Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla düzenlenen operasyonda HDP'li Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç ve dört kişi gözaltına alındı. Van, İstanbul, Ağrı ve Hatay'da gerçekleştirilen operasyon sonrasında gözaltına alınan beş kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklandı.
13 Haziran 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

Erzincan Başsavcılığı, 13 Şubat'ta Erzincan İliç'te yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı maden faciasıyla ilgili olarak sekiz şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, olayda kusuru olduğu değerlendirilen Kanadalı firma yetkilisi de bulunuyor. Faciada toprak altında kalan dokuz işçiyi bulma çalışmaları devam ederken, Sivas Valiliği Erzincan'a gidişleri yasaklayarak protesto istemiyor.
15 Şubat 2024

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yardım ve güvenlik amacıyla Gaziantep'in İslahiye ilçesine görevlendirilen Tekirdağ çevik kuvvet şube müdürü Yadigar I., görev yerinden ayrılırken depremzedeler için hazırlanan yardım malzemelerini kendi evine götürdü. Polislerin kamera kayıtları üzerine yaptığı aramada çok sayıda yardım malzemesi bulundu ve emniyet müdürü gözaltına alındı. 'Hırsızlık' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilen müdür, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve Tekirdağ valiliği tarafından açığa alındı.
5 Mart 2023

Batman'da yapılan bir sokak röportajında muhalefet liderlerini 'kafa kesmekle' tehdit eden ve kendini Hizbullahçı olarak tanımlayan İ.C.K., gözaltına alındı. İ.C.K., cemaat ve tarikatların kapatılmasını isteyen muhalefet liderlerine yönelik ölüm tehdidinde bulunmuştu. Batman başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
31 Mart 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan 16 yaşındaki E.A., yanında çalıştığı fırıncı R.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. E.A., taciz iddialarını desteklemek için cep telefonuyla kaydettiği bazı görüntüleri de kanıt olarak sundu. Şikayet üzerine R.A., polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
31 Ekim 2023

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklanan altı kişi, 500 gündür cezaevinde bulunuyor. 2019'da başlayan dava sürecinde, iş insanı Osman Kavala'ya 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklara ise 18'er yıl hapis cezası verildi. Dava sürecinde, delil olarak gösterilen telefon tapelerinin usulsüz kaydedildiği ortaya çıktı. Davanın Türkiye'deki tüm sanıklarının beraat ettiği kararı, İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi tarafından bozuldu ve dava yeniden açıldı.
7 Eylül 2023

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Amasra maden faciasında birinci derece sorumlu olarak görülen tutuklu sanıkların Zonguldak'ta görevlendirildiği ortaya çıktı. Dönemin müessese müdürü Cihat Özdemir ve işleme müdürü Selçuk Ekmekçi, 'olası kastla öldürme' suçundan toplam bin 80 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Diğer 19 sanık ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçunu işledikleri iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkeme, tutuklu yedi sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 16 Ekim 2023 tarihine ertelenmesine karar verdi.
25 Temmuz 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Beşiktaş'ta haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı. Aynı gün, KRT TV'den Eylem Sultan Keleş ve Gencer Keten haber takibi sırasında tartaklandı ve polisin kameramanın görüntü almasını engellediği bildirildi. Dokuz8 Haber'den Fatoş Erdoğan'ın çektiği fotoğrafa göre, gazeteci Hazar Dost da polis şiddetine maruz kaldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası, foto-muhabir Bülent Kılıç'ın da polis şiddetine uğradığını duyurdu. Evrensel Gazetesi çalışanları ise Maltepe'de düzenlenen resmi 1 Mayıs mitingine alınmadı. Taksim'e yürümek isteyen çok sayıda kişi de gözaltına alındı.
1 Mayıs 2023

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan, T24 editörü Sibel Yükler, bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin ortak noktası Resmi Gazete’de yayımlanan hakim-savcı atamalarını paylaşmış olmaları. Sibel Yükler, Evrim Deniz ve Delal Akyüz adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Fırat Can Arslan tutuklandı. Evrim Kepenek de bir gün sonra serbest bırakıldı.
25 Temmuz 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 17 yaşındaki İbrahim Akgül, aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili şüpheliler M.A. ve A.E polis tarafından gözaltına alındı.
17 Mayıs 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

İstanbul Küçükçekmece'de bir sitenin girişinde kedilere tekme atarak şiddet uygulayan Aytuğ Koyuncu, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Küçükçekmece Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı ve Koyuncu tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Koyuncu, savcılıkta verdiği ifadede kedilere zarar verme niyetinin olmadığını, site yönetiminin kendisine karşı kediler üzerinden tacizde bulunduğunu iddia etti. 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği ve komşularını taciz ettiği iddia edilen Koyuncu hakkında daha önce de tepkiler oluşmuştu.
2 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden 35 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, otelin inşaatını denetlemekle sorumlu olan inşaat mühendisi Halil Bağcı gözaltına alındı. Bağcı, jandarma ekipleri tarafından kent merkezinde yakalanarak adliyeye sevk edildi. Otelde konaklayanlar arasında 31 turist rehberi ve KKTC'li ortaokul voleybol takımı kafilesinden 25'i çocuk olmak üzere toplam 35 kişi depremde yaşamını yitirmişti.
29 Mart 2023

İstanbul Pendik'te, aracının kaybolan anahtarını bulmak için Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısına çıkan İbrahim T, polis ekiplerince ikna edilerek indirildi. İbrahim T, çatıdan inmeyi reddederek anahtarının bulunmasını istedi ve itfaiye ekiplerine taş attı. Polis ekipleri, İbrahim T'nin annesini olay yerine çağırdı ve anahtarının bulunacağına dair yapılan müzakereler sonucunda İbrahim T çatıdan indirildi.
19 Ağustos 2023
İşaretlediklerim