Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kirada yüzde 25 artış sınırı uygulamasının süresini uzatmayı düşündüklerini açıklamasının ardından, konut sektörü temsilcileri bu sınırın piyasa gerçekliğinden uzak olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, konut fiyatlarındaki yükselişin ardından bu uygulamanın piyasanın gerçekliğini yansıtmadığını belirtiyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak, ev sahiplerinin ya konutlarını satmaya başladığını ya da altı aydan kısa süreli kontratlar yaparak veya günlük ve haftalık kiralamalara yönelerek bu sınırlamaya tepki gösterdiğini aktarıyor.
27 Nisan 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıta yapılan ÖTV zamları sonucunda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, toplu ulaşım maliyetlerinin arttığını ve bu durumun yerel yönetimleri zor durumda bıraktığını ifade etti. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Büyükerşen, orta ve dar gelirli vatandaşlar ile araç sahiplerinin durumunu göz önünde bulundurarak yerel yönetimlerin toplu taşımada ÖTV'den muaf tutulması gerektiğini belirtti.
16 Temmuz 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN TÜRK'te katıldığı bir programda, pandemi döneminde artan stokçuluk ve karaborsacılık faaliyetlerine karşı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun getirildiğini ve bu kapsamdaki cezaların artırılacağını belirtti. Bakan Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı cezaların alt sınırının 80 bin liraya, üst sınırının ise 800 bin liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini, stokçulukla mücadelede ise cezaların alt sınırının 800 bin lira, üst sınırının 11 milyon lira olmasını önerdiklerini açıkladı. Bu tekliflerin parlamentoya sunulduğunu ve caydırıcı olması hedeflendiğini ifade etti.
17 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul'da, düzenlemelerle şirketlerin hisse geri alımına yönelmesi ve bireysel emeklilik sistemine (BES) yapılan değişikliklerle borsaya 10 günde 10 milyar TL girişi bekleniyor. Merkez Bankası'nın da tahvil alımı yapacağını duyurmasıyla borsada yükseliş yaşandı. Ekonomist Şeref Oğuz, bu gelişmelerin borsadaki şaibeyi ortadan kaldıracak radikal ve güven verici kararlar olmadığını, yaratılan 'kazanma alanı'nın sadece seçimlere kadar süreceğini ve bu durumun spekülatörlerin lehine olacağını belirtti.
15 Şubat 2023

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesi ve Denizli'nin Honaz ilçesindeki yumurta üretim tesislerinde kuş gribi vakaları tespit edildi. Her iki ilçede de tesisler karantinaya alınarak, Başmakçı'da 5 milyon, Honaz'da ise 1.5 milyon tavuk itlaf edildi. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen Bloomberg HT tarım editörü İrfan Donat'ın aktardığı bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı salgını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor ve durum Dünya Hayvan Sağlık Örgütü'ne bildirildi.
2 Mart 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, deprem bölgesine yardım götürmek veya ailelerine ulaşmak isteyen vatandaşların kullandığı Ankara-Adana arasındaki otoyolların çoğu ücretsiz hizmet verirken, Adana-İskenderun arasındaki otoyoldan geçenlerden ücret alındığı belirtildi. Adana'dan İskenderun'a gidip Hatay'a geçen vatandaşlar gidiş dönüş otoyol ücreti ödemek zorunda kaldı. Bir yurttaşın bu yolda yedi defa geçiş yaparak toplam 70 lira ödediği ifade edildi.
26 Şubat 2023

Türk Lirası'nın değer kaybı ve enflasyonun artmasıyla birlikte hükümet ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir marketleri fiyat artışlarından sorumlu tuttu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, marketlerle etiket fiyatları konusunda görüşmeler yaptı. Bu süreçte ŞOK Marketler, ocak ayı boyunca temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan bin üründe fiyatları sabitleyeceğini duyurdu. ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, bu kararın hem ekonomiye hem de müşterilerin bütçesine katkı sağlayacağını ifade etti.
1 Ocak 2023

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İstanbul'da birçok yol ve toplu taşıma hattı geçici olarak kapatılmıştı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, işçileri Taksim yerine Saraçhane'ye çağırmış, ancak polisin müdahalesi sonrası eylem öğlen saatlerinde sonlandırıldı. Valilik, eylemin sona ermesiyle birlikte saat 16.00 itibarıyla kapatılan bazı yolları trafiğe açtığını duyurdu. Açılan yollar arasında Fatih ve Beyoğlu ilçelerindeki ana arterler bulunuyor.
1 Mayıs 2024

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada karar çıktı. Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl üç ay ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi. Bu kararların ardından protesto eylemlerinin olabileceği gerekçesiyle Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Mardin ve Kars gibi birçok kentte eylem yasağı kararı alındı. Diyarbakır Valiliği ayrıca şehri dört günlüğüne giriş-çıkışlara kapattığını duyurdu.
16 Mayıs 2024

