi T24, eski futbolcu Burak Yılmaz’ın eşine şiddet uyguladığı iddiasına verdiği yanıtı içeren haber nedeniyle içeriklerinin Microsoft tarafından engellendiğini duyurdu. Microsoft Türkiye CEO'su Levent Özbilgin'in, T24'ün engelin kaldırılması için yaptığı girişimlere sert bir tepki verdiği belirtildi. T24, 4 saat 15 dakika süren erişim engelinin ardından yayına devam etti.
31 Ekim 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisini tespit etti ve ilgili birimlere bildirdi. Yedi kişi gözaltına alındı ve bunlardan biri tutuklandı. Ayrıca, deprem yardımı bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 16 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım taleplerinde bulunan sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdanlarına yönelik işlemler başlatıldı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Borsa İstanbul'da yaşanan satış baskısı devam ediyor ve BIST100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 7'nin üzerinde bir değer kaybı yaşayarak 4.584,48 puana düştü. Bu düşüş sonucunda endekse bağlı devre kesici sistemi ikinci kez devreye girdi ve pay piyasasındaki tüm işlemler geçici olarak durduruldu. İşlemler, devre kesici uygulamasının ardından belirlenen saatlerde kaldığı yerden devam etti. Analistler, BIST100 endeksinde teknik seviyeler olarak 4.800 ve 5.000 puanları direnç, 4.400 puanı ise destek olarak görüyor.
7 Şubat 2023

İstanbul Başsavcılığı, TikTok platformunda deprem bölgesindeki seçmenlere hakaret içeren bir video yayınlayan kişiye yönelik 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Söz konusu şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve yurt dışında olma ihtimaline karşı yakalama kararı çıkarıldı.
16 Mayıs 2023

Avrupa Birliği (AB), İsrail-Filistin savaşıyla ilgili yanıltıcı ve şiddet içerikli paylaşımlar nedeniyle Twitter hakkında soruşturma başlattı. AB, Twitter'da şiddet içeren yasa dışı içerik ve dezenformasyonun yayıldığını ve bu tür içeriklerin uyarılara rağmen kaldırılmadığını belirtti. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, şiddet içerikli paylaşımlar ve dezenformasyonla mücadele ettiklerini ve Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattıklarını açıkladı. Ancak AB, bu açıklamanın yeterli olmadığını belirtti ve Twitter hakkında soruşturma başlattı.
13 Ekim 2023
İşaretlediklerim