Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Eski Barcelona ve Atletico Madrid oyuncusu Arda Turan, İspanya'da 2015 ve 2016 yıllarında işlediği kişisel gelir vergisi dolandırıcılığı suçları nedeniyle 633 bin avro para cezasına çarptırıldı. Ayrıca hapis cezası da alan Turan, cezası iki yıldan az olduğu için sadece para cezası ödeyecek. Arda Turan'ın suçlamaları kabul ettiği ve vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı belirtildi.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle toplam beş ay 12 gün hak mahrumiyeti ve 1 milyon 78 bin lira para cezası verdi. Cezalar, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketler, soyunma odası koridorlarında hakeme yapılan eylemler, medyaya yapılan açıklamalar ve akredite edilmediği alanlarda bulunma gibi farklı gerekçelerle uygulandı.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş ile oynanan derbi maçında Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın gösterdiği kötü performansın, Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan tarafından gerçekleştirilen dolandırıcılık olayından etkilendiğini öne sürdü. Erzan, Galatasaray camiasından birçok tanınmış ismi, Muslera dahil, dolandırmakla suçlanıyor. Dilmen, Muslera'nın psikolojik olarak bu olaydan etkilendiğini ve bu durumun performansına yansıdığını belirtti.
1 Mayıs 2023

Fenerbahçe Kulübü, 16 Mart 2023 tarihinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atan yedi taraftarın stada girişini süresiz olarak yasakladığını açıkladı. Kulüp, bu kişilerin kulübe zarar verdiğini belirterek, yasal yollardan ceza almaları için gerekli takibi yapacaklarını duyurdu. Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, yasaklamanın ömür boyu süreceğini ifade etti ve UEFA'nın kulübe 40 bin avro ceza kestiğini belirtti.
30 Mart 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Başakşehir, Galatasaray'ı 3-2 mağlup ederek yarı finale çıktı. Maçta Başakşehir ilk golü 12. dakikada Szysz ile buldu, Galatasaray ise 20. dakikada Icardi'nin kafa golüyle beraberliği sağladı. İlk yarı 2-1 Başakşehir'in üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda Galatasaray 51. dakikada Icardi ile skoru eşitledi, ancak Başakşehir 66. dakikada tekrar öne geçerek maçı kazandı. Başakşehir yarı finalde Ankaragücü ile karşılaşacak.
5 Nisan 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor'a yönelik saldırılar ve 'Beyaz Toros' ile 'Yeşil' posterleri açılmasının ardından, Amedspor taraftarları ve resmi hesaplarından yapılan paylaşımlarla tepki gösterildi. İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Teşkilat Başkanı Tamer Kavukoğlu, Amedspor'un 'Beyaz toroslarınızı da yeşilinizi de yeneceğiz!' paylaşımına, yeşil bir Renault Toros önünde çekilmiş fotoğrafıyla 'Torosumuz beyaz değil ama yine de yenilmeyiz' diyerek yanıt verdi. Kavukoğlu daha sonra tepkiler üzerine paylaşımını sildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili kamu görevlilerinin açığa alındığını duyurdu.
5 Mart 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde ve sırasında Amedsporlu futbolcular ve teknik ekibe yönelik ırkçı provokasyonlar ve saldırılar gerçekleşti. Sahaya kurşun, bıçak ve patlayıcı madde atılması gibi olaylar yaşandı. TFF, bu olaylara değinmeden yaptığı açıklamada futbol maçlarındaki 'siyasi söylem ve provokatif eylemleri' kınadı ve ilgili kurulların gerekli cezai işlemi uygulayacağını belirtti. Açıklamada, stadyumlarda siyasi söylemlerin yeri olmadığı ve sporcu sağlığına kasteden hareketlere müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.
6 Mart 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibi saldırıya uğradı ve 'Beyaz Toros' ile 'Yeşil' posterleri açıldı. Olaylar sonrası dokuz kişi gözaltına alındı. Amedspor Başkanı, maçın tatil edilmesi gerektiğini belirtirken, Bursaspor yönetimi olayları bireysel eylem olarak nitelendirdi ve posterlerin gizlice sokulduğunu savundu. Ayrıca, stadın güvenlik önlemleri ve sahaya atılan metal maddelerin nasıl içeri sokulduğu konusunda emniyet tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.
6 Mart 2023

Bursaspor taraftarları, Amedspor ile oynanan maç sırasında 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetleri simgeleyen 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterlerini açtı. Bu durum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kabul edilemez bulundu ve posterlerin stada sokulmasında ihmali olan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılarak, ilgililer açığa alındı. Amedspor futbolcuları ise maç öncesinde sahada saldırıya uğradı ve yaralayıcı cisimler atıldı.
5 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı iddialarını reddetti. Büyükekşi, parmağıyla protesto seslerinin yükseldiği kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdiğini ifade etti. Büyükekşi, protestoların organize olduğunu ve bu durumu Çebi'ye belirttiğini söyledi.
7 Ekim 2023

Ebru Kılıçoğlu, Galatasaray'ın takım olarak malzeme uyumsuzluğu yaşadığını ve bu durumun pas hatalarına yol açtığını belirtiyor. Bu durum, kaleci Muslera'nın sık sık rakip futbolcularla karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Maçın heyecanlı ve tempolu geçtiği, çok sayıda gol ve pozisyonun olduğu ifade ediliyor. Galatasaray'ın maçı kazanarak 'tok' kalkan taraf olduğu vurgulanıyor.
18 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26. haftasında gerçekleşecek olan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının, tartışmalara konu olan Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle maçın başka bir stadyumda oynanıp oynanmayacağı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. TFF, ayrıca Eryaman Stadı'nın zemininin korunması ve bakımının sağlıklı yapılabilmesi için Gençlerbirliği'nin başka bir statta oynamasının kararlaştırıldığını ve MKE Ankaragücü'nün zemin bakımından sorumlu olduğu için maçlarını Eryaman'da oynamaya devam edeceğini belirtti.
14 Şubat 2024

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını, Kayseri Valiliği'nin itirazı üzerine geri çevirdi. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe taraftarlarının Kayserispor deplasmanına girişi yasaklanmış oldu. Önceki gelişmelerde, Fenerbahçe taraftarlarının hükümet karşıtı sloganlar atması ve bu durumun siyasi tartışmalara yol açması sonucunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi yer almıştı.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim