2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporcular, ülkeleri tarafından çeşitli ödüllerle onurlandırılıyor. Forbes dergisi, en az 33 ülkenin para ödülü vereceğini ve bunlardan 15'inin yüz bin dolardan fazla ödül sunacağını belirtti. Türkiye, altın madalya kazanan sporcularına en fazla bin cumhuriyet altını vererek yaklaşık 530 bin dolarla ikinci sırada yer alıyor. Bazı ülkeler ise sporcularına para ödülü yerine ömürlük maaş, ev ve araba gibi farklı ödüller sunuyor.
4 Ağustos 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışan milli tekvandocu Nafia Kuş, kadınlar 67 kiloda Britanyalı rakibi Rebecca McGowan’ı 2-1 mağlup ederek bronz madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki madalya sayısını artırdı. Aynı zamanda, diğer Türk sporcular da çeşitli dallarda madalya kazanarak ülkenin olimpiyat performansına katkıda bulundu.
10 Ağustos 2024

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık (Roland Garros) elemelerinin final turunda Hırvat Jana Fett’i 2-0 yenerek ana tabloya yükseldi. Kadınlar dünya sıralamasında 157. sırada yer alan Sönmez, 1 saat 49 dakika süren maçı 7-6 ve 6-3’lük setlerle kazandı. Bu başarıyla Zeynep, kariyerinde ilk defa bir grand slam turnuvasında ana tabloya kalmayı başardı ve büyük turnuvalarda ana tabloya yükselen beşinci Türk tenisçi oldu.
23 Mayıs 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz'da Eyfel Kulesi'nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. 206 ülkenin katılacağı ve 19 gün sürecek olan oyunlar boyunca Paris'e 15 milyonu aşkın turist bekleniyor. Türkiye, 18 dalda toplam 102 sporcu ile temsil edilecek. Bu yılki olimpiyatlarda ilk kez break dance etkinlikleri yer alacak ve pandemi kısıtlamaları olmadan gerçekleştirilecek.
25 Temmuz 2024

Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Orkun'un iyi yönetimi ve Arda'nın etkili oyunuyla takım, genç ve oluşum sürecinde olmasına rağmen kendine güvenini artırdı. Maçın son dakikalarında Mert'in müthiş kurtarışıyla Türkiye galibiyeti korudu. Montella ve 'Bizim Çocuklar' inanılmaz bir başarıya imza attı.
3 Temmuz 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Maçta Türkiye, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galibiyeti elde etti. Türkiye bu sonuçla grubunda 9 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü, Galler ise 4 puanla dördüncü sırada kaldı.
19 Haziran 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Merih Demiral, 57. saniyede turnuvanın en hızlı ikinci golünü attı ve 59. dakikada bir gol daha kaydetti. Avusturya'nın tek golü Michael Gregoritsch'ten geldi. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak ve maç 6 Temmuz'da Berlin'de oynanacak.
2 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcu Aysel Önder, kadınlar 400 metre T20 sınıfında dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükseldi. Stade de France'da yapılan yarışta Önder, 54.96'lık derecesiyle birinci oldu ve önceki dünya ve paralimpik rekorlarını geride bıraktı. Önceki dünya rekoru Hindistan'dan Deephti Jeevanji'ye, paralimpik rekoru ise ABD'li Breanna Clark'a aitti. Önder'in final yarışı bugün 20.08'te başlayacak.
3 Eylül 2024

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Maçta Türkiye'nin tek golünü atan oyuncu, takımın çabalarına rağmen galibiyeti getiremedi. Bu sonuçla Türkiye, turnuvadan elenmiş oldu ve Hollanda yarı finale yükseldi. Maç sonrası teknik direktör ve oyuncular, performansları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
6 Temmuz 2024

EURO 2024 Elemeleri Play-Off C Yolu Final maçında Gürcistan, Yunanistan ile karşılaştı ve maç 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca maç penaltılara taşındı ve Gürcistan, 4-2'lik skorla Yunanistan'ı yenerek EURO 2024 biletini aldı. Bu sonuçla Gürcistan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki son rakibi oldu. Avrupa Şampiyonası'nın grupları da belirlendi.
26 Mart 2024

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri B Grubu'ndaki 5'inci maçında Finlandiya'yı 3-2 yendi. İlk iki seti kazanan milliler, üçüncü ve dördüncü seti kaybederek karşılaşmayı karar setine taşıdı. Karar setini 15-8 kazanan A Milli Takım, sahadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla Türkiye gruptaki 2'nci galibiyetini elde etti.
6 Ekim 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanarak olimpiyat biletini aldı ve 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan yedi ülke, elemelerin sona ermesiyle belirlendi. A grubunu ilk iki sırada tamamlayan Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan, B grubunu ilk iki sırada tamamlayan Türkiye ve Brezilya, C grubunu ilk iki sırada ABD ve Polonya olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Ev sahibi Fransa da olimpiyatlara doğrudan katılacak.
25 Eylül 2023

Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye kadınlar 4×200 metre serbest bayrak takımı, 8.01.58'lik dereceyle 19+ yaş Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazandı. Gizem Güvenç, Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir ve Zehra Duru Bilgin'den oluşan milli takım, Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldu. Sporcular, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için mücadele ediyor.
17 Haziran 2024

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi ilk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına rövanş maçında 1-0 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyeti sayesinde çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final kurasında Fenerbahçe'nin rakibi Yunanistan'ın Olympiakos takımı oldu. Diğer çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi ve yarı finaldeki muhtemel rakipler açıklandı.
15 Mart 2024

EURO 2024'te D grubu son maçında Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Fransa, grup liderliğini Avusturya'ya kaptırdı. Maçın ardından Fransa'nın performansı eleştirilirken, Avusturya'nın gruptaki başarısı öne çıktı. Fransa'nın bir sonraki turdaki rakibi henüz belli değil.
25 Haziran 2024

Milli boksör Hatice Akbaş, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 54 kilo boks finalinde Çinli Yuan Chang'a mağlup olarak gümüş madalya kazandı. 23 yaşındaki Akbaş, Türkiye'ye bu önemli başarıyı kazandırarak olimpiyat ikincisi oldu. Bu sonuçla birlikte Türkiye, olimpiyatlarda bir madalya daha kazanmış oldu.
9 Ağustos 2024

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç'den oluşan Atıcılık 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takımı, gümüş madalya kazandı. Elemelerde 582 puanla 1’inci olarak finale yükselen milli takım, finalde Sırbistan'a 16-14 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, atıcılık dalında Olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını elde etti.
30 Temmuz 2024
İşaretlediklerim