Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

MFÖ grubunun üyelerinden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, sanatçının Temmuz 2023'te kanserle mücadele sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç hakkında konuştu. Özkan Uğur'un cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Cem Yılmaz'ın, bu zor zamanlarda kendilerine büyük destek ve vefa gösterdiğini vurguladı. Aysun Uğur, MFÖ grubunun 'MF' ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin eleştirilere de değinerek, insanların çalışmak zorunda olduğunu ve eleştirilmemeleri gerektiğini ifade etti.
26 Mart 2024

Siirt'te, Botan Çayı'nda piknik yapan bir ailede trajedi yaşandı. Münür Ulıtaş (21), suya girdiği sırada akıntıya kapıldı. Durumu fark eden babası İsmail Ulıtaş (40), oğlunu kurtarmak için suya girdi ancak her ikisi de gözden kayboldu. Münür Ulıtaş, vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Ulıtaş'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı.
8 Ağustos 2023

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Hatay'da enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın durumu belirsizliğini koruyor. Ablası Semiha Duymaz, sosyal medya üzerinden yardım çağrıları yaparken, bazı ünlüler Taha'nın öldüğünü duyurdu, ancak bu bilgiler daha sonra yalanlandı. Twitter'da bir hesap, Taha'nın ailesinin oğullarının ölümünü gizleyerek sosyal medya üzerinden 'prim' yaptığını iddia etti. Resmi bir açıklama olmadığı için Taha'nın durumu hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.
13 Şubat 2023

Çağdaş sanat dünyasının önemli isimlerinden Haluk Akakçe, 53 yaşında hayatını kaybetti. Akakçe, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Video enstalasyonları, duvar resimleri, akrilik ile ahşap panel ve kâğıt üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Akakçe, Türk sanatında önemli bir iz bırakmıştı. Eserleri, aralarında New York’taki MoMA PS1, Londra’daki Tate Modern, Graz’daki Thyssen-Bornemisza Art Contemporary ve İstanbul’daki Pera Müzesi’nin de olduğu pek çok müzede sergilendi.
9 Ekim 2023

Türk tiyatrosunun tanınmış isimlerinden ve Devlet Tiyatroları'ndan emekli olan Kazım Akşar, 69 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Oyuncular Sendikası, Akşar'ın ölümü üzerine taziye mesajları yayınladı. Akşar, Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra uzun yıllar Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev yapmış, ayrıca ODTÜ ve Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştı.
28 Şubat 2023

Müzik sektöründe 70 yaşını aşmış ancak enerjilerini kaybetmeyen ve kariyerlerine devam eden yedi sanatçı bulunmaktadır. Bu sanatçılar arasında Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters, The Beatles'ın kurucusu Paul McCartney, The Rolling Stones'un frontman'i Mick Jagger, ABD'li müzisyen Bob Dylan, Bruce Springsteen, Fleetwood Mac grubunun üyesi Stevie Nicks ve Eagles'la bilinen Joe Walsh bulunmaktadır. Bu sanatçılar, yaşlarına rağmen hala konserler veriyor, albüm çıkarıyor ve müzik sektörüne katkıda bulunuyorlar.
25 Eylül 2023

45 yaşındaki Tafari Campbell, eski ABD başkanı Barack Obama'nın özel şefi olarak biliniyor. Campbell, Massachusetts eyaletindeki Martha's Vineyard tatil beldesinde bir gölette kayboldu ve cesedi pazartesi günü bulundu. Olayın detayları hala yetkililer tarafından araştırılıyor. Campbell, Obama'nın başkanlığı bırakmasının ardından aile için çalışmaya başlamıştı.
25 Temmuz 2023

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ABD'nin Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Kurumu'nda tutulduğu fotoğraf yayınlandı. Cihantimur, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla yargılanıyor ve avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesini talep etti. Hakim, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Eylem Tok ve oğlunun davası 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

İstanbul Bağcılar'da, Barbaros Tüzün isimli şahıs, eski kız arkadaşı Filiz Çilingir ve onun 14 yaşındaki kızı Selin Akçay'ı silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından polis ekipleri, şüphelinin bulunduğu daireye girdiklerinde Tüzün'ü başından vurulmuş halde buldu ve olay yerinde intihar ettiği anlaşıldı. Tüzün'ün, olaydan sonra kız kardeşini kaybeden İlayda Akçay'a, annesi ve kız kardeşini öldürdüğünü belirten bir sesli mesaj gönderdiği bildirildi.
7 Kasım 2023

İnsan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla yargılanan sosyal medya fenomeni Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate hakkındaki ev hapsi kararı kaldırıldı. Yeni karara göre, Tate kardeşler yaşadıkları Bükreş ve çevreleyen Ilfov bölgesinden ayrılamayacaklar ve taşındıkları takdirde yeni adreslerini polise bildirmekle yükümlü olacaklar. Ayrıca, sanıkların birlikte suçlandıkları iki Romanya vatandaşı, tanıklar, mağdur olduklarını söyleyen kişiler ve aileleriyle görüşmeleri yasaklandı.
4 Ağustos 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Kızı Sibel Yıldızoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yıldızoğlu'nun cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak ve Feriköy'de annesinin yanına defnedilecek. Yıldızoğlu, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne almasının yanı sıra, 180 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur.
9 Mart 2024

Steve Albini, 1980'ler ve 1990'lar boyunca ABD indie müzik sahnesinde önemli bir figür olarak bilinirken, Nirvana, Pixies ve PJ Harvey gibi sanatçılarla yaptığı çalışmalarla tanındı. Albini, müzik yapımcısı olarak değil, bir mühendis olarak anılmayı tercih ettiğini belirtmiş ve sanatçıların eserlerinden süresiz olarak para kazanmanın etik olmadığını düşündüğü için telif ücreti almayı reddetti. Chicago'da kendi stüdyosu Electrical Audio'yu yöneten Albini, müzik endüstrisine yönelik eleştirileri ve mizahi anlayışıyla da tanınıyordu.
9 Mayıs 2024

ABD'nin Florida eyaletinde, Jacksonville kentinde siyahların işlettiği bir markete maskeli beyaz bir Amerikalı tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki siyahi kadın ve bir siyahi erkek hayatını kaybetti. Jacksonville Şerifi T.K. Waters, saldırının ırkçı nedenlerle yapıldığını ve saldırganın siyahlardan nefret ettiğini belirtti. Saldırganın saldırıyı gerçekleştirmeden önce pek çok manifesto kaleme aldığı ve bu manifestolarda siyah insanlara olan nefretini detaylandırdığı belirtildi. Saldırganın kendini vurarak intihar ettiği bildirildi.
27 Ağustos 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

İstanbul'da ormanlık alanda bulunan bir erkek cesedinin, kayıp olarak aranan Semih Sevim'e ait olduğu tespit edildi. Sevim'in eski kız arkadaşı Seçil Çiftçi, sorgusunda Sevim'i öldürdüğünü ve babasıyla birlikte cesedi ormana gömdüklerini itiraf etti. Çiftçi ve babası tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16 Ocak 2023

Kanserle mücadele eden ve 69 yaşında hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir veda töreni gerçekleştirildi. Törene siyaset ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı. Uğur'un yakın dostları ve ailesi duygusal konuşmalar yaptı. Özkan Uğur'un cenazesi, Taksim Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
11 Temmuz 2023
İşaretlediklerim