Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan, Kalyon Holding'de yönetim kurulu başkan vekili olarak atandı. Elvan, yeni göreviyle ilgili olarak holdingin ülkeye sunduğu değeri artırmayı amaçladığını belirtti. Kalyon Holding, birçok kamu ihalesi alan ve vergi, resim ve harç istisnaları uygulanan şirketlerden biri olarak biliniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şirkete 9 milyarlık vergi muafiyeti tanındığını iddia etmişti.
26 Eylül 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı hidroelektrik santrallerin (HES), limanların, otoyolların ve köprülerin özelleştirme kapsamında olduğunu belirtti. Ancak özelleştirilecek varlıkların isimlerini açıklamadı. Şimşek, özelleştirme kapsamına yeni bir varlık eklenmesinin planlanmadığını da ifade etti.
1 Kasım 2023

Kanal İstanbul projesi çevresindeki arsalar, tarım arazilerinin imara açılacağı beklentisiyle yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından hızla toplanıyor. Bu durum, Orta Doğulu ve Asyalı yatırımcılar arasında da popüler. Ancak, mahkemeler Kanal İstanbul çevresinde yapılan imar planlarını iptal ediyor. 2023 genel seçimleri öncesinde projeyi sıkça gündeme getiren iktidar, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde bu konuda sessizliğe bürünmüş durumda.
10 Mart 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 11 şehirde 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden inşa süreci için bir yıl süre istedi. TOKİ, afetzedeler için maliyet üzerinden borçlandırma yapacak ve iki yıl ödemesiz, toplam 20 yıl faizsiz vade imkanı sağlayacak. Başvurular iki aylık süre içinde yapılacak ve sonuçlar ilgili platformlarda duyurulacak. Yıkılan veya ağır hasarlı yapılar için hak sahiplerine, iş yerleri için yüzde 4 faizle sekiz yıl vade, orta hasarlı binalar için güçlendirme kredisi verilecek.
2 Mart 2023

Deniz Zeyrek, Mersin-Osmaniye-Gaziantep ve Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hatları ihalelerinde yüklenici firmaların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sağladığı araç ve gereçleri ele alıyor. Rönesans İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın sözleşmelerinde, bakanlığa çok sayıda bilgisayar, tablet, yazıcı, ofis mobilyası ve toplamda 10 makam aracı tahsis edildiği belirtiliyor. Bu tür sözleşmelerin, belirli firmalara özel kolaylıklar sağladığı ve kamu kaynaklarının etkin kullanılmadığı eleştiriliyor.
12 Haziran 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mersin'de sarı lacivertli kongre üyeleriyle bir araya gelerek, verdiği mücadelenin yarım kalmaması için yeniden aday olduğunu açıkladı. Koç, temiz futbol misyonuna vurgu yaparak, Fenerbahçe'nin ilkeleri ve duruşundan taviz vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, TFF yönetiminin değişmesi için Süper Lig kulüplerinin imza topladığını ve futbolun siyasete karışmasının zarar verdiğini ifade etti. Koç, konuşmasında 'böcekleri ezeceğiz' ifadesini de kullandı.
27 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanlık seçiminin yapılacağı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın tarihini duyurdu. Toplantı 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanamazsa 8-9 Haziran'da yapılacak. Genel kurula katılma hakkı olan üye sayısının 46 bin 410 olduğu belirtildi. Başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım adaylıklarını açıkladı.
14 Mayıs 2024

Süper Lig ve 1'inci Lig yayın hakları ihalesinde beIN Sports ve Saran Medya arasındaki rekabet sonucunda, ihale yine beIN Sports'a verildi. TFF, ihale iptalinin gerekçesini teklif bedellerinin yetersiz bulunmasına bağlamış, ancak Saran Holding en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini iddia ederek ihale sürecinin iptaline itiraz etmişti. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, beIN Sports'un TFF ve Kulüpler Birliği'nin hedeflediği 150 milyon avro barajını son teklifiyle aştığını ve yayıncı olarak kalmaya devam edeceğini duyurdu.
1 Mart 2024

Ekim 2023'te borsada işlem gören 11 şirket, hissedarlarına temettü (kar payı) dağıtacak. Bu şirketler arasında Park Elektrik Üretim, Bizim Toptan Satış Mağazaları, Platform Turizm, Duran Doğan, Yükselen Çelik, Makim Makina, Vakıf Menkul Kıymet, Gür-Sel Turizm, Osmanlı Yatırım, SDT Uzay ve Özsu Balık bulunuyor.
2 Ekim 2023

Gıda şirketi Dardanel, Koç Holding'in satılığa çıkardığı Tat Gıda'nın yüzde 53 oranındaki paylarını satın almak için teklif verdiğini duyurdu. Koç Holding daha önce Tat Gıda'nın satışı dahil alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma başlattığını belirtmişti. Dardanel'in teklifi, şirketin hakim paylarının sahibi olan Niyazi Önen Holding A.Ş.'nin çatısı altında bulunan Dardanel Greece S.A. firması ile ortaklaşa yapıldı.
21 Temmuz 2023

Fenerbahçe öncülüğünde bir grup kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan 18 Temmuz'daki seçim tarihini haziran ayının başına çekmek için isyan bayrağını açtı ve bayramdan önce imza kampanyası başlattı. Ancak kampanya beklenen ilgiyi görmedi ve sadece 56 imza toplandı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, 100 imzaya ulaştıklarını ve bu sayının 200'e ulaşacağını iddia etse de, TFF'nin seçim tarihini en fazla 10 gün geriye çekebileceğini, yani 8 Temmuz'a alabileceğini belirtti. Kulüplerin bu ısrarının altında, Mehmet Büyükekşi'ye seçim şansı vermek istememeleri ve EURO 2024 öncesi Milli Takım'ın başarısının etkileri yatıyor.
18 Nisan 2024

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, şirketin kendi hisselerini geri almak üzere 1 milyar lira fon ayırma kararı aldığını duyurdu. Bu karar, şirketin 31 Mart 2023 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda onaylanan 'Pay Geri Alım Programı' ve 27 Nisan 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde alındı. Açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
28 Nisan 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübünün sürekli zirvede olduğunu ancak şampiyonluğunun engellendiğini vurguladı. Koç, adaylık süreciyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, geçmişte yapılan hatalardan ders aldıklarını ve kulübü finansal olarak zor durumdan kurtardıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın eleştirilerine yanıt vererek, Fenerbahçe'nin şampiyonluk hedefini yineledi. Koç'un yönetim kurulu listesinde Acun Ilıcalı da yer alıyor.
23 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarı döneminde 'beşli çete' olarak adlandırdığı bazı holdinglere 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. Bu şirketlerin iktidardan aldıkları ihaleler nedeniyle bu şekilde adlandırıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu paranın her kuruşunun Türk halkına geri verileceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.
5 Mart 2023

Petrol Ofisi Grubu, BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonları olan BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini satın almak üzere bir hisse alım sözleşmesi imzaladığını açıkladı. Satış işleminin bedeli açıklanmazken, işlemin kapanışının düzenleyici kurumun onayına bağlı olduğu ve Rekabet Kurumu'nun onayının ardından 2024 yılında tamamlanması bekleniyor.
16 Kasım 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan ve 1'inci derece arkeolojik SİT alanı olan Phaselis Antik Kenti'nde iki plaj işletmesi için ihale verdi. İhaleyi İstanbul merkezli Se-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat Ticaret Ltd. Şti. kazandı ve projenin 60 gün içinde tamamlanması planlanıyor. İhaleye tepkiler varken, bölgede iş makinelerinin yol açması ve ağaçları tahrip etmesi eleştirilere neden oldu. Bakanlık, daha önce yapılaşmaya karşı çıktığı Cennet Koyu'nda ve Bostanlık Koyu'nda toplam 85 bin metrekarelik alanda günübirlik tesisler inşa edecek.
27 Şubat 2023

Türkiye’nin dev süt markalarından biri olan Kay Süt iflas etti. Şirket mali darboğaza girerek konkordato talep etti. Alacaklı konumdaki Garanti Bankası, Kay Süt fabrikasının icradan satışını istedi. Balıkesir 4’üncü İcra Müdürlüğü, tesisin icradan satış ihalesinin 16 Temmuz günü yapılacağını duyurdu.
17 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, hisse başına brüt 6 lira, net 5,40 lira olacak şekilde toplam 3 milyar lira nakit temettü dağıtma kararı aldı. Bu karar, 23 Mart 2023 tarihinde ödenecek. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, bu kararın Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve şirketin Ana Sözleşmesi hükümleri ile Kâr Dağıtım Politikasına uygun olduğu belirtildi.
15 Mart 2023
İşaretlediklerim