Isparta'da 22 yaşındaki Hasan Tanrıkulu, bir eğlence mekanında darp edildikten sonra evinde ölü olarak bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların kimliklerini tespit etti. Dört şüpheliden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
5 Ocak 2023

Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele eden altı yaşındaki Yusuf Kerim hayatını kaybetti. Yusuf Kerim'in annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olduğu' gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmış ve Yusuf Kerim kanser tedavisi gördüğü sırada annesinden ayrı kalmıştı. Kamuoyunun ve siyasetçilerin baskısıyla yargıda yeni düzenlemeler içeren kanun teklifine kadın hükümlünün cezasının infazının bir yıla kadar ertelenebileceğine ilişkin bir madde eklenmiş ve Gülten Sayın 18 Nisan'da tahliye edilmişti.
2 Ekim 2023

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, hakkında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen 2 Aralık'ta yurt dışına çıkmış. Mahmud, kazadan sonra gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı, ancak yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Bilirkişi raporunda Mahmud 'asli kusurlu' bulunmuş, ancak polislerin adresine gittiği zaman Mahmud bulunamamıştır.
8 Aralık 2023

İstanbul'da ormanlık alanda bulunan bir erkek cesedinin, kayıp olarak aranan Semih Sevim'e ait olduğu tespit edildi. Sevim'in eski kız arkadaşı Seçil Çiftçi, sorgusunda Sevim'i öldürdüğünü ve babasıyla birlikte cesedi ormana gömdüklerini itiraf etti. Çiftçi ve babası tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16 Ocak 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, evden hırsızlık suçundan 254 suç kaydı bulunan iki kişi tutuklandı. Polis, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir evde hırsızlık girişimi ihbarı üzerine harekete geçti ve kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin C.Ç. ve F.T. olduğunu belirledi. F.T'nin ayrıca 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Yakalanan C.Ç. ve F.T. tutuklandı.
13 Ağustos 2024

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında 6 Nisan'da havaya ateş açan ve kaçan Emre D., Sultangazi'de yakalandı ve hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmada dört şüpheli daha gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından üçü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, biri ise serbest kalmıştı. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğer şüphelilerin güldüğü görüntüler savcılık tarafından elde edilmişti.
18 Nisan 2023

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu M.H.Ş.M., bilirkişi raporunda 'asli kusurlu' olarak tespit edildi. 30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında gerçekleşen kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Kazanın ardından Somali cumhurbaşkanının oğlunun serbest bırakılması kamuoyunda tepki toplamıştı.
7 Aralık 2023

İstanbul Kadıköy'de bisiklet süren Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü Temel Ünlü, kazadan aylar sonra teslim oldu. Kazanın ardından kaçan sürücünün yerine suçu üstlenen bir kişi gelmiş, ancak MOBESE kameraları sayesinde gerçek failin bu kişi olmadığı tespit edilmişti. Güzelgün, kazadan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
27 Eylül 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Kani G. isimli şahıs, ayrıldığı sevgilisi Aysun A.'nın oturduğu apartman dairesine iki molotofkokteyli atarak kaçtı. Saldırı sonucu çıkan yangın, mahalle sakinlerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kani G., polis tarafından kısa sürede yakalandı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Nisan 2023

İstanbul Kartal'da bir otomobil sürücüsünün bisikletli bir kadını takip ederek cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliği tespit edilen 55 yaşındaki E.N.K. gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını, sadece korna çaldığını savundu. Araçta gizlenmiş başka bir kadının da olduğunu iddia etti. Şüpheli hakkında 'hayasızca hareket, cinsel taciz' suçlarından soruşturma sürüyor.
14 Kasım 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yemişli köyünde yaşayan 92 yaşındaki Gevriye Akgüç, evinin avlusunda silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Akgüç, Avrupa'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşmiş ve akrabalarını ziyaret etmek için Midyat'a gelmişti. HEDEP Mardin Milletvekili George Aslan, olayın bilinçli bir cinayet olduğunu ifade etti. Soruşturma devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildiler.
8 Kasım 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde Yılmaz G. isimli şahıs, boşanma aşamasında olduğu eşi Ebru G'yi tabancayla vurarak ağır yaraladı. Ebru G, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan şüpheli Yılmaz G, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce 'hırsızlık' ve 'kasten yaralama' gibi suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.
4 Nisan 2023
İşaretlediklerim