Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024

Şanlıurfa'da 4-5 yaşındaki çocukların vücutlarına şiş batırılmasına ilişkin gözaltına alınan dört şüpheli tutuklandı. Olay, sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken görüntülerle ortaya çıkmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında çocukların babalarının da aralarında olduğu Suriye uyruklu dört şüpheliyi gözaltına aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve çocukların devlet koruması altına alındığını bildirdi.
10 Ekim 2023

İstanbul'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te üç depoda saklanan 120 milyon lira değerindeki 108 bin 70 cüzdana el koydu. Operasyonda ünlü markalara ait kaçak cüzdanlar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Kırşehir'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu dört zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi, 'asker' ve 'polis' olarak görev yaptıkları belirlenerek tutuklandı. Diğer iki zanlı ise sınır dışı edilmek üzere Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Tutuklanan zanlıların 2014-2016 yıllarında IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri ve kısa süre önce Kırşehir'e geldikleri belirtildi.
15 Eylül 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında 6 Nisan'da havaya ateş açan ve kaçan Emre D., Sultangazi'de yakalandı ve hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmada dört şüpheli daha gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından üçü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, biri ise serbest kalmıştı. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğer şüphelilerin güldüğü görüntüler savcılık tarafından elde edilmişti.
18 Nisan 2023

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir kiliseden haç çalan kişi tutuklandı. Polis, kilisenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelinin izini sürdü ve Fatih Kemalpaşa Mahallesi'nde parkta otururken gözaltına aldı. Şüpheli S.A.'nın 37 suç kaydı olduğu ve haçı sevgilisine vermek için çaldığını söylediği belirtildi. Çalınan haç kiliseye geri teslim edildi.
24 Ağustos 2024

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen 'Sibergöz-44' operasyonlarında 107 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar liralık para hareketliliği olduğu tespit edildi. Operasyonlarda dört ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk lirası ile birçok dijital materyale el konuldu. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden 'Forex Yatırım, Yüksek Kazanç' adıyla paylaşım yaparak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.
11 Haziran 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmada çalışan iki işçi, kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybetti. Olayın ardından Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve dört kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan kişilerin kepçe ve kırıcı operatörleri olduğunu, müteahhitin ise Muğla'da arandığını açıkladı.
12 Ağustos 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

Silivri'de sokak hayvanları için kurulan 'Silivri Canları 2’nci Hayat Melekleri' adlı dernekte bağış paralarını kişisel hesaplarına aktardıkları iddia edilen beş şüpheli gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, dernek yöneticilerinin usulsüz işlemlerle olağan dışı zenginleştiği tespit edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda, derneğin hesaplarına 2021-2024 yılları arasında 37 milyon 323 bin 777 lira para girişi olduğu ve bunun 30 milyon lirasının kişisel hesaplara aktarıldığı belirtildi. Beş şüpheli, eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.
28 Ağustos 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

İstanbul’un Fatih ilçesinde polis, Eminönü sahilinde bir aracın kasasına midye yüklendiğini tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan iki şüpheli gözaltına alındı ve yaklaşık 1 ton ağırlığında 36 çuval midye denize döküldü. Gözaltına alınan şüphelilere 52 bin 484 lira para cezası verildi.
7 Temmuz 2024
İşaretlediklerim