İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Başsavcılık, bu kişilerin IŞİD içerisinde faaliyet gösterdiğini tespit ederek gözaltı kararı verdi. Polis, 13 zanlıyı yakaladı. Operasyonlar, IŞİD'e karşı yürütülen geniş çaplı mücadele kapsamında gerçekleştirildi.
23 Mayıs 2024

Almanya'nın Illerkirchberg kasabasında geçen aralık ayında 13 yaşındaki Ece Sarıgül'ü öldüren ve 14 yaşındaki bir kız çocuğunu yaralayan Eritreli mülteci Okba B. müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Saldırı, saldırganın göç ofisinde kullanmayı düşündüğü bıçağı kızların görmesi üzerine gerçekleşti. Suçun 'çok ağır' olduğu belirtilerek, şartlı tahliye ihtimali düşük tutuldu. Karar temyize açık olup, hükümlü hapis cezasını çekerken sınır dışı edilebilir. Saldırı Almanya'da öfke yaratmış, ancak çocukların aileleri olayın göç karşıtı gruplarca istismar edilmesine karşı çıkmıştır.
5 Temmuz 2023

Üsküdar'da bir kafede iki grup arasında çıkan tartışmada üç kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, ölenlerin İsrailli olabileceği iddiasını araştırıyor. The Jerusalem Post'a göre, İsrailli Arapların olaya karıştığı yönündeki iddialar da inceleniyor.
24 Mayıs 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla beş kişiyi yaraladı. Saldırgan, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Saldırının 'oyun bağımlılığı' ile bağlantılı olabileceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir alışveriş ve eğlence merkezinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 60 kişi öldü, 115 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Rusya Soruşturma Komitesi, olay yerindeki delillerin toplandığını ve incelemelerin devam ettiğini açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, saldırının Rusya tarafından planlandığını iddia etti, ancak IŞİD saldırıyı üstlendi. Rusya, ABD'nin olayla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Mart 2024

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde Filistinli iş insanı F.M.'ye yönelik silahlı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. Saldırının ardından kaçan şüphelilerden üçü Romanya'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının alacak verecek meselesinden kaynaklandığını ve şüphelilerin Interpol işbirliği ile gözaltına alındığını açıkladı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
20 Ağustos 2024

Yozgat'ta 17 yaşındaki Z.Y., Salih Paşa Camisi önünde sohbet ettiği 14 yaşındaki F.Ü. ve E.G'yi bıçakla yaraladı. F.Ü. hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Şüpheli, kendisini yakalamak isteyen M.L'yi de yaraladıktan sonra kaçtı ancak daha sonra yakalanarak tutuklandı. Olayın ardından F.Ü.'nün cenazesi Gedikhasanlı köyü mezarlığına defnedildi.
16 Ağustos 2024

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren IŞİD'li Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ismi, saldırıdan önce emniyetin bilgi sisteminden iki kez sorgulandı. Sorgulamaların biri dört saat, diğeri ise bir saat önce yapılmış. Ayrıca, Alagöz'ün kardeşi ve Ankara Tren Garı saldırısının faili Yunus Emre Alagöz hakkında da saldırıdan iki gün önce istihbarat alındığı, ancak bu bilginin ilgili birimlere katliamdan 3 saat 44 dakika sonra ulaştığı tespit edildi. Mülkiye müfettişlerinin raporu, Suruç saldırısındaki ihmal iddialarını içeriyor ve Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın dosyasına eklendi.
9 Temmuz 2023

İsrail, Gazze'nin batısında bulunan Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bir aracı hedef alarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin üç oğlu ve torunlarını öldürdü. Bu saldırı, Hamas'ın İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından gerçekleşti. İsmail Haniye, çocuklarının ölümü üzerine yaptığı açıklamada, İsrail'in şantajına boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, ailesinden savaşta 60'a yakın kişinin şehit olduğunu ve bu kayıpların Filistin halkının direnişini korkutmadığını ifade etti.
10 Nisan 2024

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023

IŞİD tarafından 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının sekizinci yılında anıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve siyasi parti üyeleri, saldırının yıldönümünde Ankara Garı önünde bir araya geldi. Anma programına bazı CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ile EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da katıldı.
10 Ekim 2023

İsrail, Refah kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, bölgede devam eden çatışmaların bir parçası olarak gerçekleşti. Olay, uluslararası toplumda tepki toplarken, Filistinliler arasında büyük bir üzüntü ve öfkeye neden oldu. Saldırının ardından bölgedeki gerginlik daha da arttı.
28 Mayıs 2024

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Taylor Swift konserine saldırı planlayan iki IŞİD mensubu, Avusturya polisi tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerden biri 19 yaşında ve Avusturya vatandaşı olup, temmuz ayında İslami terör örgütüne bağlılık yemini etmiş. Polis, şüphelilerin evlerinde çeşitli kimyasal maddeler buldu ve el koydu. Konserlerde güvenlik önlemleri artırıldı ve diğer suç ortakları için soruşturma devam ediyor.
7 Ağustos 2024

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., başında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'ndaki çay bahçesinde beş kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı ve Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Nöbetçi mahkeme, soruşturma tamamlanıncaya kadar olayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, IŞİD mensuplarının faaliyetlerini engellemek amacıyla bir operasyon düzenledi. İstihbarat ve lojistik yapılanmada yer aldıkları iddia edilen sekiz şüpheli, silahlı faaliyetlerde bulundukları ve yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle tespit edildi. Akdeniz ve Mezitli ilçelerindeki belirlenen adreslere şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla şüpheliler gözaltına alındı.
31 Mart 2023

2015 yılında IŞİD'in Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırısında hayatını kaybeden 33 genci anmak için Ankara'da yürüyüş düzenleyen gençlik örgütleri, yürüyüş sırasında gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Konur 2 Sokak'tan Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı'na yürüyen gençler daha sonra serbest bırakıldı. Bu olay, Suruç saldırısının anılması ve gençlerin gözaltına alınmasıyla ilgili toplumsal bir tepkiyi yansıtıyor.
21 Temmuz 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Britanya'nın Southport kentinde Hart Caddesi'nde gerçekleşen bıçaklı saldırıda ölen çocukların sayısı üçe çıktı. Saldırıda sekiz çocuk ve iki yetişkin daha yaralandı; yaralılardan beş çocuğun ve iki yetişkinin durumu kritik. Polis, saldırganı yakaladı ve olayla ilgili soruşturma başlattı.
30 Temmuz 2024

Diyarbakır Lice'de Nevruz kutlamalarında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan polisler, çocuğun yaralanmasının göstericilerin attığı taşla olduğunu savundu. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıkladı. Gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklandı. Polislerin ifadelerinde çelişkiler bulunuyor; bazıları çocuğun yalvardığını, bazıları ise direndiğini belirtiyor.
27 Mart 2023
İşaretlediklerim