İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir ve Beştepe'yi ziyaret etti. Konuşmasında, 28 Mayıs seçimlerine atıfta bulunarak, milletin yüksek katılım oranıyla kendisine yeniden görev verdiğini belirtti. 85 milyon vatandaşı kucaklama vurgusu yaparak, bölgecilik ve particilik yapmadıklarını ifade etti. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, milli irade ile barışma çağrısında bulundu. Ayrıca, demokrasiyi güçlendirecek yeni bir anayasa yapma sözü verdi ve ekonomik büyüme hedeflerinden bahsetti.
3 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrasi Neferleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ilk tur seçimlerden ders aldıklarını ve iktidarın 'yalan üretme politikasına' net cevaplar vereceklerini belirtti. İmamoğlu, 28 Mayıs'ta sandığa gitmeyi düşünmeyen vatandaşlara evde kalmalarının büyük maliyeti olacağını ifade etti. Ayrıca, sandık hakimiyetinin önemine değinerek, seçim gününe kadar yapılacak çalışmalarda herkesin görevi olduğunu vurguladı.
21 Mayıs 2023

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddiaları 'tevatürden ibaret' olarak nitelendirdi. T24 yazarı Murat Sabuncu'nun aktardığına göre, Bayraktar bir toplantıda gazeteci Özlem Gürses'in sorusu üzerine, cumhur ittifakının adayının uzun zamandır belli olduğunu ve kendisinin siyasete girmediğini belirtti. Ayrıca, MIT dergisinin Bayraktar TB2'yi 'çığır açan teknolojiler' arasında gösterdiği bilgisi de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerde yarışacak bazı belediye başkanı adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Artvin için Mehmet Kocatepe ve Aydın için Mustafa Savaş yer alıyor. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmemiş ve 'ayrıntılar geliyor' ifadesi kullanılmış.
7 Ocak 2024

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Karar TV'de yaptığı açıklamada, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Ocak ayında duyurulmasını beklediklerini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de benzer zaman dilimlerinde adayın açıklanacağını öngörmüşlerdi. Tezcan, adayın Aralık sonu veya Ocak başında açıklanacağını, Emre ise Ocak ayı içinde adaylığın netleşeceğini şahsi görüş olarak ifade etmişti.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, seçimlerin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini ve devlette dirlik, millette birlik sağlanacağını belirtti. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' ifadesine atıfta bulunarak, 'Üsküdar da bizim at da bizim' dedi ve seçim zaferine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye için yeni ve aydınlık bir dönemin başlayacağını ifade etti.
12 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha aday olabileceğini belirtiyor ve bu süreçte 'uyumlu çalışma' hedefiyle partisinden taleplerde bulunacak. İmamoğlu, seçim sürecini 'Erdoğan karşıtlığı' üzerinden kurmayı düşünmüyor, yerel seçimlerde 'yerelden genele' stratejisi ve CHP'deki 'değişim' çalışmalarını ele alıyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun belediye meclisinde çoğunluğu alma ve daha fazla kritik ilçeyi kazanma hedefi için CHP'nin yönetiminden taleplerinin olabileceği belirtiliyor.
17 Ağustos 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı seçilmesi durumunda İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevlerini kabul etmeleri halinde belediye başkanlıklarından ayrılacaklarını belirtti. Kuşoğlu, bu atamaların Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında yapılacağını ve Mart 2024'teki yerel seçimlere kadar belediye başkanlıklarının devam edebileceğini ifade etti. Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamıştı.
12 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin otoriterleşme, tehlikeli kamplaşma, ekonomik sorunlar ve eğitim sisteminin yetersizliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. İmamoğlu, seçim sonuçlarının beklenmedik olduğunu ve toplumun değişim arzusunun sandıklara tam olarak yansımadığını ifade etti. Ayrıca, demokratik mücadeleye devam edeceklerini ve değişim iradesini yeniden inşa etmek zorunda olduklarını vurguladı.
29 Mayıs 2023

Simge Sağın'ın 'Aşkın Olayım' şarkısı, önce TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın sosyal medya videolarında kullanılmasıyla gündeme gelmiş, şimdi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim kampanyasında yer almıştır. Şarkı, Simge'nin 2018 yılında çıkan 'Ben Bazen' albümünde bulunuyor ve sözleri Onurr tarafından yazılmıştır. Ayrıca şarkı, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi'nin gollerinden sonra stadyumda çalınarak spor dünyasında da özdeşleşmiştir.
27 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıl sonra Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına oy veren vermesin herkese kucak açma ve eşit davranma çağrısında bulundu, aksi takdirde aynı akıbete uğrayacaklarını belirtti.
5 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıldır AKP yönetiminde olan Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına herkese eşit davranma çağrısında bulundu ve ayrımcılığı toprağın altına gömdüklerini belirtti.
5 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına şaşırmadığını belirterek, anket sonuçlarının kendisine yüzde 60'ın üzerinde bir oy oranı verdiğini ifade etti. Yavaş, seçimi yüzde 60,44 oyla kazanırken, rakibi AKP'li Turgut Altınok yüzde 31,68 oyla tamamladı. Ayrıca, CHP'nin Ankara'daki ilçe belediye sayısını üçten 16'ya çıkardığını ve bu başarıyı beklediğini söyledi. Yavaş'ın bu zaferi, İYİ Parti içinde Meral Akşener'e yönelik istifa çağrılarını gündeme getirdi.
3 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, birinci önceliğinin Ankara halkına hizmet olduğunu belirterek, cumhurbaşkanlığı adaylığı için partisi ve milletinin kendisini aday olarak görmek istemesi durumunda bu vazifeden kaçınmayacağını söyledi. CHP'de genel seçimlerin kaybedilmesinin ardından cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları alevlenmişti. Yavaş, Habertürk'e yaptığı açıklamada, şu an için bir seçim gündemi olmadığını ve adaylık konuşmanın erken olduğunu ifade etti.
14 Ağustos 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'daki adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu ve bu tartışmalardan ders alınması gerektiğini belirtti. Yavaş, belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanması gerektiğini ve halkın yaşadığı sorunların gündemde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut siyasi sistemin keyfi olduğunu ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini savundu. Yavaş, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarını da eleştirdi.
26 Eylül 2024

Ankara'da yapılan yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Mansur Yavaş, rakibi Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) aday olan kişiye neredeyse iki kat fark atarak seçimi kazandı. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, başkentte oyların neredeyse tamamı sayıldığında, Yavaş'ın oy oranı %60,35 iken, AKP'nin oy oranı %31,69 olarak belirlendi. Yeniden Refah Partisi (YRP) ise %3,12 oy aldı.
1 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in CHP'nin cumhurbaşkanlığı için karar verdiği iddialarına tepki gösterdi. Yavaş, Sevinç'in partiyi karıştırmak için elinden geleni yaptığını belirtti ve bu tür iddiaların partiye zarar verdiğini söyledi. Ayrıca, CHP tüzük kurultayına katılacağını ancak herhangi bir öneri getirmeyeceğini ifade etti.
28 Ağustos 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski özel kalemi Yüksel Arslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerini onaylamadığını belirtti ve Arslan'a tweet'ini silmesini tavsiye etti. Arslan, İmamoğlu'nu 'proje çocuk' ve 'siyasi kalpazan' gibi ifadelerle eleştirmişti. Yavaş, bu tür açıklamaların kendi siyaset tarzına uymadığını vurguladı. İmamoğlu ise daha önce yaptığı bir konuşmada 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ifadesini kullanmıştı.
22 Eylül 2024

31 Mart'ta ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, seçim sonrası ilk icraat olarak kadınlara ücretsiz hijyenik ped desteği sağlama kararı aldı. Bu destek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla ayda bir kez sağlanacak. Daha önce belediye, 9-30 yaş arası kadınlara ücretsiz HPV aşısı sağlama kararını da duyurmuş ve bu uygulama kamuoyundan destek görmüştü.
4 Nisan 2024
İşaretlediklerim