Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da yakın zamanda kar yağışı olmayacağını, ancak hafta sonu kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini ve bu durumun olumsuz etkilerine karşı önlem alınması gerektiğini bildirdi. İstanbul'da barajlardaki su oranı son 10 yılın en düşük seviyesine indi. Türkiye genelinde ise ocak sonu ve şubat başında yağışların artması bekleniyor. İstanbul'da cuma akşamı başlayacak kuvvetli yağışın su baskınlarına ve sele yol açabileceği, sıcaklıkların 4-5 derecelere kadar düşebileceği ve ardından yeniden 10 derecelere çıkmasının beklendiği ifade edildi.
25 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), batı bölgelerinde mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek yüksek sıcaklıklar için uyarıda bulundu. Vatandaşlara özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında güneş altında bulunmamaları ve bol sıvı tüketmeleri tavsiye edildi. Ayrıca, güneş çarpması ve orman yangınları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Özellikle yaşlılar, hamileler, çocuklar ve bazı sağlık sorunları olan kişilerin risk altında olduğu vurgulandı.
13 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un batısı ve Trakya bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışların bu akşam saat 20.00'ye kadar aralıklarla kuvvetli olacağı öngörülüyor.
5 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da 10.00-15.00 saatleri arasında kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın özellikle kentin batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevresinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı. İBB, olası olumsuz durumlarda ALO153 ile iletişime geçilmesini tavsiye etti.
28 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere yurt genelinde sağanak yağış uyarısında bulundu. Sıcaklıkların bazı bölgelerde mevsim normallerinin altına ineceği ve üç gün boyunca sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri için farklı bölgelerde yağış bekleniyor. Ankara ve İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, İzmir'de yağış beklenmiyor.
17 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'da bugün saat 09:00 ile 15:00 arasında gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Yerel olarak kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
11 Temmuz 2024

İstanbul'da hava sıcaklıkları ölçülenden 5-8 derece daha yüksek hissediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, sıcaklıkların hafta başına kadar 34-37 derece arasında seyredeceğini duyurdu. Yüksek nem oranları nedeniyle sıcaklıklar daha da yüksek hissediliyor ve 24 Temmuz'a kadar yağış beklenmiyor. İstanbul'da nem oranı yüzde 85 seviyesinde ve sıcaklıklar 12 gün boyunca normalin 3-6 derece üzerinde seyredecek.
18 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Afrika-Basra kökenli sıcak hava dalgasının Türkiye genelinde etkili olacağını duyurdu. Sıcaklıkların hafta başına kadar 34-37 derece aralığında seyredeceği ve yüksek nem oranıyla hissedilen sıcaklıkların daha yüksek olacağı belirtildi. Özellikle İstanbul'un güney sahillerinde hissedilen sıcaklıkların 40 derece ve üzeri değerlere ulaşabileceği ifade edildi. Yaşlılar, hamileler, çocuklar ve sağlık sorunları olan vatandaşlara güneşli ortamlardan kaçınmaları tavsiye edildi.
19 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde sıcaklıkların çarşambadan itibaren azalacağı ve özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine gerileyeceği belirtildi. İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların 35-36 dereceden 28-29 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Sahil bölgelerinde ise sıcaklıklar sadece 1-2 derece azalacak.
22 Temmuz 2024

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonuna doğru 4 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimleriyle Orta ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. İstanbul'da parçalı bulutlu hava hakim olacak ve sıcaklıklar 31 ila 34 derece arasında seyredecek. Ankara'da yerel gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, İzmir'de yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların 36-37 derece arasında olması bekleniyor.
21 Ağustos 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 ilde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), lodosun bugün kuvvetlenerek etkisini artıracağını ve yarın şiddetlenerek fırtınaya dönüşmesi beklenen hava durumu hakkında İstanbulluları uyardı. Fırtınanın yanı sıra kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi de bekleniyor. İBB ekipleri, olası olumsuzluklara karşı nöbet sistemine geçti.
3 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Cumartesi günü fırtına, pazar günü ise tam fırtına bekleniyor ve sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşmesi öngörülüyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. İBB, olası olumsuzluklara karşı ekiplerini hazırda beklettiğini ve İstanbulluların tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.
24 Kasım 2023

Türkiye genelinde hafta sonu sağanak yağış bekleniyor ve sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği tahmin ediliyor. Özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Güney Ege, Akdeniz’in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. İstanbul’da cuma ve cumartesi günü sağanak yağış beklenirken, Ankara ve İzmir’de yağış olmayacak ancak sıcaklıklar düşecek.
13 Haziran 2024

Ankara Valiliği, son meteorolojik değerlendirmelere dayanarak, kentin çevrelerinde yarın akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarılarak tedbirli olmaları istendi.
17 Kasım 2023
İşaretlediklerim