Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adnan Oktar suç örgütü üyeleri için sahte işkence raporu hazırladığı iddialarına Diken'e konuşarak yanıt verdi. Fincancı, işkenceyi meşrulaştırmak için belgeselin araç olarak kullanıldığını belirtti ve hekimlik yemini gereği kimseye adres sormadan, taraf gözetmeksizin işkenceyi belgelediğini vurguladı. Ayrıca, işkence raporlarının mahkemede etkili olmadığını, yargının işkenceyi örtbas ettiğini ifade etti. Fincancı, işkenceye karşı mücadele edenlerin kriminalize edilip düşmanlaştırılmaya çalışıldığını da ekledi.
12 Şubat 2024

Avukat Feyza Altun, Twitter hesabından Farsça bir şiir paylaştıktan sonra, bir kullanıcının yorumuna 'Şeriate s..kayım' şeklinde karşılık verdi. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada hedef gösterilen Altun, paylaşımını sildi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laik olduğunu belirten yorumlar yaptı. Beykoz başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alınan Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Altun hakkında 'dini değerlere hakaret ettiği' gerekçesiyle Ankara başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
20 Şubat 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Olayla ilgili tanıklar, yıllardır aynı sorunla karşılaştıklarını ve defalarca şikayette bulunduklarını belirtti. İzmir Başsavcılığı, sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Tanık ifadeleri, Gediz Elektrik ve İZSU'nun ihmallerine dikkat çekiyor.
18 Temmuz 2024

Son dört ayda Türk futbolunda yaşanan olumsuz olaylar, yazar Cemal Ersen tarafından eleştiriliyor. Süper Kupa finalindeki fiyasko, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, İstanbulspor Kulübü Başkanı’nın takımını sahadan çekmesi ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki çirkin olaylar gibi durumlar Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Yazar, bu sorunların çözümü için ciddi adımlar atılmadığını, sorumluların ise içi boş söylemlerle olayları geçiştirdiğini belirtiyor.
23 Mart 2024

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

Dilan Polat’ın avukatı, polisin kullandığı araçların müvekkiline ait olmadığını açıkladı. Polat, örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve yasadışı bahis suçlarından yargılanıyor ve 27 yıla kadar hapsi isteniyor. İlk duruşma 4 Eylül'de yapılacak. Dilan Polat’ın tahliyesiyle birlikte dört tutuklu sanık kaldı.
22 Ağustos 2024

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını yürüten Cinayet Büro Amiri'nin cinayet organizasyonunda yer aldığı belirlendi. Soruşturma sürecinde, MİT eski çalışanı Çağlar Zorlu'nun Sinan Ateş'in konum bilgilerini Tolgahan Demirbaş'a ilettiği, Demirbaş'ın ise bu bilgileri cinayet planlamasında kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca, Esenboğa Havalimanı'nda çalışan Gürsel Horat'ın da Sinan Ateş'in uçuş bilgilerini Demirbaş'a sağladığı ve bu bilgilerin cinayet organizasyonunda kullanıldığı iddia edildi.
7 Mayıs 2024

Astrolog Meral Güven, Galatasaray'ın Konyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli taraftarlara sosyal medya üzerinden küfür ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. İstanbul Başsavcılığı, Güven'in halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan soruşturma başlattı. Güven'in toplam altı suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Bu suçlar arasında tehdit ve hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kasten yaralama ve uyuşturucu madde bulundurma gibi suçlar bulunuyor.
27 Mayıs 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın Avusturya karşısında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından soruşturma başlatılmasını kınadı. Bahçeli, UEFA'nın bu adımını 'zincirleme provokasyonların bir ara istasyonu' olarak nitelendirdi ve Türk milletinin mesajının engellenmeye çalışıldığını belirtti. Bahçeli, sağduyulu ve soğukkanlı davranmanın milli bir zaruret olduğunu vurguladı.
3 Temmuz 2024

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, kulüpteki profesyonel görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ergün, istifasının nedenini kulübe zarar vermemek ve adının itibarsızlaştırılmasını önlemek olarak açıkladı. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını belirtti. Ayrıca, Ergün'ün uçuş bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı.
13 Eylül 2024

