Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ekipleri, bölgeye gelerek ağaç kıyımına başladı ve direnişçilere müdahale etti. Bu sırada bölgede bulunan CHP'li Mahmut Tanal, jandarmanın vatandaşların kimlik bilgilerini almasına tepki gösterdi. Tanal'ın tepkisine karşı kaçan jandarmalar, görev yerini terk ettikleri gerekçesiyle açığa alındı.
30 Temmuz 2023

TED Antalya Koleji'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilen ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla gözaltına alınan öğretmen E.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.K.'nın konuşmasında 'Türkiye Yüzyılı' masalına herkesi inandırmaya çalışanlar ve Cumhuriyet'i yok etmeye çalışanlar eleştirilmişti. Antalya Emniyet Müdürlüğü, konuşmanın 'Türkiye Yüzyılı'nı hedef aldığı ve birlik ve beraberliği zedeleyerek ayrıştırıcı tutum sergilendiği' gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtmişti.
31 Ekim 2023

Diyarbakır'da 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan bir emniyet amiri ve bir polis, yapılan itiraz sonucu tutuklandı. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Daha önce gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklanmış, emniyet amiri A.O ve diğer polis ise itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Polislerin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtilmişti.
28 Mart 2023

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı'nın Gezi eylemleri sırasında gözaltında çıplak aramaya maruz kalmaları nedeniyle üç polisin 'işkence' suçundan yargılandığı davanın altıncı duruşması gerçekleşti. Mahkeme, emniyetten nezarethanenin şartları ve çıplak arama hakkında bilgi talep etti ancak iki duruşmadır cevap alamadı. Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, yeni tanık listesi sundu ve kendisinin de tanık olarak ifade vermek istediğini belirtti. Sanık polislerin avukatı ise sunulan tanık listesine itiraz etti. Bir sonraki duruşma 5 Ekim'de yapılacak.
25 Nisan 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan 16 yaşındaki E.A., yanında çalıştığı fırıncı R.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. E.A., taciz iddialarını desteklemek için cep telefonuyla kaydettiği bazı görüntüleri de kanıt olarak sundu. Şikayet üzerine R.A., polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
31 Ekim 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin ve dört kişi daha yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındı. Operasyon, belediye imar müdürü, kamu çalışanı ve iki müteahhit ile birlikte tutuklu bir müteahhidi de kapsıyor. İYİ Parti, gözaltıların zamanlamasını eleştirerek, seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik operasyonları siyasi bir adım olarak nitelendirdi ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.
31 Ocak 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

Çorum'da, IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında kırmızı bültenle aranan iki kişinin de bulunduğu üç şüpheli gözaltına alındı. Çorum Valiliği'nin açıklamasına göre, şüphelilerin daha önce çatışma bölgelerinde IŞİD adına faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Operasyon, teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilere ait adreslere yapıldı. Gözaltına alınanlar, işlemleri için polis merkezine götürüldü.
12 Mart 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

Cumartesi Anneleri'nin kayıp yakınlarının akıbetini sorduğu 700'üncü hafta eylemine müdahale eden ve hak savunucularına saldıran polisler hakkında yargılanma süreci başladı. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından İstanbul başsavcılığı, polisler hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. 2018'de gerçekleşen eylemde çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve yaralanmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eylemi terörle ilişkilendirerek eleştirmesi ve polis müdahalesi sonrası Galatasaray Meydanı'nın kayıp yakınlarına yasaklanması da gelişmeler arasında yer alıyor.
3 Temmuz 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin mücadelesi devam ediyor. Jandarma ekipleri, bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini alırken, CHP'li vekil Mahmut Tanal bu duruma tepki gösterdi ve 'fişleme yapamazsınız' dedi. Bir jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almak isteyen Tanal, kağıdı vermeyen ve kaçan jandarmayı kovaladı.
29 Temmuz 2023

Karşı Mahalle muhabiri Sezgin Kartal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sabahında evine yapılan bir baskın sonucu gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni hakkında henüz bilgi verilmedi. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) avukatları, Kartal'ın götürüldüğü Vatan Emniyet'e hareket etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, AKP iktidarı döneminde gazetecilik alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti.
10 Ocak 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen köylülerin nöbet alanına jandarma girdi ve çadırları söktü. Köylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyorlar. Valilik, ağaç kesiminin sona erdiğini belirtse de, alanda iş makineleri çalışmaya devam etti. İkizköy direnişçileri, jandarmanın müdahalesine rağmen nöbet alanını terk etmeyeceklerini ve dayanışma çağrısında bulunduklarını ifade ettiler.
12 Eylül 2023

İstanbul Çekmeköy'de özel bir okulda yabancı uyruklu bir öğretmenin öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, müştekilerin beyanları doğrultusunda şüpheli B.G'yi yakaladı. Zanlının aktif oturum izni olduğu ancak çalışma izninin bulunmadığı tespit edildi. Okul hakkında da suçu bildirmeme ve kaçak işçi çalıştırma suçlarından adli ve idari işlem başlatıldı.
22 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e saldıran firari E.G, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğramıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurmuştu. Polis, saldırganlardan T.T.İ'yi yakalamış ve adli kontrolle serbest bırakmıştı.
2 Eylül 2024

İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve Engin Polat'a ait şirketlere polis baskını düzenlendi. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve son dönemde ortaya çıkan para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Soruşturma kapsamında, çiftin mal varlıklarına el konulmuştu. Şu anda, çiftin gözaltına alınıp alınmadığına dair bir bilgi bulunmamaktadır.
26 Ekim 2023

Kocaeli’de toplu taşıma araçlarının ekranlarına 30 Ağustos’ta 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı gönderildi. Bu siber saldırıyla ilgili olarak Diyarbakır’da gözaltına alınan M.K.Ş. ve A.D. isimli iki kişiden A.D. tutuklandı, M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kentkart firması yetkilileri ve polis ekiplerinin ortak çalışması sonucu aydınlatıldı.
3 Eylül 2024

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, Kennedy Lodge'da çalışan dört personeli tazminatsız olarak işten çıkardı. İşten çıkarılan personelin yerine sosyal tesisler şube müdürü Mehmet Tunç'un akrabaları ve tanıdıkları getirildi. İşten çıkarmalar, mesai saatlerinde yapılmak istenen değişikliğe çalışanların yazılı talimat talep etmeleri ve sözlü değişikliği kabul etmemeleri sonrasında gerçekleşti. Çalışanların okula giriş kartları iptal edildi ve özel eşyalarını almaları engellendi. İşten çıkarılan personel Dev Turizm Sendikası üyesiydi ve avukatları işten çıkarmaların hukuksuz olduğunu belirtti.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim