CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle partisinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Tanrıkulu, kendisini hedef alan parti sözcüsü Faik Öztrak ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Beni kurtlar sofrasına attılar' ifadesiyle tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun bu sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açıldı ve dokunulmazlığının kaldırılması gündeme geldi. Tanrıkulu, CHP İstanbul kongresinde yaptığı konuşmada, kendisini hedef gösterenlere 'CHP Diyarbakır milletvekiliyim' diyerek yanıt verdi.
8 Ekim 2023

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin yaptığı toplantıda ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını ortaya koyarken, İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Anlaşmazlık sonucu Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Kalan beş parti lideri, Saadet Partisi genel merkezinde olağanüstü bir toplantı yapacak.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamasını 'sivil darbe girişimi' olarak nitelendirdi ve halkı bu duruma karşı düzenlenecek mitinge katılmaya çağırdı. CHP, TBMM'yi 9 Ocak'ta olağanüstü toplantıya çağırma ve 14 Ocak'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda 'Sahip çıkıyoruz' sloganıyla miting düzenleme kararı aldı. Özel, bu durumun Türkiye'nin anayasal düzenine yönelik bir tehdit olduğunu ve herkesi anayasaya sahip çıkmaya davet etti.
4 Ocak 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerindeki sonuçları ve kurultay takvimini ele almak üzere bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, PM üyelerinin her seçim sonrası olduğu gibi istifa dilekçelerini sunduklarını açıkladı. Bu toplantıdan iki gün önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri de istifa etmişti. Kılıçdaroğlu, parti içinde devam etme yönünde mesajlar vermişti.
3 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Deniz Demir, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanırken, tetikçinin henüz yakalanmadığı belirtiliyor.
5 Ocak 2023

Irak'ın kuzeyinde PKK ile yaşanan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ortak bir bildiri yayınladı. CHP ise bu bildiriye katılmayarak kendi bildirisini yayınladı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP'nin 21 yıllık iktidarında terörle mücadelede başarısız olduğunu ve bu yüzden CHP'nin ortak bildiriye imza atmadığını, kendi bildirilerini yayınladıklarını belirtti. Başarır, terör meselesinin seçimler yaklaşırken bir algı operasyonuna dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
24 Aralık 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

Medya organları, CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmeye gittiklerini bildirdi. Ancak CHP yetkilileri, böyle bir ziyaretin planlanmadığını açıkladı. Bu iddia, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrıldığını açıklaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrı yapmasının ardından ortaya çıktı. CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı ise parti genel merkezine geldi.
4 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde kolluk kuvvetlerinin oy kullanmaları sırasında dikkatli olunması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kaftancıoğlu'nun ifadelerini yalan, iftira ve hakaret olarak nitelendirerek suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Kaftancıoğlu ise yaptığı açıklamada, kolluk kuvvetlerine yönelik sahte belge düzenleyenlere karşı konuştuğunu ve incittiği kolluk kuvvetleri varsa özür dilediğini ifade etti.
27 Mayıs 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Manisa'da devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban, kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında. Kentteki delege yapısına Balaban'ın hakim olduğu belirtiliyor. Özgür Özel'in genel başkanlığa yönelik çıkışı kentte heyecan yaratmış. Ekrem İmamoğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak bir yarışta, İmamoğlu'na destek verileceği yorumları yapılıyor. Kentte değişim tartışmasına isim düzeyinin ötesinde bir yaklaşım öne çıkıyor.
27 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in yönettiği iddia edilen ve sosyal medya üzerinden operasyonlar yürüten 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun varlığını ve faaliyetlerini açıkladı. Özel, bu organizasyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden sistematik bir karalama kampanyası yürüttüğünü belirtti. Telegram üzerinden 8 bin kişilik bir trol ağına içerik servis edildiği ve bu içeriklerin İmamoğlu ile ilgili olumsuz algı oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasının hukuka uygun olmadığını savunarak, bu konuda ısrar edilirse Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracaklarını belirtti. Erdoğan'ın adaylığı ve seçime hangi kanunla gidileceği kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki sessizliği eleştirilirken, Özel YSK'nın Erdoğan'ın adaylığını onaylaması durumunda anayasa suçu işleyeceğini ifade etti.
26 Ocak 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanarak yeni dönem için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. MYK, siyasi ve idari işler olmak üzere iki bölümden oluşuyor ve toplam 24 üyeden meydana geliyor. 18 üye 'gölge kabine' olarak adlandırılan siyasi işler bölümünde görev alacak. Selin Sayek Böke Genel Sekreter olarak atandı ve diğer üyeler de çeşitli bakanlıklardan sorumlu genel başkan yardımcıları olarak görevlendirildi.
11 Kasım 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sonuçlarının açıklanacağı gece için genel merkezindeki hazırlıklarını büyük oranda tamamladı. Parti genel merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı ve seçim koordinasyon merkezi ile avukatların kriz masası kuruldu. Yaklaşık 500 yabancı gazeteci akredite edildi ve GSM şirketleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından internet kapasitesi artırıldı. Millet İttifakı kurmayları ve liderleri de CHP genel merkezinde toplanacak.
14 Mayıs 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Irak'ın kuzeyinde PKK ile yaşanan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından, AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ortak imzasıyla hazırlanan 'teröre karşı bildiri' konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi, Dem Partisi dışındaki tüm siyasi partilerin oylarıyla kabul edildi. CHP, AKP'nin politikalarına katılmadığı gerekçesiyle bildiriye imza atmadı. Tezkerede, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı ve terör örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceği belirtildi.
16 Ocak 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi ikinci tura kaldı. İlk turda Özgür Özel 682 oy alırken, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci tur seçimler saat 00.30'da başladı ve 2.30'da sona erecek.
5 Kasım 2023

CHP'ye mensup 10 büyükşehir belediye başkanı, parti genel merkezinde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasını açıklaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapmasının ardından gerçekleşti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş ile ayrıca özel bir görüşme yaptığı belirtildi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği yönündeki haberleri gerçeği yansıtmadığını belirtti. Daha önce CHP kaynaklarından gelen bilgilere göre, İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener ile 'genel merkez dışında' görüşme talebinde bulundukları ve bu talebe olumlu yaklaşıldığı ifade edilmişti. Ancak Zorlu, herhangi bir görüşme talebinin olmadığını ve kamuoyunda dolaşan haberlerin yanlış olduğunu açıkladı.
4 Mart 2023
İşaretlediklerim