Brezilya'nın Amazon bölgesinde yaşanan tarihi kuraklık ve yüksek sıcaklıklar, Tefe Gölü'nde 140'tan fazla yunusun ölümüne neden oldu. Hükümet, tehlike altındaki hayvanların kurtarılması için acil operasyon başlattı. Ölen yunuslar arasında, Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan Haliç yunusu ve Amazon nehir yunusu türleri de bulunuyor.
6 Ekim 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangının, öldürülen bir kişinin ormana atıldıktan sonra ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yangının ilk başladığı bölgede yanmış bir erkek cesedi bulundu.
23 Haziran 2023

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 296 kişi hayatını kaybetti, 153 kişi yaralandı. Depremin merkez üssü, ülkenin kuzeyindeki Marakeş’in El-Huz bölgesi olarak belirlendi. Deprem, Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua şehirlerinde ölümlere yol açtı. Kurtarma ekipleri, yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor.
9 Eylül 2023

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde, özellikle Dedeağaç ve Meriç Bölgesi'nde 19 Ağustos'tan beri devam eden orman yangınları, şiddetli rüzgarlar nedeniyle altıncı gününde de kontrol altına alınamadı. Yangınlar, başkent Atina'nın 50 kilometre kuzeyindeki Parnita Dağı'ndaki yerleşim birimlerine yaklaştı. Yangınlar nedeniyle onlarca yerleşim birimi tahliye edildi, onlarca bina yandı ve 600 bin dönümün üzerinde ormanlık alan, tarım arazisi ve yerleşim alanı kül oldu.
24 Ağustos 2023

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan orman yangını, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldı ve iki hastanenin tahliye edilmesine neden oldu. Yangına 500'den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, gönüllüler, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter müdahale ediyor. Penteli Dağı'na ulaşan yangın nedeniyle birçok ev zarar gördü ve 200'den fazla kişi bölgeden çıkarıldı. Hava koşulları nedeniyle yetkililer, vatandaşları orman yangını riskine karşı uyardı.
12 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli dolu sonrası bir hortum oluştu. Hortum, Memiş Özdal Mahallesi'nde bazı evlerin çatılarının zarar görmesine ve araçların ters dönmesine neden oldu. Ayrıca, deprem nedeniyle kurulan çadır ve konteynerler de etkilendi. Bu doğal afet sonucunda bir kişi hayatını kaybetti ve 44 kişi yaralandı. Jandarma komando ekipleri, zarar gören bölgelerde çalışmalara başladı.
20 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında toplam 15 bin dekar tarım alanı yandı ve 1000 hayvan telef oldu. Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Yangın, yerleşim alanlarına da sıçrayarak 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
23 Haziran 2024

Anadolu Ajansı, İspanyol sismolog Jordi Diaz'ın Türkiye'deki depremlerin Japonya'dakinden 30 kat daha güçlü olduğunu söylediğini iddia etti. Ancak Diaz, AA muhabirinin kendisini yanlış anladığını ve böyle bir açıklama yapmadığını belirtti. Türkiye'de meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda 24 bin 617 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 97 kişi yaralandı ve 6 bin 444 bina yıkıldı. İktidara yakın basın, yaşananları 'asrın felaketi' olarak nitelendirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu durumu algı yönetimi olarak eleştirdi.
12 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Toplam 4.497 enkazdan 308'inde çalışmaların devam ettiğini, bazı bölgelerde ise arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, bölgede herhangi bir ulaşılamayan köy olmadığını ve ihtiyaç duyulan malzemelerin, özellikle kuru gıda ve hijyen ürünlerinin, en az bir yıl süreyle gerekeceğini vurguladı.
13 Şubat 2023

İtalya'nın Milano kentindeki Porta Romana bölgesinde büyük bir patlama oldu ve ardından yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve güvenlik görevlisi sevk edildi. İlk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı ve çevredeki konutlar ile okullar tahliye edildi. Patlamanın kaynağı henüz resmi olarak açıklanmazken, görgü tanıkları bir kamyonetteki oksijen tüplerinin alev alıp patladığını iddia etti.
11 Mayıs 2023

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, Denizova Mahallesi’nde Sarnıç mevkisinde çıkmış ve gece boyunca Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan Kartal Kanyonu’nda devam etmiştir. Ekipler, ulaşımın olmadığı bölgelere gece görüşlü helikopterlerle müdahale ederken, sabah saatlerinde diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yetkililer, diğer alanlardaki yangının kontrol altına alındığını bildirmiştir.
9 Eylül 2024

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023

Pakistan'ın kuzeybatısında bulunan Hayber-Pahtunhva eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Yağışlar nedeniyle evlerin çatıları çöktü, sel oluştu ve bazı yollar kapandı. Yerel afet yönetim yetkilisi Anwar Shahzad, ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu ve iki çocuğun da selde kaybolduğunu belirtti. Aynı bölgede daha önce de şiddetli yağışlar nedeniyle benzer olaylar yaşanmış ve yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetmişti.
31 Mart 2024

Bayram tatilinin beş gününde toplam 36 kişi hayatını kaybetti ve 6 bin 550 kişi yaralandı. Son 24 saatte 696 trafik kazası meydana geldi, 10 kişi öldü ve 1205 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramın beşinci günündeki kaza ve denetleme verilerini paylaştı. Bayram tatilinin ilk beş gününde toplam 23 bin 219 araca hız ve radar işlemi, 35 bin 990 araca ise diğer işlemler yapıldı.
20 Haziran 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili olarak Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması için suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Türkiye, 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Aynı gün içinde bir başka deprem daha meydana geldi. Bu doğal afet, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinde büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan bu felaketin ardından söz konusu illerde üç aylık olağanüstü hal uygulaması başlatıldığını duyurdu.
7 Şubat 2023

AFAD, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde yangından zarar gören alanları 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan etti. 21 Haziran'da çıkan yangınlarda 15 kişi hayatını kaybetmiş, 15 bin dekar alan yanmış ve 1000 hayvan ölmüştü. Yangının anız yakılması nedeniyle çıktığı öne sürülürken, Elektrik Mühendisleri Odası yangının elektrik hatlarındaki ihmallerden kaynaklanmış olabileceğini belirtti. AFAD, yangında zarar görenlere toplam 55 milyon lira maddi yardım yapılacağını duyurdu.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim