İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Özgür Saral liderliğindeki 'Sarallar' adlı organize suç örgütüne İstanbul ve İzmir'de 'Kafes' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu. Operasyon sonucunda örgüt lideri dahil 24 şüpheli gözaltına alındı. Suç örgütünün şiddet eylemleri, yağma, hırsızlık, silahlı saldırılar ve fuhuş faaliyetleri gibi çeşitli suçlar işlediği belirtildi.
14 Kasım 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

Antalya'da, bir kişinin yaklaşık 50 milyon lira değerindeki gayrimenkullerini dublör kullanarak devretmeye çalışan 11 şüpheli tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklanırken, dokuz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Nisan 2023

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyelerine 'imar yolsuzluğu' ve 'rüşvet alındığı' iddiaları üzerine operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri, her iki belediyeye sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye binalarında arama yapıldı ve bazı şüpheliler gözaltına alındı.
29 Eylül 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen ve toplam değeri 187 milyon lira olan 15 yabancı plakalı lüks otomobili ele geçirdi. Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, geçici ithalat kapsamında ülkeye sokulmaya çalışılan bu araçlar için inceleme başlatıldı. İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa ve Isparta'da bulunan otomobillere el konuldu ve 38 şüpheli hakkında soruşturma açıldı.
24 Aralık 2023

Lüks bir otomobil markasının internet sitesinin tasarımını kopyalayarak oluşturdukları sahte site aracılığıyla dolandırıcılık yapan dokuz şüpheli, iki kişiyi 3 milyon 226 bin lira dolandırdıktan sonra yakalandı. Mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda İstanbul'da ikamet eden şüpheliler sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çeşitli suç unsurları ele geçirildi ve sahte sitenin arama motorlarında üst sıralarda çıktığı tespit edildi.
9 Ocak 2024

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Erzurum merkezli 20 ilde 'Sibergöz-20' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda, araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturulan oltalama siteleri üzerinden vatandaşlardan para talep ederek haksız kazanç sağlayan 64 şüpheli yakalandı. Ayrıca ruhsatsız tabancalar, döviz, Türk lirası, altın ve dijital materyaller ele geçirildi.
29 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Sosyal medya üzerinden kedilere eziyet ettikleri görüntüleri paylaşan 'C31K' isimli gruptan beş şüpheli, kamuoyundan gelen tepkilerin ardından düzenlenen operasyonla tutuklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul, Mersin, Tekirdağ, Çorum ve Karabük'te gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin yakalandığı belirtildi. Şüpheliler, çeşitli suçlamalarla, aralarında hayvanlara kötü muamele ve suç işlemeye teşvik etme de bulunmak üzere tutuklandı.
13 Ocak 2024

İstanbul Avcılar'da, uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, sırtta taşınan uzun namlulu silahın boncuk atar tüfek olduğu belirlendi. Motosikletin trafikten men edildiği ve şüpheliler hakkında idari yaptırım tutanağı tutulduğu bildirildi.
4 Ekim 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları nedeniyle polis operasyonu gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine belediye binasında aramalar yaptı ve bazı şüphelileri gözaltına aldı. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşananları 'algı' olarak nitelendirerek belediyede kanunsuz iş yapılmadığını ifade etti.
18 Aralık 2023

İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü uluslararası casusluk soruşturması kapsamında, İsrail dış istihbarat servisi Mossad adına casusluk yaptıkları şüphesiyle 34 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli sekiz ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 15'i tutuklanırken, 11'ine adli kontrol kararı verildi. Kalan 8 şüphelinin sınır dışı edilmesi planlanıyor. Şüphelilerin 'siyasal ve askeri casusluk' suçlamasıyla hakimliğe sevk edildikleri belirtildi.
6 Ocak 2024

İstanbul Bahçelievler'de, ambulansla uyuşturucu taşıdıkları belirlenen üç sağlık çalışanı tutuklandı. Emniyet güçleri, ambulansı durdurarak iki kişiyi gözaltına aldı ve araçta 2 kilogram uyuşturucu ile silahlar ele geçirdi. Operasyon kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. Tutuklanan zanlıların kullandığı aracın trafikten men edilmiş özel bir ambulans olduğu tespit edildi.
27 Aralık 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk istismarı içerikli yayınlarla ilgili bir soruşturma kapsamında 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda, müstehcen yayınları temin eden, dağıtan ve satan 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, bir şüphelinin cep telefonunda çocuk istismarı içeriğine rastlanması ve sohbet uygulamalarındaki gruplarda aktif olduğunun belirlenmesiyle başlatıldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin yanı sıra ruhsatsız silah ve av tüfeği de ele geçirildi.
26 Ocak 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim