İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

Aziz Babuşcu, AK Parti'nin önemli isimlerinden biri olarak, Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mehmet Uçum'a sert bir dille eleştiride bulundu. Bu eleştiri, AK Parti'nin eski, daha demokratik ve vesayete karşı duruşunu hatırlattı. Babuşcu'nun ifadeleri, partinin geçmişteki antidemokratik müdahalelere karşı tutumunu yansıtıyor ve bu, AK Parti içinde bir hafıza canlanması olarak yorumlanabilir. Akif Beki, bu durumu AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinden sonra yaşadığı değişimlerle ilişkilendiriyor.
6 Nisan 2024

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'şampanya' ve 'emanet' ile ilgili sözlerini eleştirdi. Bozdağ'ın, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak kullandığı ifadeler sosyal medyada tepki çekmişti. Önder, insanların kutlama şekillerine müdahale edilmesini eleştirerek, Bozdağ'ın bu düşünce yapısına güvenilmeyeceğini belirtti. Ayrıca, iktidarın giderek zayıfladığını ve AKP'nin destek kaybettiğini ifade etti.
28 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında medya üzerindeki baskılara, tutuklu gazetecilere ve basın özgürlüğü ihlallerine değindi ancak bugün gözaltına alınan Ayşegül Arslan'ın adını anmadı. Kılıçdaroğlu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bir ceza infaz aygıtına döndüğünü belirtti ve Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın neden hapse atıldığını sordu. Ancak, daha bugün gözaltına alınan Arslan'ın adını anmadı.
3 Ekim 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın MHP ve AK Parti hakkındaki eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille cevap verdi. Yalçın, Arınç'ı cumhur ittifakını sabote etmekle suçlayarak, onun FETÖ ile işbirliği yaptığını ve MHP'ye karşı kin beslediğini iddia etti. Ayrıca, Arınç'ın politik sahnede milli görünüp gayrimilli unsurlara hizmet verdiğini ve cumhur ittifakına zarar verdiğini belirtti. Bülent Arınç ise daha önce yaptığı açıklamalarda MHP'yi ve siyasi ilişkileri eleştirmiş ve Sinan Ateş cinayeti hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak bunları paylaşmak istemediğini ifade etmişti.
20 Ocak 2023

Zülal Kalkandelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasiye sıcak bakmadığını ve siyasal İslamcı bir yol izlediğini öne sürüyor. Erdoğan'ın anayasayı değiştirme ve laikliği ortadan kaldırma hedeflerinin altını çiziyor. Ayrıca, CHP'nin muhalefet rolünü nasıl benimsediğini ve toplumsal direnişin nasıl dizginlendiğini tartışıyor. Kalkandelen, eğitimde dinselleşme ve çocuklara yönelik Kuran kursları gibi konuların müzakere edilip edilmediğini sorguluyor.
5 Mayıs 2024

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, RTÜK'ün 'kadına karşı şiddet' ve 'kadınlara karşı baskıyı teşvik etmek' gerekçesiyle verdiği ceza nedeniyle yayınlanmadı. Dizinin yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önsözüyle 'İslamafobi' konulu bir belgesel yayınlandı. SenaristBir, RTÜK'ün kararını ve Cumhurbaşkanının önsözünün yer almasını açık bir sansür ve tehdit olarak gördüğünü açıkladı. Dizi, iktidar çevresi tarafından 'muhafazakar aile yapısına saldırdığı' iddiasıyla hedef gösterilmişti.
16 Nisan 2023

Feyza Altun, şeriat hakkında küfürlü ve argüman sunmayan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşıma gelen tepkiler de benzer düzeyde küfürlü ve düzeysizdi. Ahmet Hakan, Altun'un şeriat hakkında doğru bir anlam vermediğini, sadece adına yapılan ilkel uygulamalara odaklandığını ve kavramsal düzeyde konudan habersiz olduğunu belirtti. Hakan'a göre, Altun'un bu tavrı kınanmalı ancak gözaltı gibi bir tedbirle karşılık verilmemelidir.
20 Şubat 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle zorunlu izne çıkarıldığı iddialarını yalanladı. Yavaş, Tosun'un izne çıkarılmasının nedeninin, sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olduğunu belirtti. NOW TV yönetimi ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.
27 Ağustos 2024

Ayşenur Arslan, Devlet Bahçeli'nin 25 Haziran'daki TBMM grup konuşmasında, Türkiye'yi 3. Dünya Savaşı fikrine ısındırmaya çalıştığını iddia etti. Arslan, Bahçeli'nin konuşmasının Erdoğan'a Sinan Ateş mesajı vermek amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın mültecilerin geri dönüşü ve Suriye politikası hakkındaki açıklamalarına dikkat çekti. Arslan, Suriye ile normalleşme sürecinin önemine vurgu yaparak, bu sürecin Türkiye'ye de yansımasını temenni etti.
27 Haziran 2024

Ayşenur Arslan, son yazısında Türkiye'de laiklik ilkesine yönelik tartışmaları ele alıyor. Ata Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in danışmanı Oğuz Uçar'ın kendisine ulaşarak, Ata Parti'nin AKP'yi laik cumhuriyet ilkelerine aykırı eylemler nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet ettiğini bildirdiğini aktarıyor. Şikayetin, AKP'nin 2008 yılında aldığı devlet yardımının yarısının kesilmesine yol açan eylemlerine dayandığı belirtiliyor. Arslan, Türkiye'de laiklik karşıtlığının artık söylemden eyleme geçtiğini ve önümüzdeki seçimler sonrası ekonomik ve siyasi alanda büyük değişiklikler beklendiğini ifade ediyor.
10 Şubat 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

Antalya'da düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı isimler tarafından başarısız kılınmaya çalışılmasına karşı Anadolu çocuğu olduğunu ve alayına yeterli olduğunu ifade etti. Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Bahçeli'nin ifadelerini eleştiren, alaycı ve şaşkınlık içeren yorumlarla sosyal medyada gündem yarattı.
13 Mayıs 2023

Mehmet Ocaktan, bir haber kanalında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sorulan soruları ve bu sorulara verilen yanıtları ele alıyor. Bir gazetecinin, İmamoğlu'nun oylarının neden düşmediğini ağlamaklı bir ifadeyle sorması ve anket firmasının temsilcisinin İmamoğlu'na zarar veren bir durum olmadığını belirtmesi üzerine Ocaktan, gazeteciliğin ve siyasi ahlakın geride kaldığını vurguluyor. Ocaktan, gazetecilerin siyasi aidiyetlerinin olabileceğini kabul ederken, bu tür tarafsız olmayan soruların profesyonellikten uzak olduğunu ifade ediyor.
25 Mart 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Oğuzhan Uğur'un sunduğu 'Mevzular Açık Mikrofon' programına konuk oldu. Programda Kılıçdaroğlu, karşıt görüşlü katılımcıların eleştirel sorularını yanıtladı. Katılımcılar arasında AKP, MHP, Memleket Partisi, CHP ve Zafer Partisi üyeleri ile gazeteciler bulunuyordu. Programın tamamı yarın saat 21:30'da yayınlanacak ve tanıtım videosu Twitter üzerinden erişime açıldı.
23 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifak kurmasını eleştirdi ve bu ittifakın AKP için zararlı olacağını belirtti. Sencar, HÜDA-PAR'ın geçmişte Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve şiddet eylemlerinde bulunduğunu ifade etti. Sencar'ın bu açıklamaları birçok haber sitesinde yer aldıktan sonra, HÜDA-PAR'ın talebi üzerine İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sansürlenerek içeriklerin erişime engellenmesine ve silinmesine karar verildi.
17 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Depremle ilgili AFAD verileri ve kendi açıklamaları arasındaki çelişkiye değindi. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Muhalefeti beceriksizlikle suçladı ve askeriye, jandarma, polis hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. İmarla ilgili yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu ve HDP'ye yapılan ziyaretleri eleştirdi. Ayrıca Muharrem İnce'nin açıklamalarına karşılık verdi.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına gelmesiyle birlikte, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesine karşı çıktı. Uçum, bu durumun Anayasa'nın açık ihlali olduğunu belirtirken, Oğan da cumhurbaşkanının yetkilerinin başkaları tarafından kullanılmasının anayasaya aykırı olduğunu ifade etti. Her iki danışman da sosyal medya üzerinden bu görüşlerini dile getirdi.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim