Serbest hekimler, İstanbul Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen Büyük Hekim Buluşması'nda, özel hastane ve tıp merkezlerinde çalışmalarını kısıtlayan yasal düzenlemeleri protesto etti. 6 Ekim ve 7 Ocak'ta yayınlanan yönetmelikler, hekimlerin serbest çalışma ve hastaların hekim seçme özgürlüğünü sınırlıyordu. Sağlık Bakanlığı, uygulamaya gireceği gün bazı değişiklikler yaparak yönetmeliği yayımladı, ancak bu değişiklikler hekimlerin sorunlarına çözüm getirmedi. Protestoda, düzenlemelerin serbest meslek hakkına ve hastaların hekim seçme hakkına saldırı olduğu ifade edildi.
8 Ocak 2023

Uzun süre Halk TV'de görev yapan sunucu Can Coşkun, Sözcü TV'ye geçtiğini duyurdu. Coşkun, yeni görevine yarın başlayacağını sosyal medya üzerinden paylaştı. Bu geçiş, Fatih Portakal'ın da Sözcü TV ile anlaşmasından dokuz gün sonra gerçekleşti. Ayrıca, Sözcü TV'de Yılmaz Özdil'in genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılması ve yönetimdeki değişiklikler de medya gündeminde yer almıştı.
20 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 5 Nisan Çarşamba günü saat 18:00'den 10 Nisan Pazartesi günü saat 9:00'a kadar parti meclisi üyesi, milletvekili ve yüksek divan kurulu üyeleri haricinde ziyaretçi kabul etmeyecek. Bu süre zarfında, CHP Parti Meclisi, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek milletvekili aday listelerini belirlemek üzere toplanacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti meclisini 8 Nisan'da toplantıya çağırdığı ve millet ittifakı ortaklarıyla varılan ortak liste uzlaşısına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyor.
5 Nisan 2023

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TV 100 programında yaptığı açıklamada, EYT düzenlemesinin salı veya çarşamba akşamı tamamlanacağını belirtti. İktidar, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkına kavuşacağını ifade etmişti. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, EYT emeklilerine ayrılacak kaynağın 120-150 milyar TL arasında olacağını duyurmuş, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL'ye yükseltildiğini ve ortalama emekli aylığının yüzde 30'luk son zammın ardından 9-10 bin TL'ye çıktığını açıklamıştı. Ancak yapılan hesaplamalara göre, martta emekli olacak EYT'li sayısının 1,5-1,6 milyon kişiye düşebileceği ve memurların emeklilik sonrası çalışma hakkı olmadığı için bu sayının 1,1-1,2 milyon kişi aralığına inebileceği öngörülüyor.
5 Şubat 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan randevu alamama sorununu çözmek için kademeli olarak uygulanacak yeni tedbirlerin detaylarını paylaştı. Bu tedbirler arasında, iptal edilmeyen randevuların diğer vatandaşların kullanımına açılması, randevusunu iptal etmeyen veya gelmeyen vatandaşlara belirli bir süre yeni randevu verilmemesi ve randevu iptal sürelerinin sınırlandırılması gibi önlemler yer alıyor. Bakan Koca, geçen sene randevu alıp gelmeyenlerin sayısının 23 milyon olduğunu belirterek, bu soruna kalıcı çözüm bulunacağını vurguladı.
19 Nisan 2024

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 8-9 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve diğer sınavların tarihleri de belirlendi. KPSS'nin çeşitli oturumları Temmuz ve Eylül aylarında yapılacakken, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023

Borsa İstanbul, 4 Ocak'ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerinin hisselerine 27 Nisan tarihine kadar brüt takas tedbiri uygulayacağını duyurdu. Brüt takas tedbiri, hisse senetlerinin alındığı gün satılamamasını ve alım-satım işlemlerinde nakit veya menkul kıymet bulundurma zorunluluğunu içeriyor. Ayrıca, Oncosem hisselerindeki açığa satış yasağı da devam edecek. Gimat Mağazacılık ve Koray Gayrimenkul hisselerine de açığa satış yasağı getirildi.
27 Mart 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş'taki depremler sonrası bahar dönemi eğitimlerinin ertelendiğini ve üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu. Kredi Yurtlar Kurumu yurtları depremzedeler için açılacak. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler, bu kararın yeni mağduriyetler yaratacağını belirtiyor. YÖK, uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisanda değerlendirileceğini açıkladı. Ancak üniversiteler farklı uygulamalar sergiliyor ve YÖK'ün açıklamaları netlikten yoksun, bu da öğrenciler arasında kafa karışıklığına neden oluyor.
19 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran'da aldığı kararla 4 Haziran öncesi çalışmaya başladığı tüm danışmanlarıyla yollarını ayırmıştı. Ardından Özgür Yici ve Mustafa Bilgiç'i başdanışman olarak görevlendirdi. Yici ve Bilgiç'in yerel seçimler ve kurultay sürecinde rol alacağı belirtildi. Kurban Bayramı sonrası CHP'de yeni görevlendirmelerin olması da bekleniyor.
23 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olacağını duyurdu. Bayram tatili 16 Haziran'da başlayacak. Bu karar, vatandaşların tatil planlarını yapmaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
4 Haziran 2024

Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla, kamuda çalışan işçilere 2024 yılı ikramiye ödemelerinin tarihleri belirlendi. İkramiyenin birinci yarısı 14 Haziran, ikinci yarısı ise 13 Aralık tarihlerinde ödenecek. Bu karar, kamu işçilerinin mali durumlarını planlamalarına yardımcı olacak.
8 Haziran 2024

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV Ana Haber'de yaptığı açıklamada, AKP'den bayram sonrası bazı isimlerin görevden alınacağını belirtti. Bu isimler arasında İstanbul ve Ankara İl Başkanları Hakan Han Özcan ve Osman Nuri Kabaktepe'nin yanı sıra üç ya da dört bakan ve bazı genel başkan yardımcılarının olduğunu ifade etti. Portakal, bu bilginin kulislerden geldiğini ve AKP'nin Cumhur İttifakı olarak yaşadığı hezimetin ardından bu değişikliklerin yapılacağını söyledi.
10 Nisan 2024

Hayri Kozanoğlu, 1 Ocak 2024'ten beri 17.002 TL olan asgari ücretin yetersizliğini ve bu ücretle temel insani gereksinimlerin karşılanamayacağını vurguluyor. Ekonomi yetkililerinin 2025 başına kadar asgari ücrete zam yapılmayacağını tekrarladığını belirten Kozanoğlu, bu durumu meşrulaştırmaya çalışan zayıf mazeretlere dikkat çekiyor. Enflasyon oranlarının asgari ücretin satın alma gücünü ciddi şekilde düşürdüğünü ve bu durumun çalışanların yaşam standartlarını olumsuz etkilediğini ifade ediyor.
25 Haziran 2024

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, beş saatliğine çift yönlü trafiğe kapatıldı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, köprü saat 02.00 ila 07.00 arasında araç trafiğine kapalı tutuldu ve çift yönlü trafik akışı saat 07.00 itibarıyla yeniden başladı.
26 Ekim 2023

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam kredi bakiyesi 50 milyon Türk Lirası ve üzerinde olan şirketler için Özet Döviz Pozisyon Raporlama yükümlülüğünü Ocak 2024'e kadar erteledi. Daha önce bu yükümlülük, 10 milyon TL ile 50 milyon TL arasındaki kredi bakiyesine sahip firmalar için Ocak 2024'e, 50 milyon TL ve üzeri firmalar için ise 30 Haziran 2023'e ertelenmişti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 50 milyon TL ve üzeri kredi bakiyesine sahip tüm firmalar için raporlama süresi Ocak 2024'e uzatıldı.
3 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Hollanda merkezli teknoloji şirketi Philips, kar marjlarını 2025'e kadar artırmak için toplam 6 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. İşten çıkarmaların yarısı bu yıl içinde, diğer yarısı ise 2025'e kadar gerçekleştirilecek. Şirketin yeni CEO'su Roy Jakobs, daha önce çalışanların yüzde 5'inin çıkarılacağını duyurmuştu. Bu adım, pandemi sırasında çalışan sayısını artıran teknoloji şirketlerinin mali belirsizlikler nedeniyle benzer işten çıkarmalar yaptığı bir döneme denk geliyor.
30 Ocak 2023

Fenerbahçe Olağan Kongresi'nde konuşan Başkan Ali Koç, kulübün son altı yılda futbol dışındaki alanlarda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti ve gelecekteki hedeflerini açıkladı. Koç, kulübün ekonomik zorluklara rağmen bugünlere geldiğini vurgularken, eski başkan Aziz Yıldırım'ın eleştirilerine de yanıt verdi. Yıldırım ise kongreyi yönetmesi için görevlendirilen Vefa Küçük'e tepki göstererek genel kurulu terk etti.
8 Haziran 2024

Turkcell'in yeni genel müdürü Bülent Aksu'nun görevine son verildi. Aksu, Mart 2020'den beri şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu ve 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmıştı. Ancak, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Aksu'nun görevine 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren son verildiği belirtildi.
25 Eylül 2023
İşaretlediklerim