Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve diğer bazı genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Atama yapılan isimler arasında Atilla Toros, Önder Bakan, Hüseyin Kök, Gözde Özkorul, Bayram Yalınsu, Yaşar Aksanyar, Ramazan Seçilmiş ve Mustafa Fırat Taşolar bulunuyor. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise İrfan İpşir, Ömer Abdullah Karagözoğlu, Murat Baştor ve Enver Mamur atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan iki üst düzey yönetici ise görevlerinden alındı.
15 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, beklenen yeni kabine hakkında son kulis bilgilerini aktardı. Mehmet Şimşek'in ekonominin başına geçeceği ve Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstleneceği belirtiliyor. Ayrıca, Hakan Fidan'ın dışişleri bakanı olabileceği, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in milli savunma bakanı olarak atanabileceği ve diğer bakanlık görevlerine getirilecek isimler arasında Osman Aşkın Bak, İbrahim Yumaklı, Hayri Baraçlı, Mehmet Fatih Kaçır ve Kübra Güran Yiğitbaşı'nın olduğu ifade ediliyor. Selvi, kabine listesinin açıklanana kadar değişiklikler olabileceğini de ekliyor.
3 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Memiş, dün yayımlanan valiler kararnamesiyle Edirne Valiliği’ne atanan Yunus Sezer’in yerine geçti. Ayrıca, Raci Kaya SGK Başkanlığına, Samet Güneş İŞKUR Genel Müdürlüğüne, Volkan Mutlu Coşkun Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, Ahmet Gülşen Kara Yolları Genel Müdürlüğüne ve Mehmet Akif Balta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne atandı.
11 Ağustos 2023

Gazeteci ve yazar Metin Münir, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve 79 yaşında hayatını kaybetti. Münir, Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times'ın Türkiye temsilciliğini yapmış, Güneş Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği ve birçok gazetede köşe yazarlığı yapmıştı. 2012 yılında Milliyet'teki işine son verilen Münir, 2015-2020 yılları arasında T24'te yazılarına devam etmişti.
24 Eylül 2023

14 Mayıs seçimlerinin ardından bakan değişiklikleri yaşanmış ve bu değişikliklerle birlikte yargı ve devlet kadrolarında da değişiklikler beklenmeye başlanmıştır. DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, yargıda yaz kararnamesi ve mülkiyede vali ve emniyet müdürlerini kapsayan kararnamelerin hazırlığı sürmekte ve özellikle eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın isimlerin görevden alınacağı öngörülmektedir. Valiler kararnamesinin hafta sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.
5 Temmuz 2023

Cumhuriyet Gazetesi'nde yaşanan 'çikolata kutusu' iddiaları sonrası, gazetenin 52 eski çalışanı vakıf yönetiminin istifasını istedi. İddialara göre, bazı yöneticiler e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında kayıt dışı para aldı. Bu gelişmeler üzerine gazetenin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alındı ve vakıf yöneticileri istifaya davet edildi. Eski çalışanlar, gazetenin ve vakfın içinde bulunduğu durumu eleştiren bir metin yayımlayarak, şeffaf ve bağımsız bir yönetim talep etti.
10 Temmuz 2023

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin (TDGYO) pay piyasasındaki işlemler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle sekiz kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı uyguladı. Yasağa konu olan kişiler Altun Kanat, Emre Kanat, Hüseyin Umut Çalışkan, Murat Tektaş, Mustafa Cem Pehlivan, Nuran Özden, Serdar Gece ve Vedat Orhan Özcan'dır. Yasağın, Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin ilgili maddeleri uyarınca uygulandığı belirtildi.
20 Kasım 2023

Şeref Oğuz, Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığından ayrılışının faiz politikalarıyla ilgili olmadığını, daha çok itibar suikastı ve ekonomi magazini üslubu nedeniyle olduğunu belirtiyor. Naci Ağbal'ın aksine, Erkan'ın görevden alınma sebebinin ekonomik kararlar yerine, kamuoyu algısıyla ilgili olduğu vurgulanıyor. Bu durumun yurtdışı algısını olumsuz etkilediği ve Türkiye'nin ekonomik istikrarına dair endişeleri artırdığı ifade ediliyor.
5 Şubat 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madeni için başlatılan ağaç kesimi sona erdi. 2019'dan bu yana madene karşı mücadele eden köylüler, ağaç kesimine karşı direniş gösterdi. Valilik, ağaç kesiminin sona erdiğini duyurdu ve bölgedeki eylemler sırasında polis ve jandarmaya saldırıldığı iddiasında bulundu.
30 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde yer alması için eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü ve Şimşek'in ekonominin başına geçmesi durumunda tam koordinasyon yetkisi talep ettiği bildirildi. Şimşek, Merkez Bankası'na sürekli müdahale edilmemesini ve yabancı yatırımcılara güven verecek adımların atılmasını istiyor. Erdoğan ve Şimşek arasında faiz politikası ve Merkez Bankası'nın yapısı konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor ve Şimşek'in göreve dönüşü için kesin bir karar vermediği ifade ediliyor.
30 Mayıs 2023

CHP genel başkan yardımcısı ve bilgi iletişim teknolojilerinden sorumlu Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği ve veri aktarımı konusunda yaşanan karmaşıklıklar nedeniyle görevden alındı. Gazeteci İsmail Saymaz bu durumu duyurdu. Adıgüzel, kamuoyunda oluşan olumsuz kanaatler ve seçim sürecine zarar vermemek adına görevinden ayrıldığını açıkladı.
15 Mayıs 2023

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan dört bakan yardımcısı, eski mesai arkadaşıdır. Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya'nın atamaları Resmi Gazete'de yayınlandı. Cantimur daha önce Şimşek'in yardımcısı olarak görev yapmış, Hatipoğlu çeşitli görevlerde bulunmuş, Çelik Hazine müsteşarı olarak atanmış ve Kaya ise çeşitli denetim ve yönetim görevlerinde bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şimşek'in bu isimlerle çalışmak isteğine onay verdiği belirtiliyor.
22 Haziran 2023

Türkiye, 2023'ün ilk yarısında Almanya'nın ardından Avrupa'nın en büyük ikinci kömür tüketicisi olurken, Haziran ayında Almanya ve Polonya'yı geçerek en çok kömürden elektrik üreten ülke haline geldi. Türkiye'nin kömür yakıtlı elektrik üretiminden kaynaklanan emisyonlar da 44 milyon ton ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa genelinde kömür kapasitesi azalırken, Türkiye'de artış gözlemlendi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonucu doğalgaz tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye kömür tüketimini artırmak zorunda kaldı. Türkiye, 2035 yılına kadar güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesini artırma hedefine sahip.
19 Temmuz 2023

Özlem Akarsu Çelik, Halk TV'nin Ankara temsilciliği görevinden 'ilkesel nedenlerle' istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçeleri arasında genç meslektaşlarının uygun koşullarda çalıştırılmaması ve gazetecilikten gelmeyen medya patronlarının genel yayın yönetmenliği yapmaları yer aldı. Ayrıca, 212 Sayılı Basın Kanunu'na tabi çalışmanın önemine ve medya sektöründe sendikal girişimlerin engellenmesine dikkat çekti. Halk TV'den son dönemde peş peşe istifa haberleri gelmekte olduğu belirtildi.
9 Ocak 2023

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yeni dönem Meclis grubu yönetimi belirlendi. Grup başkanlığına Abdullah Güler getirilirken, grup başkan vekilliklerine Özlem Zengin, Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta, Abdulhamit Gül ve Bahadır Yenişehirlioğlu seçildi. Bu atamalar, Hürriyet gazetesinin haberine dayandırılarak aktarıldı.
3 Haziran 2023

2014 yılından bu yana Sözcü gazetesinde köşe yazarlığı yapan Yılmaz Özdil, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile gazetedeki görevinden ayrıldığını duyurdu. Özdil, mesajında kalemin namusunu savunduğunu ve doğru bildiklerini anlattığını ifade etti. Ayrıca, 1 Mart'ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV'nin genel yayın yönetmenliği görevinden de 7 Mart'ta ayrıldığı belirtildi.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına Davut Menteş, İkinci Başkanlığa Mehmet Verim ve üyeliklere Nevzat Şen, Ömer Faruk Öztürk, Tayfun Aksoyak atandı. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliğine Didem Yeter Güler getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Konya ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürlükleri ile diğer bazı bölge müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş atandı.
14 Kasım 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, şirketin yeni CEO'sunun Linda Yaccarino olduğunu duyurdu. Yaccarino, NBCUniversal'da küresel reklamcılık şefi olarak görev yapmış ve şu anda Dünya Ekonomik Forumu'nda Çalışmanın Geleceği Görev Gücü'nün başkanıdır. Musk, yeni CEO'nun işe alındığını ve yaklaşık altı hafta içinde görevine başlayacağını daha önce açıklamıştı. Musk, CEO'luktan ayrılacağını ve Twitter'da Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO) olarak görev yapacağını belirtti.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim