Fransa İçişleri Bakanlığı, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları öncesinde yaklaşık 1 milyon gönüllü ve çalışanı soruşturdu. Bu soruşturmalar sonucunda, casusluk ve diğer güvenlik tehditleri nedeniyle yaklaşık 5 bin akreditasyon talebi reddedildi. Özellikle Rusya'dan gelen talepler dikkat çekti ve bazı Rus vatandaşları ön soruşturmaya alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında, açılış töreninin yapılacağı Seine Nehri çevresinde oturan yaklaşık 20 bin kişi de soruşturuldu.
24 Temmuz 2024

Geçen yılın dikkat çeken filmlerinden 'Barbie' içindeki 'I'm just Ken' şarkısıyla tanınan Ryan Gosling, şarkının Oscar adaylığı kazanmasının ardından, bu unutulmaz performansı Oscar töreninde canlı olarak sahneleyeceğini duyurdu. Şarkı, 'Barbie' filminden Oscar'a aday gösterilen iki parçadan biri. Bu haber, aylardır devam eden spekülasyonlara son verdi. Ancak, bir feminist filmde sadece erkek bir karakterin öne çıkarılmasının tartışma yaratması, Oscar komitesinin kararlarını etkilemiş gibi görünmüyor.
27 Şubat 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanarak olimpiyat biletini aldı ve 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan yedi ülke, elemelerin sona ermesiyle belirlendi. A grubunu ilk iki sırada tamamlayan Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan, B grubunu ilk iki sırada tamamlayan Türkiye ve Brezilya, C grubunu ilk iki sırada ABD ve Polonya olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Ev sahibi Fransa da olimpiyatlara doğrudan katılacak.
25 Eylül 2023

Efsanevi rock grubu Pink Floyd’un üyesi David Gilmour, yeni albümü 'Luck and Strange'deki 'Sings' adlı şarkısında Türkiye’den aldığı 'Cümbüş' adlı enstrümanı kullandı. Gilmour, bu enstrümanı Türkiye’de bir kasabada bir dükkandan aldığını ve alışılmadık sesine rağmen çalmayı öğrendiğini belirtti. Albümün, 1973’teki 'Dark Side of the Moon'dan beri yaptığı en iyi albüm olduğunu söyleyen Gilmour, albümdeki tutarlılığın ve heyecanın altını çizdi. Gilmour, sekiz yıl aradan sonra ilk turnesine çıkacak ve turne 9 Ekim’de Londra’da başlayacak.
9 Eylül 2024

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Popüler Türk şarkıcı Gülşen, dört buçuk aylık bir aradan sonra İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir halk konseri verdi ve binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Gülşen, daha önce orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konserde Gülşen'e bir zeytin fidanı hediye etti ve İzmir'in hoşgörüsünün simgesi olarak nitelendirdi.
1 Ocak 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda İsrail milli futbol takımının sahaya çıkmasıyla 'Özgür Filistin' sloganları yükseldi. Bu yıl olimpiyattan men edilen iki ülke Rusya ve Belarus oldu. Tarihte de çeşitli siyasi sebeplerle ülkeler olimpiyatlardan men edilmiştir; örneğin, 1920'de Birinci Dünya Savaşı'ndaki rolleri nedeniyle Türkiye, Almanya, Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan men edilmişti. 2024'te ise Rusya ve Belarus, Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetleri nedeniyle men edildi, ancak bazı sporcular 'Bireysel Tarafsız Sporcu' statüsüyle katılabiliyor.
26 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yenikapı'da düzenleyeceği etkinliklerde şarkıcı Gülşen de sahne alacak. Gülşen, geçen sene bir konserinde orkestra arkadaşına yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ve dört gün hapis yatmıştı. Daha sonra ev hapsine çevrilen cezası, itiraz üzerine kaldırılmıştı. İstanbul başsavcılığı, Gülşen hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla üç yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.
23 Ağustos 2023

Oasis, yıllar süren ayrılığın ardından yeniden bir araya gelerek Birleşik Krallık ve İrlanda'da bir dizi konser vereceğini duyurdu. Gallagher kardeşler, anlaşmazlıklarını bir kenara bırakarak Oasis Live’25 adını verdikleri turne kapsamında sahne alacak. Grup, 2009 yılında Paris'teki bir tartışmanın ardından dağılmıştı. Biletler 31 Ağustos 2024'te satışa sunulacak.
27 Ağustos 2024

