CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoydaki araçlara saldırı düzenlenmiş ve Kılıçdaroğlu ziyareti iptal ederek Ankara'ya dönmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin AKP Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Bektaş'ın oğlu Kadir Bektaş olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, ANKA muhabirinin telefonunu almaya çalışan kişinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıkmıştır.
22 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine yapılan olumsuz açıklamaları kınadı ve bu tür ayrımcı yaklaşımların meşrulaştırılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'altılı masa'nın milliyetçi kanadını, HDP'nin de kabul edeceği bir ortak aday çıkarılmaması durumunda olası bir seçim kaybının sorumlusu olarak gösterdi ve HDP'nin kendi adayını çıkarabileceğini ifade etti.
5 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglerde fakir vatandaşlara dağıtılan ikramlarla alay edenlere tepki gösterdi. İktidarın fahiş fiyat artışları eleştirisine küçümseyici yanıtlar vermesinin ardından, Kılıçdaroğlu iktidarın fakir fukarayla alay ettiğini belirtti. Ayrıca, mitinglerde dağıtılan su, ekmek, ayran veya sandviç gibi ikramlarla alay edenlerin kendilerinden olmadığını ifade etti ve bu tür davranışlarda bulunanları kınadı.
1 Mayıs 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Diyarbakır İl Kongresi sonrasında yaptığı açıklamada, partisinin Diyarbakır ve Şanlıurfa'da milletvekili çıkarabilecek durumda olduğunu belirtti. Ayrıca, 26 Ocak'ta yapılacak altılı masa toplantısında cumhurbaşkanı adayının karara bağlanması gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulan beş farklı seçim senaryosundan biri, altılı masanın ortak aday belirlemesi ve belirli seçim bölgelerinde ortak listelerle seçime girilmesini içeriyor. Bu senaryo, masanın kazançlı çıkacağı ve Meclis'te çoğunluk sağlanacağı bir durumu öngörüyor.
23 Ocak 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, seçimlerin zamanında yapılacağını belirtti. Ayrıca, üniversiteler için alınan uzaktan eğitim kararına tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu karardan vazgeçmesi çağrısında bulundu. Türkiye'de seçimlerin ertelenmesi konusu, Kahramanmaraş depremleri sonrası gündeme gelmiş ve AKP yetkilileri ile Bülent Arınç gibi isimler farklı görüşler ifade etmişlerdir.
20 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak tanımlamasına karşılık vererek, gerçek işgalcinin kendileri olduğunu iddia etti. Akşener, Yıldırım'ı Erzurum'daki işsizlik sorununa çözüm bulmaya davet etti ve hükümetin PKK ve Hizbullah ile ilişkilendirilmesine işaret etti. Ayrıca, ülkenin kavgadan ziyade umut, iş, adalet, hukuk ve istihdam ihtiyacı olduğunu vurguladı.
27 Nisan 2023

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması ve Ümraniye belediyesine vergi avantajı sağlaması gibi iddialar üzerine HDP tarafından TBMM'ye Kızılay'ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması için önerge verildi. Ancak bu önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Kızılay'ın holdingleştiğini ve insani kuruluş olmaktan çıktığını iddia etti.
17 Mart 2023

Kızılay'ın depremzedelere göndermesi gereken çadırları Ahbap Derneği'ne sattığı haberinin ardından, Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Furkan Özdemir'in detaylı özgeçmişi dikkat çekti. Özgeçmişinde ilkokuldan itibaren çeşitli okullarda başkanlık yaptığı ve 21 yaşında ilk şirketini kurduğu bilgileri yer alıyordu. Özgeçmişin gündem olmasının ardından Genç Kızılay'ın internet sitesi bakıma alındı ve özgeçmişteki bazı bilgiler düzenlendi.
2 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, daha önce partisinin kararına uyarak Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında bu kararından vazgeçtiğini duyurdu. Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu ile diğer partileri suçlamıştı. AKP'li eski bakan Faruk Çelik ise Ağıralioğlu'nun eleştirilerinin ardından 'icraat zamanı' ifadesini kullanarak Ağıralioğlu'na göndermede bulunmuştu.
28 Mart 2023

