İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisini tespit etti ve ilgili birimlere bildirdi. Yedi kişi gözaltına alındı ve bunlardan biri tutuklandı. Ayrıca, deprem yardımı bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 16 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım taleplerinde bulunan sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdanlarına yönelik işlemler başlatıldı.
7 Şubat 2023

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), seçimlere kısa bir süre kala yapılan ev baskınlarında birçok üyesinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında Yeşil Sol Parti'den üç milletvekili adayı da bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ESP, SKM, ETHA ve SGDF üyelerinin evlerine operasyon düzenlendiği ve dosyada gizlilik ile avukat kısıtlılığı olduğu belirtildi.
30 Nisan 2023

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonrası, Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 202 hesap yöneticisinden 18'ini gözaltına aldı, bunlardan 5'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 24 internet sitesi kapatıldı ve vatandaşlardan para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleriyle ilgili işlemler yapılarak cüzdanlar donduruldu.
8 Şubat 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen 'sibergöz-38' operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon lira hareketlilik tespit edildi. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden kişisel verileri ele geçirerek vatandaşları tehdit etmiş ve sahte araç ilanı, kiralık villa, yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle dolandırıcılık yapmışlar. Operasyon sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.
6 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Aksaray, Bolu, Gaziantep, İstanbul, Yalova, Kilis, Sakarya ve Samsun olmak üzere sekiz ilde eş zamanlı olarak 'Bozdoğan-15' adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında IŞİD terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı, operasyonun başarısını vurgulayarak, teröristlere göz açtırılmayacağını belirtti.
23 Mart 2024

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık S.S'nin ifadeleri doğrultusunda Ankara il emniyet müdür yardımcısı, organize suçlarla mücadele şube müdürü ve müdür yardımcısı ile bir kamu görevlisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler geçen hafta görevden uzaklaştırılmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi.
15 Mayıs 2024

Sinop'un Boyabat ilçesinde, kripto para yatırımı vaadiyle 16 kişiyi yaklaşık dört milyon lira dolandıran M.A. isimli şüpheli, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklanan zanlının, mağdurları kripto para alacaklarına inandırarak dolandırdığı belirlendi.
26 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek, 'suç gelirlerini aklama' iddiasıyla tutuklandı. İki kardeş ve bir diğer şüpheli Hacı İsrafil Sağlam, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hakimlik sorguları sonucunda tutuklama kararı verildi. Soruşturma, daha önce bir suç örgütüne yönelik 'nitelikli dolandırıcılık' soruşturmasının devamı niteliğinde ve bu örgütün mağdurları dolandırdığı belirlendi.
16 Kasım 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

İstanbul başta olmak üzere altı ilde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 46 polisten 25'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda 62 sivilin rüşvet verdiği, 46 polisin ise rüşvet aldığı belirlendi. Operasyon kapsamında 46 adrese baskın yapılarak ilgili polis memurları yakalandı ve daha önce 59 sivil de adli makamlara sevk edilmişti.
24 Kasım 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin de içinde olduğu bir soruşturmada, muhasebeci Gökay Bekar tutuklandı. Soruşturma, suç gelirlerinin aklanması ve vergi ile bahis kanunlarına muhalefet suçları kapsamında yürütülüyor. Daha önce yapılan operasyonlarda 24 şüpheli gözaltına alınmış ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenlenerek para transferi yapıldığı belirlenmişti. Şimdiye kadar soruşturma kapsamında 16 kişi tutuklanmış, 27 şirkete kayyım atanmıştır.
24 Kasım 2023

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

Ermenistan'da, iktidarı zorla ele geçirme ve başbakanla hükümet üyelerine suikast iddiasıyla sekiz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 'Haçlılar Askeri-Yurtsever Toplum Kuruluşu' üyeleri ve Erivan eski belediye başkanı Albert Bazeyan'ın da olduğu belirtildi. Bu kişilerin hükümetin yetkilerini anayasada öngörülmeyen bir şekilde devralarak iktidarı zorla ele geçirme hazırlığı yaptıkları tespit edildi.
25 Eylül 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter üzerindeki bazı haber hesaplarının seçimle ilgili paylaşımlarında dezenformasyon yaptığı iddiasıyla soruşturma açtı. Savcılık, kamu düzenini ve barışını bozacak yanıltıcı bilgiler yaydığı öne sürülen beş şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise diğer hesapların kimlik tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
28 Mayıs 2023
İşaretlediklerim