Rusya ve Ukrayna'dan Tekirdağ Limanı'na getirilen GDO'lu mısırların, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında 'GDO'suz' olarak gösterilerek iç piyasaya sokulduğu ortaya çıktı. CHP Milletvekili İlhami Aygün'ün açıklamalarıyla gündeme gelen olayda, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Mısırların beş ayrı firma tarafından ithal edildiği belirtilirken, firmaların adları açıklanmadı. Bu olay, ithalatçı firmalar ile bazı bürokratların iş birliği yaptığını gösteriyor.
28 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem sonrasında, evlerini taşımak veya eşyalarını kurtarmak isteyen yurttaşlar, nakliye şirketlerinin fahiş fiyatlar talep ettiğini belirtiyor. Adıyamanlı Naci Engin İlgan, eşyalarını kurtarmak için 8 bin lira ödediğini ve nakliye şirketinin eşyalara zarar verdiğini, bu nedenle suç duyurusunda bulunacağını ifade ediyor. Diyarbakır'da da benzer durumlar yaşanıyor; sağlam apartmanlardan taşınma için yüksek fiyatlar isteniyor ve nakliyeciler, daha yüksek teklif alan müşterileri yarı yolda bırakabiliyor.
18 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'daki 'millet buluşması' etkinliği için Atatürk Meydanı'na kurulması planlanan 3 bin kişilik çadır için valilikten izin alındı. Ancak, AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın devreye girmesiyle çadırın kurulmasına son anda izin verilmedi. CHP yönetimi, çadır yerine meydanda platform kurarak etkinliği mitinge dönüştürme kararı aldı ve esnaf ziyaretleri programını iptal etti.
4 Nisan 2023

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaya geçişleri ve trafik ışıklarının bulunduğu caddelere yazdığı Kürtçe uyarılar, valilik tarafından bir kez daha silindi. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, farklı dillerde kamusal hizmete erişimin hukuki bir problem teşkil etmediğini belirtti. İçişleri Bakanlığı'nın 26 Temmuz'da yayınladığı genelgeye dayanarak yapılan bu işlemin iptali için Diyarbakır Barosu, Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi'nde dava açtı.
6 Ağustos 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sebebiyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi ve çevresindeki bazı yollar, Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı ve bağlantılı sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollara alternatif olarak Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi ve diğer bazı caddeler, Maltepe'de ise D-100 kara yolu ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
30 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iktidara gelmeleri durumunda atama bekleyen ziraat mühendislerine kadro sağlayacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, çiftçilerle birlikte çalışacak kadroların hızla oluşturulacağını ve ülke tarımının saray düzeni tarafından çökertilmiş durumdan kurtarılacağını ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de daha önce benzer bir çağrıda bulunarak, 15 bin ziraat mühendisinin atanması gerektiğini ve iktidara gelmeleri halinde bu sorunu çözeceklerini söylemişti.
2 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

Gaziantep'teki Şireci Tekstil işçileri, düşük zammı protesto etmek için iş bırakmış ve sonrasında işten çıkarılmıştı. AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işçilere konuşarak patronları övmüş ve sorunu yüksek enflasyona bağlamıştı. CHP'li Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ise işçileri yatıştırmaya çalışmıştı. Türkiye İşçi Partisi, bu tutumları eleştirdi ve işçilerin haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini belirtti.
14 Ağustos 2023

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, yılbaşından bu yana karkas etin kilogram fiyatının 130 liradan 180 liraya yükseldiğini ve 6 Şubat'taki depremler sonrası haftada iki kez zam yapıldığını belirtti. Tüfekçi, bazı büyük firmaların fiyatları artırdığını ve deprem bahanesiyle yapılan zamların ahlaken doğru olmadığını ifade etti. İstanbul'daki kasaplar, fiyat artışlarına tepki olarak dükkanlarını bir hafta süreyle kapatmayı düşünüyor.
27 Şubat 2023

Ankara'da bugün düzenlenecek 'Büyük Emekli Mitingi' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Miting saat 13:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek ve bu süre zarfında Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, GMK Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı ve Kazım Karabekir Caddesi gibi ana yollar trafiğe kapalı olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bu yolları kullanmamaları konusunda uyardı.
26 Mayıs 2024

Rize'de etkili olan fırtına sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Çayeli-Trabzon istikameti, dev dalgaların yola kaya parçaları taşıması sonucu oluşan hasarlar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri, yolda biriken enkazı temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik güçleri, özellikle Kanlıdere mevkisi ile Büyükcaferpaşa arasındaki bölümde sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
27 Kasım 2023
İşaretlediklerim