Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa çağrılarına karşı çıkarak görevine devam edeceğini ifade etti. Kınık, Kızılay'ın depremzedelere çadır ve gıda malzemesi satışı yapmasının ardından gelen eleştirilere, başarılarına atıfta bulunarak ve 'goygoycuların lafı ile hareket etmeyeceğini' söyleyerek yanıt verdi. Ayrıca, şu anda üretilen her çadırın AFAD'a gönderildiğini ve depolarında çadır kalmadığını belirtti.
28 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023

Aziz Yıldırım, başkanlık seçimlerinde büyük bir oy farkıyla kaybetmesine rağmen, Jose Mourinho'nun elinden kayıp gitmesine kadar rahattı. Ali Koç, teknik direktör seçimini kazandıktan sonra, geniş kadroyu koruyacaklarını ve astronomik teklifler gelirse oyuncu satacaklarını açıkladı. Aziz Yıldırım, şampiyonluk sözü vererek, stadın kapasitesini artırmayı ve bankalar birliği anlaşmasından çıkmayı planladığını belirtti. İki taraf da Fenerbahçe için birlik ve beraberlik istediklerini söylese de, bu konuda nasıl bir yol izleneceği belirsiz.
4 Haziran 2024

Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu'nu getirdi. Belözoğlu, son olarak Başakşehir'i çalıştırmıştı. Başakşehir kariyeri 2021-2022 sezonunun 9'uncu haftasında başlayan Belözoğlu, 2023-2024 sezonunun dördüncü haftasında Konyaspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra Başakşehir'den ayrılmıştı. Belözoğlu, geçtiğimiz sezon UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turunda elenmiş ve Türkiye Kupası'nda finalde Fenerbahçe'ye kaybetmişti.
3 Ekim 2023

Batman Petrolspor ve Siirtspor arasında oynanan ve TRT Kürdi tarafından canlı yayınlanan maç sırasında Batman Petrolspor taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlar atmasının ardından gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Bazı futbol kulüpleri ise stadyumlarda siyaset yapılmasını kınayarak tepki göstermişti.
28 Şubat 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının hükümet istifa sloganları atmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu taraftarları 'ahlaksızlar' olarak adlandırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtti ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise taraftarları tehdit ederek, mesailerini bölmek isteyenlere karşı çıkacaklarını ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Uğur Meleke, Okan Buruk'a olan saygısını dile getirmesine rağmen, son bir aydır takımının savunma açıklarını görmezden geldiğini eleştiriyor. Özellikle Berkan'a karşı oynayan sağ kanat oyuncularının performansının arttığına dikkat çekiyor. Meleke, bu durumun tesadüf olamayacağını ve Buruk'un bu sorunları çözmesi gerektiğini vurguluyor.
23 Şubat 2024

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda düşük oy oranı alan Sinan Oğan'ı destekleyen Ata İttifakı'nın partilerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifakın resmen sona erdiğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nin oluşturduğu ittifak genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Öz, ittifakın seçimle başlayıp seçimle sona erdiğini ve ikinci turda devam etmeyeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kararını pazartesi günü açıklayacağı bildirildi.
21 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

Ahmet Çakar, Türk futbolunun çürümüş olduğunu ve ligde sadece Galatasaray ve Fenerbahçe hariç diğer tüm takımların figüran haline geldiğini iddia etti. Türk futbolunun ciddi bir trajikomik tiyatro oynadığını ve bu durumun bir çadır tiyatrosuna benzediğini belirtti. Çakar'ın bu eleştirisi, Türk futbolunun mevcut durumuna dair ciddi endişeleri gündeme getiriyor.
27 Şubat 2024

Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, yerel seçimlerde MHP'ye bir ilçe belediyesi verilmesi gerektiğini söylediği iddialarının ardından tartışma yaratmıştır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamalarının ardından Sancaklı, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sancaklı, istifasını Cumhur İttifakı ve partisini olası spekülasyonlardan korumak amacıyla verdiğini belirtti.
9 Aralık 2023

Ekonomist Özgür Demirtaş, Akbank yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Akbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, bankanın yönetim kademesinde değişiklikler olduğu belirtildi. Sabri Hakan Binbaşgil'in yönetim kurulu başkan yardımcısı, Eyüp Engin'in yönetim kurulu üyesi ve Cenk Kaan Gür'ün genel müdür olarak atandığı açıklandı. Demirtaş, 2018'den beri bankanın yönetim kurulu üyesiydi.
2 Ekim 2023

Alanyaspor ile berabere kalınmasının ardından, teknik direktör İsmail Kartal, takımın performansı ve oyuncu değişiklikleri konusunda eleştirilere maruz kaldı. Kartal, oyuncu sağlığını tehlikeye atan zemin koşullarına dikkat çekerek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Eryaman Stadı dışındaki sahalara yeterli önem vermemesini eleştirdi. Ayrıca, zeminin kötü koşullarının sakatlıklara yol açabileceği, kaleci Gökhan Akkan'ın maç öncesi sakatlanmasıyla örneklendirildi.
18 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı'nın seçim verileri konusunda manipülasyon yaptığını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışta önde olduğunu açıkladı. İmamoğlu, AA'nın itibarının olmadığını ve geçmiş seçimlerde benzer durumların yaşandığını belirtti. Yavaş ise, ellerindeki verilere göre Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ve umutlu olduklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, sezonun son haftasında Menemen Belediyespor ile golsüz berabere kalarak şampiyon oldu ve 1'inci Lig'e yükselme hakkı kazandı. Amedspor'un en yakın rakibi Kastamonuspor ise Arnavutköy Belediyespor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Diyarbakır'da büyük bir coşkuyla kutlanan bu başarı için şehirdeki iki farklı noktaya dev ekranlar kuruldu ve 33 bin kişilik stadın kapasitesi yetersiz kaldı.
4 Mayıs 2024

Ata ittifakı adayı Sinan Oğan, Haber Global canlı yayınında yaptığı açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olma talebinin karşılanmaması üzerine cumhur ittifakını desteklemediğini öne sürdü. Oğan, kendisinin cumhur ittifakını destekleyeceğini Özdağ'a bildirdiğini ve Özdağ'ın tarafsız kalacağını söylediğini belirtti. Ayrıca, Oğan 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu ve tarafsız kalmak yerine gelecek planlaması yaptığını ifade etti.
6 Haziran 2023

Ercan Taner, Beşiktaş'ın savunma performansını ve takımın genel durumunu eleştiren bir yazı kaleme aldı. Antalyaspor maçında Beşiktaş'ın orta saha üstünlüğünü kaybettiğini ve kırılgan savunması nedeniyle kolay gol yediğini belirtti. Ayrıca, takımın kadro yapısının ve bazı oyuncuların performansının yetersiz olduğunu vurgulayarak, yönetimin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini ifade etti. Taner, Beşiktaş'ın rakip savunmaları tarafından en az çekinilen takım olduğunu da iddia etti.
9 Şubat 2024

Başak Demirtaş, DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı beyanını geri çektiğini duyurdu. Açıklamasında, adaylık beyanının başvuruya dönüşmemesi konusunda partisiyle ortak görüş birliğine varıldığını belirtti. İsmail Saymaz'ın yazısına göre, bu kararın Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan eşi Selahattin Demirtaş ve DEM Parti tarafından alındığı anlaşılıyor. Selahattin Demirtaş, eşinin aday olmayacağını belirten bir mektup yazarak bu kararı DEM Parti'ye bildirmiş.
8 Şubat 2024
İşaretlediklerim