Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen köylülerin su tankeri, jandarma tarafından 'incelenecek' gerekçesiyle nöbet tutulan alana alınmadı. Ancak, eylemcilerin direnişi sonucunda tankerin alana alındığı belirtildi. Köylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyorlar ve ağaç kesimine karşı eylemler düzenliyorlar.
4 Ağustos 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarma tarafından biber gazıyla engellendi. 2019'dan bu yana süren direnişe rağmen, ağaç kesimi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret ettiği kesim alanına giden köylülere jandarma tarafından biber gazı sıkıldı. İkizköy davası avukatı İsmail Hakkı Atay, yapılan işlemin anayasal bir suç olduğunu belirtti.
28 Temmuz 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde cezaevinden izinli çıkan hükümlü H.S., babası Bünyamin S.'yi silahla vurarak öldürdü. Olay, Pınarkaya köyünde H.S. ile annesi A.S. arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri, Bünyamin S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli H.S. ve annesi A.S. gözaltına alındı.
27 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da devam eden arama kurtarma çalışmalarında, Eski Saray Mahallesi'ndeki bir enkazdan sesler gelmesi üzerine başlatılan operasyonda 38 yaşındaki Fatma Tanık enkaz altından çıkarıldı. Fatma Tanık'ın, daha önce aynı enkazdan kurtarılan ve hastaneye kaldırılan 3,5 yaşındaki Muhammed Yusuf Tanık'ın annesi olduğu belirtildi.
8 Şubat 2023

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir evde çıkan yangında bir yaşındaki Zeynep A.'nın cansız bedeni bulundu. Yangından kurtulan baba Mehmet A., yangını uyurken fark ettiğini ve dışarı kaçtığını ifade etti. Anne Hilal A., polis merkezine giderek teslim oldu ve ifadesinde kızını boğarak öldürdüğünü, ardından evi ateşe verip kaçtığını söyledi. Hilal A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
29 Mart 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

Mardin'de 'beşik kertmesi' yapılan sekiz yaşındaki kız çocuğu ve dokuz yaşındaki amca oğlu için aile arasında 'nişan töreni' düzenlenmişti. Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan törenin, büyükbaba ve büyükannelerinin isteğiyle düzenlendiği ileri sürülse de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlatmış ve çocuklar korumaya alınmıştı. Mardin başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında çocukların dört ebeveyni de gözaltına alındı.
17 Ekim 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Üç gün önce çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürdürülüyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
26 Temmuz 2023

Muş'ta, kiralık aracına intihar notu bırakarak kaybolan 33 yaşındaki iki çocuk babası Ö.O., 18 saatlik bir aramanın ardından kent merkezindeki bir kahvehanede bulundu. Araçtaki notta intihar edeceğini ve ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirten Ö.O., jandarma tarafından gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.
2 Mart 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin mücadelesi devam ediyor. Jandarma ekipleri, bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini alırken, CHP'li vekil Mahmut Tanal bu duruma tepki gösterdi ve 'fişleme yapamazsınız' dedi. Bir jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almak isteyen Tanal, kağıdı vermeyen ve kaçan jandarmayı kovaladı.
29 Temmuz 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli, para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve ardından gelen para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. MASAK raporunda, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira aktarıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, Polat çifti dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı.
4 Kasım 2023

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, Yunanistan'da PKK'lılarla birlikte göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Güven Adıgüzel, oğlunun kara para suçundan Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanışarak kardeşi Tunahan'ı bu suça sürüklediğini belirtti. Adıgüzel, bu olayın ardından MHP'den istifa etti. Ayrıca, Adıgüzel ve suç ortaklarının PKK üyeliği iddiasıyla aranan bir kişiyi de yurt dışına çıkardığı ve uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı.
25 Haziran 2024

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Suriye uyruklu bir ailenin yaşadığı evde çıkan yangında üç kardeş dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. İtfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, çocukların cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Çocukların babası daha önce vefat etmiş ve anneleri yangın sırasında evde değildi.
22 Ocak 2023

Siirt'te, Botan Çayı'nda piknik yapan bir ailede trajedi yaşandı. Münür Ulıtaş (21), suya girdiği sırada akıntıya kapıldı. Durumu fark eden babası İsmail Ulıtaş (40), oğlunu kurtarmak için suya girdi ancak her ikisi de gözden kayboldu. Münür Ulıtaş, vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Ulıtaş'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı.
8 Ağustos 2023

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki Hayriye köyünde ormanlık alanda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alevlerin karadan ulaşımın zor olduğu bir bölgede çıkması nedeniyle ekipler müdahalede zorlanıyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangına bir helikopterle müdahale edildiğini ve ikinci bir helikopterin takviye istendiğini belirtti.
5 Ağustos 2024

İstanbul Eyüpsultan'da üç erkek kardeş, çöplerle dolu bir evde çıplak olarak bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ve polis tarafından yapılan müdahale sonucu çocuklar koruma altına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından iyi oldukları belirlenen çocuklar, devlet tarafından koruma altına alındı. Gözaltına alınan anne ve baba ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Annenin evi terk ettiği ve babanın ara sıra eve gelerek çocukların ihtiyaçlarını karşıladığı bilgisi paylaşıldı.
26 Ocak 2023

Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı. Yılmaz'ın eşi ve kardeşi de sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da gözaltına alındı. Dört gün önce başlatılan Diyarbakır merkezli operasyonda şu ana kadar 21 ilde gazeteci, avukat ve siyasetçiler de dahil olmak üzere 143 kişi gözaltına alındı, bunlardan 39'u tutuklanırken 44'ü serbest bırakıldı.
29 Nisan 2023
İşaretlediklerim