Yalçın Bayer, özellikle İstanbul, Ankara ve Antalya'da CHP adaylarına karşı sert bir kampanya yürütmesine rağmen Meral Akşener ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerde büyük bir başarısızlık yaşadığını belirtiyor. Akşener, bu başarısızlığa rağmen liderlik pozisyonunu bırakmayı reddediyor ve olağanüstü kongre kararı alıyor. Bu kararla, Akşener'in muhalifleri tasfiye ederek güçlü bir şekilde liderliğe devam etmeyi hedeflediği ifade ediliyor. Ayrıca, İYİ Parti'nin Meclis'teki varlığı ve muhtemel yeni anayasa girişimlerindeki kilit rolü, Akşener'in liderlik pozisyonunu sürdürme kararında önemli bir faktör olarak görülüyor.
4 Nisan 2024

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin yaptığı toplantıda ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını ortaya koyarken, İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Anlaşmazlık sonucu Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Kalan beş parti lideri, Saadet Partisi genel merkezinde olağanüstü bir toplantı yapacak.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti. Bu gelişmenin ardından İYİ Partili isimler sosyal medya üzerinden Akşener'e destek mesajları yayınladılar. Paylaşılan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, milletin iradesine saygı gösterilmesi ve dayatmalara karşı durulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İYİ Parti'nin milletin sesi olduğu ve millete rağmen siyaset yapılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Bu istifa ile birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü. İstifanın ardından partinin iç dinamiklerinde ve Meclis'teki güç dengesinde değişiklikler bekleniyor.
24 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masanın noter görevi yapmayacağını belirtti. Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda altılı masanın dağılacağı' yönündeki ifadelerini eleştirerek, İYİ Parti'ye yönelik baskı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İYİ Partili Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadeler nedeniyle genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini hatırlattı.
24 Şubat 2023

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği yönündeki haberleri gerçeği yansıtmadığını belirtti. Daha önce CHP kaynaklarından gelen bilgilere göre, İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener ile 'genel merkez dışında' görüşme talebinde bulundukları ve bu talebe olumlu yaklaşıldığı ifade edilmişti. Ancak Zorlu, herhangi bir görüşme talebinin olmadığını ve kamuoyunda dolaşan haberlerin yanlış olduğunu açıkladı.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi sonrasında yaşanan kriz, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'etkili ve yetkili' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesi talebiyle çözüldü. İki parti arasında varılan bu uzlaşma İYİ Partili bazı isimler tarafından coşkuyla karşılandı ve sosyal medyada destek mesajları paylaşıldı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçirdiği viral enfeksiyon nedeniyle programlarını ertelemek zorunda kaldı. Bu durum, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Akşener'in 25 Eylül Pazartesi günü yapılacak başkanlık divanı toplantısı ve 26 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek Eskişehir programı ilerleyen bir tarihe ertelendi.
24 Eylül 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Parti yetkilileri ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamalarına göre Akşener'in sağlık durumu iyi ve kontrol altında. Yapılan tetkiklerde ciddi bir sorun tespit edilmedi ve Akşener bir gün sonra taburcu edildi. Zorlu, Akşener'in yoğun çalışma temposundan dolayı yorulduğunu ve birkaç gün istirahat edeceğini belirtti.
13 Ocak 2023

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İl Başkanlığı binası kurşunlandı ve bu olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener'e yönelik sözleriyle ilişkilendirildi. Saldırıda kullanılan kurşunun, hırsızlık girişimini önlemeye çalışan bir bekçinin silahından çıktığı iddia edildi ve bekçi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu durumu siyasi iktidarın yarattığı kutuplaşmanın ve adaletsizliğin bir sonucu olarak değerlendirdi ve ülkede artan siyasi şiddet olaylarına dikkat çekti.
1 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan felaketin sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Akşener, imar affının ölüm fermanı olduğunu, AK Parti iktidarının sorumluluk almadığını ve tek adam sisteminin kriz ve felaket ürettiğini ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın halka hizmet etmek yerine sarayda sefa sürdüğünü ve yandaşlara ihale dağıttığını iddia etti.
22 Şubat 2023

2019 yerel seçimlerinde Aydın'ın İncirliova ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Aytekin Kaya, AKP'ye geçti. İki gün önce İYİ Parti'den istifa eden Kaya'nın AKP'ye katılımını, AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz duyurdu. Kaya'nın rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan taktı.
27 Temmuz 2023

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Hatipoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'yle genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşadığını ve parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümediğini belirtti. Hatipoğlu, Eylül ayında bir televizyon programında İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmasına karşı olduğunu, ancak AKP, MHP veya Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini ifade etmişti.
2 Kasım 2023

İYİ Parti'nin 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener, genel başkan olarak son kez konuştu ve yeniden aday olmayacağını belirtti. Akşener, 30 yıllık siyasi hayatında karşılaştığı zorlukları ve mücadelelerini anlattı, hiçbir zaman kişisel çıkar peşinde olmadığını ve her zaman milletin sesini savunduğunu vurguladı. Ayrıca, İYİ Parti'nin kuruluş amacını ve siyasi duruşunu koruma konusundaki kararlılığını dile getirdi ve partiyi yeni liderlere bırakmanın huzurunu yaşadığını ifade etti.
27 Nisan 2024

İYİ Parti, yeni grup başkan vekilleri olarak Turhan Çömez ve Buğra Kavuncu'yu seçti. Bu seçim, parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilen bir toplantıda oy birliğiyle yapıldı. Dervişoğlu, 27 Nisan'da düzenlenen olağanüstü kurultayda genel başkan olarak seçilmişti. Bu değişiklikler, parti içi yapılanmada önemli bir güncelleme olarak görülmektedir.
6 Mayıs 2024
İşaretlediklerim