Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzon'da gerçekleşen olaylı derbi sonrası Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa etmişti. Ancak, 18 kulübün talebi üzerine istifası kabul edilmedi ve Koç görevine devam etme kararı aldı. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maç sonrası yaşanan olaylar, Koç'un istifa kararını tetiklemişti. Kulüpler Birliği ve kamuoyu, Koç'un liderliğinde birliğin devam etmesini istedi.
29 Mart 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda başkanlık seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yarıştığı seçimde, saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Kulübün 46 bin 410 üyesi oy kullanma hakkına sahipti. Şimdi oyların sayımına geçilecek ve yeni başkan belirlenecek.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe'nin yıldız sol beki Ferdi Kadıoğlu, İngiliz Premier League ekibi Brighton'a transfer oluyor. Uzun süredir devam eden pazarlıklar sonucunda iki kulüp anlaşmaya vardı. Transferin ayrıntılarının bugün açıklanması bekleniyor. Ferdi Kadıoğlu'nun kişisel şartları iki hafta önce Brighton ile tamamlanmıştı.
23 Ağustos 2024

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Melisa Vargas, Gizem Örge, Aslı Kalaç ve Meliha Diken'in sözleşmelerini uzattığını duyurdu. Melisa Vargas ile üç yıllık, Gizem Örge ve Aslı Kalaç ile ikişer yıllık, Meliha Diken ile ise bir yıllık yeni sözleşmeler imzalandı. Bu gelişme, takımın önümüzdeki sezonlarda da güçlü bir kadro ile sahada olacağını gösteriyor.
9 Temmuz 2024

Galatasaray Spor Kulübü, yeni stadyum isim hakkı ve sponsorluk anlaşmasında hem Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hem de Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) enflasyon verilerini dikkate alacak şekilde bir madde ekledi. Bu sezon için Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi'nden 213 milyon 600 bin lira artı KDV alacak olan kulüp, takip eden sezonlarda bu tutarı her iki kurumun açıkladığı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına göre artıracak. Bu durum, ENAG verilerinin ilk defa resmi bir sözleşmede hesaba katılması anlamına geliyor.
3 Temmuz 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve 3-2 kazanılan maç sonrası yaşanan olayların planlı olduğunu ve amacın Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmek olduğunu ifade etti. Koç, güvenlik zafiyetlerine ve emniyetin tutumuna dikkat çekerek, yaşananların organize bir kötülük örneği olduğunu vurguladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin olası tepkileri ve alınacak kararlar hakkında divan kurulu üyeleriyle istişarelerde bulunduğunu, sponsorlar ve takım ile görüşmeler yapılacağını belirtti.
29 Mart 2024

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Jose Mourinho ile yaptığı transfer görüşmesinin detaylarını paylaştı. Yıldırım, Mourinho ile 2+1 yıllık bir sözleşme üzerinde anlaştıklarını ve toplam maliyetin 15 milyon avro olduğunu belirtti. Yıldırım, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini ve seçilmemesi durumunda bile Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ettiğini ifade etti.
3 Haziran 2024

Beşiktaş, sözleşmesini 4 Kasım 2022 tarihinde fesheden eski futbolcusu Tyler Boyd'a, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararı gereğince 956 bin avro tazminat ödeyecek. Bu ödeme, fesih tarihinden itibaren yıllık yüzde faiz ile birlikte yapılacak. Boyd, Beşiktaş'a 2019 yılında transfer olmuş ve 2020-21 sezonunda Sivasspor'a kiralanmıştı. İlgili hukuki süreç halen devam etmektedir.
12 Mart 2024

MKE Ankaragücü, teknik direktör Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdığını duyurdu. 2023-2024 sezonunu 17. sırada tamamlayarak küme düşen Ankaragücü, Belözoğlu yönetiminde Türkiye Kupası'nda yarı finale kadar yükselmişti. Kulüp, Belözoğlu'na emekleri için teşekkür ederek, bundan sonraki kariyerinde başarılar diledi. Ankaragücü, ligde 31 maçta yedi galibiyet, 13 beraberlik ve 11 yenilgi aldı.
31 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Fenerbahçe, Sevilla'nın golcüsü Youssef En-Nesyri'nin transferi için hem oyuncu hem de kulüple anlaşmaya vardı. İspanyol ekibi, Fenerbahçe'nin 27 yaşındaki Faslı futbolcu için bonuslarla birlikte 20 milyon avroluk teklifini kabul etti. Anlaşma dört yıllık olup, En-Nesyri yıllık 4 milyon avro net ücret ve başarı bonusu kazanacak. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol atan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
19 Temmuz 2024

Türk asıllı Almanyalı futbolcu İlkay Gündoğan, Barcelona ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Altı sezondur Manchester City forması giyen ve bu sezon takımıyla birçok zafer kazanan Gündoğan'ın ismi bir süredir Barcelona ile anılıyordu. Barcelona, Gündoğan'ın transferini resmen duyurdu. Yıldız orta saha oyuncusunun serbest kalma bedeli 400 milyon avro olarak belirlendi.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe Kulübü, dünyaca ünlü golcü oyuncu Edin Dzeko'nun sağlık kontrolleri ve transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini açıkladı. 37 yaşındaki Bosna Hersekli santrfor Edin Dzeko, son olarak İtalyan ekibi Inter'de oynuyordu ve bir süredir Fenerbahçe ile transferi konuşuluyordu.
22 Haziran 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar daha sonra açıklanacak.
23 Mayıs 2024

Ercan Güven, Fenerbahçe'nin gelecek sezon Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getiriyor. Bu durumun, federasyon, yayıncı kuruluş, hakemler, rakipler, medya ve taraftarlar dahil olmak üzere futbol ekosistemini derinden etkileyeceğini belirtiyor. Güven, amatör bir anket yaparak, Fenerbahçe Genel Kurul ve Divan üyelerinin bu konuda kararlı olduğunu ve takımın ligden çekilmesi durumunda destekleyeceklerini ifade ediyor. Yazıda, bu durumun futbolda bir 'devrim ateşi' yakabileceği ve Fenerbahçe taraftarlarının yönetimin kararını desteklemek için hazırlandığı vurgulanıyor.
23 Mart 2024

Bursaspor, eski başkanlarından Ali Ay'ın hatalarından dolayı lisans alamadıklarını ve bu sorun çözülmezse gelecek sezon lige katılamama tehlikesinin ortaya çıktığını duyurdu. Kulüp, 57 milyon TL'lik borç nedeniyle lisans alamadığını açıkladı. Kulübün başkanı Recep Günay, bu sezon için lige katılmama gibi bir durumlarının olmadığını ama futbolcu lisansı çıkarma yasağı aldıkları için gelecek sezon TFF'ye bildirebilecekleri lisanslı futbolcuları olamayacağını, bu nedenle lige katılamayacaklarını söyledi.
20 Temmuz 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'na talip olan Borussia Dortmund'tan santrafor Niclas Füllkrug'u istedi. TRT Spor muhabiri Doruk Tercimer'in haberine göre, taraflar arasında görüşmeler devam ediyor. 31 yaşındaki Füllkrug, geçen sezon 31 maçta 12 gol ve sekiz asistle dikkat çekti. Ayrıca, Edin Dzeko'nun Fenerbahçe'de kalmaya karar verdiği belirtildi.
25 Haziran 2024
İşaretlediklerim