TBMM'de deprem araştırma komisyonunda konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, milletvekillerinin istifa taleplerine karşılık, istifa etmesi durumunda Kızılay'da iki aylık bir boşluğun oluşacağını ve bu durumun kaotik sonuçlara yol açacağını ifade etti. Kınık, Kızılay'ın deprem sürecinde çadır satışı yapması ve bölgeye yeterli düzeyde müdahale edememesi nedeniyle eleştirilmiş ve istifası istenmişti. Ayrıca, Kınık'ın başkanlığı döneminde Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na büyük miktarda bağış aktarıldığı da gündeme gelmişti.
27 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun yanında olabilmek için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek sözü verdi. Temel Karamollaoğlu, Yusuf'u ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bozdağ'a annenin tahliyesi için çağrı yaptı.
11 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin cinsel istismarına ilişkin dava öncesinde adliye önünde açıklamalarda bulundu. Kadıgil, H.K.G.'nin altı yaşındayken ailesi tarafından seks kölesi haline getirildiğini ve bu durumun 20 yıl sürdüğünü belirtti. İstismarla ilgili dava İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruşmanın kapalı yapılmasını ve yayın yasağı konulmasını talep etti.
30 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın eleştirilere hedef olmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay'ın depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kızılay'ı eleştirenlere yönelik ağır sözlerini hatırlatarak, Erdoğan'ın bu duruma ne diyeceğini sorguladı.
26 Şubat 2023

Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, bir restoranda yemek yedikten sonra döner, pilav ve sütlacı beğenmediğini belirterek hesabı ödemeden işletmeyi terk ettiği iddiasıyla gündeme geldi. İşletme sahibi Ferhat Kodat'ın yanında müşterilere duyurulacak şekilde hesabı ödemeyeceğini ifade etmesi üzerine, Artvin Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Meral hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.
7 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT'nin trafik sigortası ihalesi, pazarlık usulü ile ve Kamu İhale Kanunu'nun '21/b' maddesine dayanarak 22 milyon TL'ye İsmail Purtuloğlu'nun şirketine verildi. İhaleye sadece Purtuloğlu'nun şirketi katıldı ve yaklaşık maliyetin altında bir teklifle ihaleyi kazandı. İsmail Purtuloğlu daha önce AKP'den milletvekili aday adayı olmuş ve şirketi, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın varlıklarını sigortalama ihalesini de benzer bir yöntemle almıştı.
23 Ocak 2023

AKP'li eski Ankara büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde Twitter hesabından Anneler Günü'nü kutlayarak hatalı bir paylaşım yaptı. Depremde ve PKK ile mücadelede hayatını kaybeden kadınları anan Gökçek, daha sonra yaptığı hatayı düzelterek 'Kadınlar Günü' ifadesini kullandı ve her kadının bir anne adayı olduğunu belirten bir not ekledi. Gökçek, geçmişte de sosyal medyada hatalı paylaşımlar yapmasıyla biliniyor.
9 Mart 2023

AKP MKYK üyesi ve eski İstanbul il başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Bünyamin Şenocak, Türk Telekom'un müşteri deneyimi şirketi AssisTT'de idari işler genel müdür yardımcılığına terfi etti. Daha önce 2021'de aynı şirkette İdari İşler Direktörü olarak işe başlayan Bünyamin Şenocak, Ocak 2023'e kadar bu pozisyonda görev yaptıktan sonra terfi aldı. Bu terfiyle birlikte, insan kaynakları ve idari işler genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Ömer Faruk Tüfekçi insan kaynakları genel müdür yardımcısı olarak atandı ve idari işler direktörlüğüne Faruk Çakmak getirildi.
15 Nisan 2023
İşaretlediklerim