Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı belirlenememesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in toplantıdan ayrılma kararı almasının ardından, CHP'li politikacılar sosyal medya üzerinden umutlu mesajlar yayınladı. Akşener'in kararı iktidar kanadını memnun ederken, muhalefet içinde tepkilere neden oldu. CHP'li politikacılar, seçimlerin kazanılacağına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağına dair inançlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin 2023 seçimlerinde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını söyledi. Akşener, partisinin iktidara sırtını dayamadan, güçlü olanın yanında yer almadan politika yürüttüğünü belirtti. Ayrıca, başbakanlığın pazarlıklarla değil, helal oylarla kazanılacağını vurguladı.
8 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'daki partisinin 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, mevcut siyasi sistemi eleştirdi ve İYİ Parti'nin ezilenlerin ve haklının yanında olduğunu belirtti. Akşener, İYİ Parti'nin olmadığı bir Türkiye'de siyasi durumun nasıl olacağını sorgulayarak, partisinin ve ittifaklarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İYİ Parti'nin gelecek seçimde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını iddia etti.
7 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir yargı mensubunun adını değiştirerek İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile görüştüğünü iddia etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan ile görüşülmediğini, sadece teknik bir ekibin İmralı'ya gittiğini belirtti. Adalet Bakanlığı ise konuyla ilgili üç belge yayımlayarak açıklama yaptı. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da iktidarın Öcalan ile görüştüğünü ve istediği sonucu alamayınca terörle suçlamaya başladığını öne sürdü.
6 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masanın noter görevi yapmayacağını belirtti. Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda altılı masanın dağılacağı' yönündeki ifadelerini eleştirerek, İYİ Parti'ye yönelik baskı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İYİ Partili Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadeler nedeniyle genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini hatırlattı.
24 Şubat 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve diğer partileri eleştirdi. Ağıralioğlu, daha önce Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında oy vermeyeceğini ifade etti. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasını gerekçe göstererek onunla yapacağı randevuyu iptal etti.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
5 Nisan 2023

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran yakma eylemi Türkiye'de geniş çaplı tepkilere neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa'da yaptığı konuşmada İsveç hükümetini kınayarak, Türkiye Cumhurbaşkanlığı kabinesini bu konuda harekete geçmeye çağırdı. Akşener, İsveç hükümetinin gereğini yapması gerektiğini ve aksi takdirde cezalandırılması gerektiğini belirtti.
22 Ocak 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir açık mektup yayınladı. Mektupta, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek konusunda HDP'nin tutumunu ve İYİ Parti'nin HDP ile ilişkilerine dair Akşener'in yaklaşımını eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin meşruiyetini ve seçmenlerinin önemini vurgulayarak, İYİ Parti'nin HDP seçmenlerinin oylarına talip olup olmadığını ve HDP'nin demokratik taleplerinin müzakere edilip edilmeyeceğini sorguladı.
8 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi teklif edilebileceğini ifade etti. Aydın, seçim sürecinde toplumun kazanmaya yönelik bir bakış açısına sahip olduğunu ve zamanla güçlü adayların daha avantajlı hale geleceğini belirtti. Ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de İnce'yi 'millet ittifakı'nda görmek istediğini ve İnce'ye yönelik eleştirilere karşı çıktığını ifade etti.
22 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini ve partisini hedef alan eleştirilerine yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, Akşener'in eleştirilerine yanıt vermenin saygısızlık ve nezaketsizlik olacağını belirtti. Bununla birlikte, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı iller ve İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerine aynı yaklaşımla gireceklerini ve yeni illeri kazanacaklarını ifade etti.
28 Ağustos 2023

İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener önderliğinde 2023 seçimleri için bir iletişim kampanyası başlattı. Kampanya, Türkiye genelindeki billboardlarda yedi değer ve Akşener'in başbakanlık hedefi etrafında şekillendi. 'Devlete adalet yakışır' sloganıyla iki farklı versiyon hazırlandı. İstanbul'daki billboardlarda ise Ekrem İmamoğlu ile Akşener'in Saraçhane mitingindeki fotoğrafı kullanıldı.
14 Ocak 2023

Hukuk profesörü Ersan Şen, Habertürk TV'deki 'Olaylar ve Görüşler' programında, İYİ Parti'den talep gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirtti. Bu açıklama sonrasında İYİ Parti ve Şen, sosyal medyada alay konusu oldu. Kullanıcılar, İYİ Parti'nin aday belirleme sürecini ve Şen'in adaylığını ironik bir dille eleştirdi. Meral Akşener'in Şen'i arayarak 'Bunda ciddi misiniz?' diye sorduğu ve Şen'in 'Ciddiyim' yanıtını verdiği, görüşmek istediği bilgisi de paylaşıldı.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki parti kongresinde yaptığı konuşmada, Ülkü Ocakları'nın öldürülen eski başkanı Sinan Ateş'in faillerinin bulunamamasını eleştirerek, bu tür olayların tekrarlanmaması için İYİ Parti'nin iktidar olma zorunluluğunu dile getirdi. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın sonuçlarından ve kazanılan büyükşehir belediyelerinden bahsetti. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ve Erdoğan'ın bu konudaki tutumuna yönelik eleştirilerde bulundu.
28 Ocak 2023
İşaretlediklerim