Iğdır'ın Tuzluca Belediyesi'nde yapılan seçimleri CHP kazanmasına rağmen, adayın seçilme yeterliliği olmadığı iddiasıyla mazbata AKP'nin ikinci sıradaki adayına verildi. Benzer bir durum Van'da yaşanmış, ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) krizi çözmüştü. Bu kez YSK, mazbatayı AKP'ye verme kararı aldı. CHP, karara 'tam kanunsuzluk hali' olduğu gerekçesiyle olağanüstü itirazda bulundu. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, adayları hakkında herhangi bir hukuki engel olmadığını, YSK'nın kararının hukuksuz olduğunu belirtti.
9 Nisan 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan ile AKP adayı Abdullah Arvas arasındaki belediye başkanlığı seçiminde, Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla Zeydan'ın mazbatası ikinci sıradaki Arvas'a verilmişti. Bu karar büyük tepki çekti ve sokakları hareketlendirdi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mazbatanın Zeydan'a iade edilmesine karar verdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, YSK'nın bu kararını kutlayan bir mesaj yayınladı ancak daha sonra bu mesajını sildi.
3 Nisan 2024

Adana'nın Çukurova ilçesinde, depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan AKP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinde polis ekipleri tarafından yakalandı ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adana Valiliği, saldırganın 24 yaşındaki E.A. olduğunu ve ilk ifadesinde saldırıyı bilinçli yaptığını itiraf ettiğini açıkladı. Muhalif liderler saldırıyı kınadı.
20 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Soruşturma kapsamında iki yeni şüpheli A.A. ve Ç.Z. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın SGK borçlarıyla ilgili açıklamasının ardından CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarına haciz kondu. Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini belirtmişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu adımın muhalif partilerin belediyelerini zor durumda bırakmak için yapıldığını ifade etti.
30 Temmuz 2024

AKP'li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şarkıcı Melek Mosso'nun konserini iptal etmeme kararı aldıktan sonra sosyal medyada hedef gösterildi ve istifa etti. İktidara yakın sosyal medya hesapları, Mosso'nun konserlerinin iptal edilmesi için baskı yapmıştı. Yüksel, Ankara'ya çağrıldıktan sonra istifa etti ve yerine yardımcısı Hüseyin Uzunlar'ın getirileceği bildirildi.
15 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Teksas valisi Greg Abbott, 2020'de Black Lives Matter gösterileri sırasında bir kişiyi öldürmekten hüküm giyen eski asker Daniel Perry'yi affetti. Perry, sosyal medya paylaşımlarında eylemcileri aşağılayıcı ifadeler kullanmış ve Dallas'a gidip eylemcileri vurabileceğini belirtmişti. Perry, Austin'de Uber sürücülüğü yaparken protestocuların olduğu sokağa dönmüş ve tüfekle yaklaşan Garret Forster'ı vurarak öldürmüştü. Jüri, Perry'nin savunmasına rağmen onu suçlu bulmuş ve 25 yıl hapis cezası vermişti. Vali Abbott, Teksas'ın güçlü nefsi müdafaa yasalarına sahip olduğunu ve bu yasaların bir jüri ya da savcı tarafından geçersiz kılınamayacağını belirtti.
17 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş cinayeti hakkında yazdığı yazıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. Çiçek, cinayetin ardından MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde yakalanan tetikçi Eray Özyağcı'nın motosikletini kullanan Vedat Balkaya'nın sosyal medyada CHP'yi desteklediğini iddia etti. Ayrıca, MHP'ye yakın suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın da cinayetle ilgili FETÖ iddialarında bulunduğu belirtildi. Cinayetle ilgili olarak Meclis'e soru önergesi verildi ve tutuklananlar arasında MHP ile ilişkili isimler ve özel harekât polisleri de bulunuyor.
9 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlıklarına yeniden aday olması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının çok başarılı olduğunu ve CHP'nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiklerini ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş'ın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istediğini söyledi.
12 Ağustos 2023

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, İzmir'deki cezaevinde intihar etti. Akçekaya'nın cenazesi olay yerindeki incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Akçekaya, Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i öldürmek suçlarından hüküm giymişti.
10 Nisan 2023

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 4 gün önce görevden alındı ve 4 gün sonra 'silahlı terör örgütünü yönetmek' suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Akış, aynı suçlamalarla 2014'ten beri yargılanıyordu. Görevden alınması ve yerine kayyum atanması, yargı kararının hemen ardından gerçekleşti. Bu durum, yargı sürecinin şekil şartlarına uyulmadan hızlandırıldığı eleştirilerine yol açtı.
6 Haziran 2024

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde CHP’li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, bir akaryakıt istasyonunda yüzünden vurularak ağır yaralandı. Olay, gece saatlerinde üç kişinin taksiyle gelmesi ve Ekiciler ile tartışmaya girmesi sonucu gerçekleşti. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ekiciler’in durumu kritik ve hastanede tedavi altında.
19 Ağustos 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, aday belirleme sürecinde tabanın itirazlarının dikkate alınmaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. İstifasını X (eski adıyla Twitter) hesabından duyuran Yardımcı, CHP örgütlerinin ve seçmenlerin vicdanını yaralayan uygulamaların devam etmesi ve örgütlerden gelen tepkilere kulak tıkanmasını istifa gerekçesi olarak gösterdi. Ayrıca, istifa etmesine rağmen Parti Meclisi görevine devam edeceğini belirtti.
15 Şubat 2024

Yaklaşık iki yıl önce, eski AKP Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın trafik kontrolü sırasında iki polise hakaret ettiği bir olay yaşandı. CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, bu olayın ardından iki polis memurunun ihraç edildiğini duyurdu. Başarır, Yılmaz'ın kamu görevlilerine hakaretten yargılanması gerektiğini belirtirken, İçişleri Bakanlığı'nın kararı gözden geçirmesi gerektiğini ve hiç kimsenin polise hakaret edemeyeceğini ifade etti.
14 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak köpeklerini uyutmayı öngören yeni düzenlemeyi eleştirerek, bu sorunun sorumlusunun iktidar olduğunu belirtti. Özel, belediyelerin bu konuda yetersiz kaynaklarla baş başa bırakıldığını ve hayvan hakları fonunun kurulmadığını vurguladı. CHP'nin bu düzenlemeye karşı duracağını ve sokak köpeklerini öldürmeyeceğini ifade etti. Yeni düzenlemeye göre sahiplendirilmeyen köpekler öldürülecek ve 'yakala-kısırlaştır-sal' yöntemi yürürlükten kaldırılacak.
31 Temmuz 2024
İşaretlediklerim