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe ve kendisi hakkında yaptığı 'proje' ve 'FETÖ' ile ilgili açıklamalara sert bir dille yanıt verdi. Yıldırım, Özbek'e Google aramaları yapmasını tavsiye ederek, Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı mücadelesini ve bu mücadelede Galatasaray'ın eski başkanları ve mensuplarının duruşunu eleştirdi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin devletin yanında olduğunu ve sportif rekabete malzeme yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yıldırım, mücadelesinin devam ettiğini ve Dursun Özbek'in bu mücadeledeki yerini sorguladı.
27 Şubat 2024

Eski milli futbolcu ve şu an Eyüpspor Teknik Direktörü olan Arda Turan, İspanya'da oynadığı dönemde kaldığı evde büyük hasar vermekle suçlanıyor. Ev sahibi, Arda'nın ve beraberindekilerin evde ciddi hasarlar oluşturduğunu, özellikle mobilyalara ve ışık sistemine büyük zararlar verdiğini iddia ediyor. Arda Turan daha önce İspanya'da vergi kaçırma suçlamasıyla yargılanmış ve para cezasına çarptırılmıştı. Şimdi ise 230 bin avroluk hasar tazminatı davasıyla karşı karşıya.
15 Nisan 2024

Ayasofya İmamı Bünyamin Topçuoğlu ve diğer dini görevliler, sazan sarmalı dolandırıcılığına maruz kaldı. İki imamın, dini ve siyasi referanslar kullanarak gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda, onlarca imam ve müezzin mağdur oldu. Dolandırıcılar, Ayasofya İmamı ve müezzininin de kendilerinden otomobil aldığını iddia ederek güven kazanmaya çalıştı. Bu olay, Diyanet içinde ve dini çevrelerde büyük bir gerilime neden oldu.
14 Şubat 2024

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarında Sezen Aksu’nun 'Şinanay' şarkısını söyleyerek cinsiyetçi küfürler etti. Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK), Buruk’un bu dilini kınayarak, bu tür saldırgan ve cinsiyetçi dilin terk edilmesini talep etti. Ayrıca, Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği de Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu.
28 Mayıs 2024

Rasim Ozan Kütahyalı, 'Derin Futbol' programında kullandığı ifadeler nedeniyle RTÜK üyesi İlhan Taşcı tarafından kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle dava edildi. Taşcı, Kütahyalı'dan 20 bin liralık manevi tazminat talep etti. Davanın duruşmasında Kütahyalı'nın aylık 27 bin 500 lira kazandığı ve dört lüks araca sahip olduğu bilgisi dosyaya eklendi, ancak bu bilgilerin kesin olmadığı ve teyide muhtaç olduğu belirtildi.
1 Mart 2024

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT ve havale işlemleri sırasında tüketicilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle açıklama kısmına gerekli bilgilerin doğru bir şekilde yazılmasının önemine vurgu yaptı. Yanlış bilgi girilmesi durumunda tüketicilerin para iadesi alamayabileceği ve yargıda sorun yaşayabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, bankaların ek hesap limiti artışı için sigorta gibi ek ürünlere başvurmayı zorunlu kılamayacağını ve tüketicilerin şikayet durumunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu veya tüketici hakem heyetlerine başvurabileceklerini belirtti.
10 Nisan 2024

Adalet Bakanlığı, diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde başörtülü olduğu gerekçesiyle görev alamadığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 'nefret ve ayrımcılık' suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma yürüttüğünü açıkladı. Tunç, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünün gasp edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Ağustos 2024

Ankara Emniyeti’nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan, sevgilisine doğum günü hediyesi olarak Ayhan Bora Kaplan’a Rolex saat aldırdığı iddiasıyla rüşvetten yargılanacak. Kaplan da rüşvet vermekle suçlanıyor. Ayrıca, eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Özay, Başkomiser Ercan Karagöz ve polis Serdar Coşkun’un banka hesaplarına yüksek tutarlarda para yatırıldığı tespit edildi ve mal bildirimine aykırılıktan yargılanacaklar. Davanın iddianamesinde Kaplan’ın, Arslan’ın kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediği ve bu talebi reddettiğinde iş yapmasının engellendiği iddialarına yer veriliyor.
9 Temmuz 2024
İşaretlediklerim