Fenerbahçe Olağan Kongresi'nde konuşan Başkan Ali Koç, kulübün son altı yılda futbol dışındaki alanlarda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti ve gelecekteki hedeflerini açıkladı. Koç, kulübün ekonomik zorluklara rağmen bugünlere geldiğini vurgularken, eski başkan Aziz Yıldırım'ın eleştirilerine de yanıt verdi. Yıldırım ise kongreyi yönetmesi için görevlendirilen Vefa Küçük'e tepki göstererek genel kurulu terk etti.
8 Haziran 2024

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonlu siyasetçilerin 'şike' ve 'kupa' vurgusu yaparak Fenerbahçe'yi hedef almasına yanıt verdi. Yıldırım, siyasetçilerin söylemlerini yalan ve ahlaksızlık olarak nitelendirerek, 2010-2011 şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'de kalacağını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin UEFA ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından alınan kararlarla ilgili yaptığı hukuki başvuruların reddedildiğini ve FETÖ kumpası iddialarına değinerek, Fenerbahçe'nin bu süreçte maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekti.
21 Mart 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçim sonuçlarını değerlendirerek, iktidarın milli ve dini sembollerle gerçek sorunları örtbas ettiğini ve bir tehdit algısı yaratarak gündemi meşgul ettiğini ifade etti. Davutoğlu, iktidarın din ve vicdan özgürlüğü ile terörle mücadele kaygıları üzerinden bir korku iklimi oluşturduğunu ve bu durumun vatandaşların mevcut sorunları görmezden gelmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, iletişim kanallarının kendilerine kapalı olması sebebiyle vatandaşlara yeterince ulaşamadıklarını dile getirdi.
29 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurulunda, kulübün ligden çekilme kararının oylanması beklenirken, bu madde oylanmadı ve başkan Ali Koç tarafından ligden çekilmenin mümkün olmadığı açıklandı. Bu durum, genel kurul üyeleri arasında hayal kırıklığı yarattı ve kongrenin heyecanını sona erdirdi. Mehmet Arslan, Fenerbahçe'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu ve Fenerbahçesiz bir lig veya Türkiye'nin düşünülemeyeceğini vurguladı.
4 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefetin çeşitli konularda gösterdiği tepkisizliği eleştirerek, bu durumun kendisinin ve diğer tutukluların içeride tutulmasına neden olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasaya göre üçüncü kez aday olamayacağını ve muhalefetin bu konuda daha etkili olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'nun olası haksız kararlarına karşı milyonların demokratik tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.
31 Ocak 2023

Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı ve bakanların enflasyonla mücadele etmek yerine meydanlarda muhalefeti suçlayıp propaganda yaptıklarını eleştiriyor. İstanbul'daki kent yoksulluğuna dikkat çekerek, iktidarın ve adaylarının vaatlerinin gerçekçi olmadığını ve halkın ekonomik zorluklar karşısında çaresiz bırakıldığını vurguluyor. Taşgetiren, iktidarın halkın gerçek durumunu görmemesi ve çözüm üretmemesi konusunda eleştirilerini dile getiriyor.
17 Mart 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylar hakkında konuştu. Doğan, Trabzonspor'un ceza alması gerektiğini kabul ederken, adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurguladı. Sahaya giren taraftarların ve yaşanan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de benzer olayların yaşandığını ancak Trabzonspor'a yönelik bir adaletsizlik olduğunu iddia etti. Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve olaylı geçen maçta Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği, maç sonrası yaşanan şiddet olayları ve gözaltına alınan taraftarlar hakkında bilgi verildi.
20 Mart 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybedilen seçim sonrasında partideki değişim taleplerine yanıt vermedi. Ancak, TFF 1. Lig play-off finalinde Bodrumspor'u 2-1 yenen ve Süper Lig'e yükselen Pendikspor'u Twitter üzerinden kutladı. Kılıçdaroğlu'nun bu davranışı, Twitter kullanıcıları tarafından eleştirilere ve alaycı yorumlara neden oldu.
9 Haziran 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe ve kendisi hakkında yaptığı 'proje' ve 'FETÖ' ile ilgili açıklamalara sert bir dille yanıt verdi. Yıldırım, Özbek'e Google aramaları yapmasını tavsiye ederek, Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı mücadelesini ve bu mücadelede Galatasaray'ın eski başkanları ve mensuplarının duruşunu eleştirdi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin devletin yanında olduğunu ve sportif rekabete malzeme yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yıldırım, mücadelesinin devam ettiğini ve Dursun Özbek'in bu mücadeledeki yerini sorguladı.
27 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer sekiz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat; Beşiktaş ve Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gibi gerekçelerle disipline gönderildi. Ayrıca, bazı kulüp görevlileri ve bir doktor da sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle disiplin sevkleriyle karşı karşıya kaldı.
18 Ocak 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde, iktidarın Kanal İstanbul projesi ve Gazze'deki durum hakkında sessiz kalması eleştiriliyor. Kanal İstanbul'un imar planlarının mahkemede iptal edilmesine rağmen, projeden vazgeçildiğine dair bir işaret olmaması ve Gazze'deki durumun kötüleşmesine rağmen, bu konunun gündemde olmaması dikkat çekiyor. Yazıda, bu sessizliğin nedenlerine dair spekülasyonlar yapılıyor ve iktidarın bu konuları siyasi malzeme olarak kullanmaktan kaçınma ihtimali üzerinde duruluyor.
22 Şubat 2024

AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikecilik' ile suçladı. Beşiktaş Kulübü, 121 yıllık şerefli geçmişine vurgu yaparak, siyasetle arasına mesafe koyduğunu ve hiçbir haram kupası olmadığını belirten bir açıklama yayınladı. Kulüp, suçlamaların maddi ve hukuki bir dayanağı olmadığını, bu tür suçlamalarla mücadele etmek için hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını ifade etti. Ayrıca, 2010-2011 Sezonu Süper Kupa final maçını oynamanın Beşiktaş'ın hakkı olduğunu ve bu kupayı kazanmak için şerefle mücadele edeceklerini belirtti.
20 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası verdi. Cezanın sebebi, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde 'sportif ekipman talimatına aykırı' eylemi olarak belirtildi. Fenerbahçe, finalde beş yıldızlı formayla katıldığı için PFDK'ye sevk edilmişti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bundan sonraki maçlarda yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı.
10 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması' programında yaptığı konuşmada, muhalefetin oluşturduğu 'altılı masa'ya yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, altılı masanın ülkeyi birlikte yönetme kararını eleştirerek, bu durumun dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem olduğunu ve milletin bunun bedelini ödeyeceğini ifade etti. Ayrıca, Halkbank'ın kredi kartı üst limitinin 100 bin liradan 150 bin liraya yükseltildiğini duyurdu.
10 Ocak 2023

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamalar, cinsiyetçi ifadeler içeriyordu. Kartal, maçın ardından erkek oyuncuların 'erkek gibi' oynadığını belirterek, dolaylı yoldan kadınlığı aşağıladı. Bu ifadeler, futbol medyası tarafından eleştirilmedi ve cinsiyetçilik futbol camiasında bir kez daha olağanlaştırıldı. Faruk Bildirici, bu durumu eleştiren bir yazı kaleme aldı.
26 Şubat 2024
İşaretlediklerim