Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerde uygulanan KDV oranları artırıldı. Yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan alkollü içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarıldı. Bu değişiklik, işletmelerin telefon veya internet üzerinden yaptığı satışlar dahil olmak üzere mayıs ayının başından itibaren yürürlüğe girecek.
27 Nisan 2024

İstanbul Ticaret Odası Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun, enflasyonun düşmesiyle birlikte zincir marketlerin fiyat indirimine gideceğini bildirdi. Happy Center Marketleri CEO'su olarak, gıda ve gıda dışı ürünlerde yüzde 10 ile 20 arasında indirim yaptıklarını ve et ile süt ürünlerinde de ilerleyen süreçte indirim olabileceğini ifade etti. ŞOK Marketler ve Migros da fiyat indirimleri veya sabit fiyat uygulamaları yaptıklarını duyurdu. Zincir marketler, fahiş fiyat uygulamak ve enflasyonu körüklemekle eleştiriliyor ve Rekabet Kurulu tarafından soruşturmalar açılmıştı.
5 Ocak 2023

Hepsiburada, 2023 yılının ilk altı ayında en çok satılan ürünler ve tüketici eğilimlerini açıkladı. En çok alışveriş yapan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli oldu. En çok alışveriş akşam 8 ile 10 arasında ve mart ayında yapıldı. En çok satılan ürünler arasında akıllı çocuk saatleri, otel rahatlığındaki yastıklar, fritözler, Apple, Samsung ve Xiaomi marka cep telefonları, yüz bakım ürünleri, ıslak mendiller, tişörtler ve spor malzemeleri yer aldı.
3 Ağustos 2023

Türk mutfağının uluslararası üne sahip geleneksel yemeklerinin yanı sıra, İstanbul'daki restoranlarda kadın aşçılar yavaş yavaş öne çıkmaya başlıyor. New York Times'ın değerlendirmesine göre, kadın aşçılar geleneksel malzemeleri yaratıcı biçimlerde kullanarak sofistike bir yemek kültürü oluşturuyor. Michelin yıldızlı restoranlar ve özgün tarzlarıyla dikkat çeken kadın şefler, Türk mutfağının çeşitliliğini ve zenginliğini uluslararası alanda temsil ediyor. Restoranlar arasında Yeniköy'deki Apartıman, tarihi yarımadadaki Giritli ve Beyoğlu'ndaki Hodan gibi öne çıkan mekanlar yer alıyor.
16 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 4 Mart 2024 tarihinde haftaya yüzde 0,46 artışla 9.139,11 puandan başladı. Bu yükseliş, Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesinin ardından borsanın pozitif bir seyir izlemesine bağlanıyor. Önceki işlem günü olan Cuma günü borsa, 9.097,15 puandan günü düşüşle tamamlamıştı.
4 Mart 2024

Mersin'in Silifke ilçesinde, coğrafi işaret tescili bulunan Silifke çileği için hasat sezonu açıldı. Toplam 20 bin dönüm arazide, 17 bin dönümü açık alanda ve 3 bin dönümü örtü altında olmak üzere üretilen çilek, sabahın erken saatlerinde işçiler tarafından toplanmaya başlandı. 2019 yılında coğrafi işaret tescil belgesi alan Silifke çileğinden bu yıl yaklaşık 80 bin ton rekolte bekleniyor. Hasat süresince bölgeye civar illerden yaklaşık 12 bin işçi gelmektedir.
27 Mart 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir restoranda yemek vergisi yerine içecek vergisi kesildiğini Twitter üzerinden paylaşan bir kullanıcıya teşekkür etti. Kullanıcı, restoranda yemek yemesine rağmen faturasında yüzde 1 içecek vergisi kesildiğini belirtti ve bu durumu sosyal medyada paylaştı. Bakan Şimşek, kullanıcının hassasiyeti için teşekkür ederek, bu ve benzeri durumların Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından takip edileceğini belirtti.
29 Temmuz 2023

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında gerçekleştirilen hat bakım çalışmaları sebebiyle, seferlerde geçici bir düzenlemeye gidildi. Bugün saat 06:00'dan 10:00'a kadar Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında hizmet verilirken, Otogar ile Atatürk Havalimanı istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle seferler sağlandı. Saat 10:00 itibarıyla Otogar-Atatürk Havalimanı arası seferlerin gecikmeli olarak işletilmeye başlandığı ve 13 Kasım Pazartesi günü saat 06:00'dan itibaren seferlerin normale döneceği açıklandı.
12 Kasım 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları, yoksul mahallelerde yaptıkları saha ziyaretlerinde annelerin yetersiz beslenmesi sonucu birçok bebeğin erken doğduğunu tespit etti. Bu durum üzerine belediye, hamile kadınlara yönelik 'İzmir95' adlı gıda yardımı projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, gebeliklerinin dördüncü ayından itibaren annelere gıda yardımı yapılıyor ve doğumdan sonra çocuk bir yaşına gelene kadar aileler ziyaret ediliyor. Ayrıca, 0-3 yaş arası bebeklerin gelişimi için de yardım paketleri sağlanıyor ve yoksul mahallelerdeki ailelere düzenli gıda yardımı yapılıyor.
24 Ocak 2023

Köprü ve otoyol ücretlerine yarından itibaren geçerli olacak şekilde zam yapıldı. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprülerinde otomobiller için tek yön geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya yükseldi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti 49 liraya, Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücreti ise 290 liradan 399 liraya çıkarıldı. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacak.
14 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 300 gram Ramazan pidesinin Halk Ekmek büfelerinde 5 TL'den satılacağını duyurdu. Bu açıklama, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın Ramazan pidesinin bu yıl 10 TL olacağını açıklamasının ardından geldi. Geçen sene aynı ürün Halk Ekmek'te 3 TL'den satılıyordu.
20 Mart 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 1,04 artışla 9.794,74 puandan başladı. Bu yükseliş, Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi sonrasında piyasalarda görülen olumlu havanın devam ettiğini gösteriyor. Önceki işlem günü olan Cuma günü de BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,77 artışla 9.693,46 puandan tamamlamıştı.
22 Nisan 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında işletilen gece kulübünde yangın çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının çıkış görüntülerini paylaştı ve yangında 29 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, yangınla ilgili olarak iki mülkiye müfettişi tarafından yürütülen idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Olayla ilgili dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024
İşaretlediklerim