Elazığ'ın Palu ilçesindeki Cimşidbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde E.D. (17) isimli öğrenci, okulun arka bahçesinde Ş.K. (17) isimli arkadaşıyla henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ş.K., E.D.'yi bıçaklayarak yaraladı. Yaralı öğrenci hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından şüpheli Ş.K. polis tarafından gözaltına alındı.
2 Ocak 2023

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesinde Hizbullah'a ait olduğu belirtilen binalara saldırı düzenledi. Saldırıda Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi hedef alındı ve insansız hava araçlarından fırlatılan üç füze kullanıldı. İsrail, bu saldırının, Golan Tepeleri'nde 12 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tutması üzerine gerçekleştirildiğini belirtti. Almanya, Lübnan'daki vatandaşlarına derhal ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.
30 Temmuz 2024

İsrail polisi, Kudüs'te bir polis memurunu bıçaklayan 34 yaşındaki Türk vatandaşı Hasan Saklanan'ı vurarak öldürdü. Olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve görüntülerde Saklanan'ın iki polise yaklaşıp birine bıçakla saldırdığı görülüyor. Saldırı sonucu bir polis başından yaralandı. Hasan Saklanan'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kudüs kafilesiyle bölgeye gittiği ve imam olduğu iddia ediliyor.
30 Nisan 2024

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki bir hastane saldırısında 471 kişinin hayatını kaybettiğini ve 314 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutarken, İslami Cihad iddiayı reddetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında toplamda 3 bin 478 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 12 bin 65 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'in Gazze'ye su, gıda ve yakıt ikmalini kestiği ve bölgenin tahliye edilmesini istediği belirtildi.
18 Ekim 2023

İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde 'Kelime-i Tevhid' bayrağı açan İsmail Aydemir'i yumrukladığı için yargılanan Ege Akersoy hakkında beraat kararı verildi. Olay, Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen ve 308 sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir eylem sırasında gerçekleşti. Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ancak daha sonra tahliye edilmişti. Mahkeme, bu suçlamadan beraatine karar verirken, 'kasten yaralama' suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.
21 Şubat 2024

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede olayla ilgili altı kişi maktul, 123 kişi müşteki, 36 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
24 Şubat 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında bir sivil kafile hedef alındı ve 70 kişi hayatını kaybetti. Gazze İçişleri Bakanlığı, evlerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin oluşturduğu üç ayrı kafileye saldırı düzenlendiğini belirtti. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı 'yeni bir katliam' olarak nitelendirdi.
13 Ekim 2023

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki bir hastaneye yapılan saldırıyı kınadı. İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı ve en az 500 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. Saldırının ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinde İsrail'i protesto için toplananlar ile polis arasında arbede çıktı. Türk Yahudi Toplumu, masum sivillerin hedef alınmasını ve yaşam hakkının ihlal edilmesini kınadığını belirtti.
18 Ekim 2023

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan CHP Frankfurt Birliği ofisine yılbaşı gecesi saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda ofisin vitrin camı kırıldı, ancak binanın boş olması sebebiyle yaralanan olmadı. CHP Frankfurt Birliği Başkanı Ali Ercan, saldırının planlı olabileceğini ve camın balyoz ya da benzeri bir aletle kırılmış olabileceğini belirtti. Saldırganın Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu camı hedef aldığı ve ardından kaçtığı ifade edildi.
2 Ocak 2023

Adana'nın Karataş ilçesinde, ailesiyle sahil kenarında vakit geçiren 11 yaşındaki Aydın Kılınç, rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla boynundan vurularak ağır yaralandı. Karataş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından emniyet ekipleri, ateş eden H.Ş. isimli 44 yaşındaki şüpheliyi gözaltına aldı.
4 Temmuz 2023

Ankara'da, uyuşturucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen 17 yaşındaki Y.B.B isimli genç, eski okulu olan Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi önünde bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda, Kahramanmaraş'tan deprem nedeniyle ailesiyle Ankara'ya taşınan ve burada eğitimine devam eden 11 yaşındaki Alperen Palta hayatını kaybetti. Ayrıca bir üniversite öğrencisi ve üç lise öğrencisi yaralandı. Saldırgan, öğretmen ve veliler tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi ve tutuklandı.
30 Mart 2023

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen ve 130'dan fazla kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı radikal İslamcı örgüt IŞİD üstlenirken, dört saldırgan yakalandı. Putin, radikal İslamcıların ramazan ayında nasıl suç işleyebildiklerini sorguladı ve bu eylemlerin İslam dünyasının ideolojisiyle çeliştiğini belirtti. Ayrıca, ABD'nin saldırıyla ilgili yanıltıcı bilgiler yaymaya çalıştığını iddia etti.
25 Mart 2024

Almanya'da Dresden Yüksek Eyalet Mahkemesi, aşırı solcu Lina E. ve üç kişiyi Neonazilere yönelik saldırılar düzenlemek suçundan hapis cezasına çarptırdı. Lina E. suç örgütüne üye olmaktan beş yıl üç ay, diğer üç sanık ise iki yıl beş ay ile üç yıl üç ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi. Sanıkların 2018-2020 yılları arasında gerçekleştirdiği saldırılarda 13 kişi yaralanmış. Savunma avukatları ise davanın siyasi olduğunu iddia ederek müvekkillerinin beraatini talep etti.
31 Mayıs 2023

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin krizinin farklı olduğunu ve İsrail'in büyük bir intikam peşinde olduğunu belirtti. Fidan, İsrail'in 7 Ekim'de verdiği kayıpların, şimdiye kadar verdiği en büyük kayıplar olduğunu ve bu kaybın telafisini barışta değil, intikamda gördüğü için büyük bir misilleme peşinde olduğunu ifade etti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı.
20 Ekim 2023

Almanya'nın Castrop Rauxel kentinde, siyanür ve risin gibi kimyasal maddeler temin ederek kimyasal saldırı planladığı iddia edilen 32 yaşındaki İranlı bir şüpheli ve yanındaki bir kişi gözaltına alındı. Düsseldorf Savcılığı'nın açıklamasına göre, sabah saatlerinde düzenlenen operasyona çok sayıda polis ve Robert Koch Enstitüsünden uzmanlar katıldı. Alman medyası, yabancı bir istihbarat servisinin Alman güvenlik makamlarını kimyasal saldırı tehlikesi konusunda uyardığını belirtti. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, ciddi bir ihbar üzerine polisin gece müdahale ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
8 Ocak 2023

İstanbul Kadıköy'de, IŞİD'in 2015 yılında Şanlıurfa/Suruç'ta gerçekleştirdiği saldırının yıl dönümünde anma düzenlemek amacıyla bildiri dağıtan 46 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerden altısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan öğrenciler Ayşe Beliz İnce, Gamze Toprak, Berkan Deveci, Yasemin Ebru Gürsoy, Merve Yeşilyurt ve Ali Taha Sarıbıyık olarak açıklandı.
19 Temmuz 2023

Radikal İslamcı örgüt IŞİD, Suriye'nin Humus kentinin doğusundaki El Sükna bölgesinde mantar toplayan sivillere ve bir kontrol noktasına saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda 61 sivil ve 7 asker hayatını kaybetti. Saldırganlar, makineli tüfeklerle donatılmış motosikletlerle geldikleri bölgede rastgele ateş açtıktan sonra kaçtı. İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in mantar hasadı dönemini fırsat bilerek ıssız bölgelerde saldırılar düzenlediğini ve bu saldırılarla Şubat ayından bu yana ölenlerin sayısının 90'a yükseldiğini bildirdi.
18 Şubat 2023
İşaretlediklerim