Şarkıcı Melek Mosso, aldığı ödülü kadınlara adayarak, seslerinin kısılmayacağını belirtti. Bu sözler iktidara yakın kesimlerin tepkisini çekti ve sosyal medya üzerinden Mosso'nun AKP'li belediyeler tarafından düzenlenen konserlerinin iptal edilmesi için baskı yapıldı. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği festivaldeki konseri için de iptal baskısı yapıldı ancak Paradise Production Yönetim Kurulu Başkanı Esat Kaba, konserin iptal edilmediğini açıkladı.
7 Haziran 2023

ABD'nin haftalık yayınlanan Time dergisi, her yıl düzenlediği 'yılın kişisi' anketinde 2023 yılı için pop şarkıcısı Taylor Swift'i seçti. Swift, Eras turnesiyle gişe rekorları kırmasının yanı sıra, online bilet satış sitesi Ticketmaster hakkında soruşturma açılmasına neden oldu. Ayrıca, '1989 (Taylor’s Version)' albümü 2023'ün en çok satan albümü oldu ve 'yılın şarkısı' dalında yedi Grammy adaylığı ile tarihe geçti. Swift'in Eras turnesi, sinemada da 'Taylor Swift: The Eras Tour' adıyla gösterilerek 200 milyon dolar hasılat elde etti.
6 Aralık 2023

Simge Sağın'ın 'Aşkın Olayım' şarkısı, önce TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın sosyal medya videolarında kullanılmasıyla gündeme gelmiş, şimdi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim kampanyasında yer almıştır. Şarkı, Simge'nin 2018 yılında çıkan 'Ben Bazen' albümünde bulunuyor ve sözleri Onurr tarafından yazılmıştır. Ayrıca şarkı, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi'nin gollerinden sonra stadyumda çalınarak spor dünyasında da özdeşleşmiştir.
27 Mart 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu'nda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Diğer gruplarda ise Fransa, ABD, Çin ve Sırbistan A Grubu'nda; Brezilya, Polonya, Japonya ve Kenya B Grubu'nda yer alıyor. Türkiye'nin performansı merakla bekleniyor.
19 Haziran 2024

New York'taki Metropolitan Müzesi'nde gerçekleşen Met Gala 2023, bu yıl geçtiğimiz yıllarda pankreas kanserinden vefat eden ünlü Alman tasarımcı Karl Lagerfeld anısına düzenlendi. Ünlüler, Lagerfeld'in siyah beyaz renklerine olan düşkünlüğünü yansıtan kostümlerle etkinliğe katıldılar. Jared Leto, Lagerfeld'in kedisi Choupette temalı bir kostümle dikkat çekti. Etkinlikte biletler 50 bin dolardan, masalar ise 300 bin dolara satıldı ve Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü için milyonlarca dolar gelir elde edildi.
2 Mayıs 2023

ABD'li pop ikonu Madonna, müzik kariyerinin 40. yılını Kuzey Amerika ve Avrupa'da gerçekleştireceği bir turne ile kutlayacak. 'Madonna: The Celebration Tour' adlı turne, 15 Temmuz'da Kanada'nın Vancouver kentinde başlayıp, 1 Aralık'ta Amsterdam'da sona erecek. Turne sırasında Madonna, kariyeri boyunca Billboard Hot 100 listesinde yer alan 38 şarkısını seslendirecek ve 35 şehri ziyaret edecek. Turne biletleri 20 Ocak'ta madonna.com/tour adresinde satışa çıkacak.
19 Ocak 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yüzme etkinliklerinin yapılacağı Seine Nehri'ni temizlemek için 1,5 milyar dolar harcandı. Ancak, günlük su kalitesi testlerinde hala yüksek seviyede E.Coli bakterisi tespit ediliyor. Bu durum, bazı antrenmanların ve yarışların iptal edilmesine neden oldu. Belçikalı sporcu Claire Michel, E.Coli bakterisi nedeniyle bir sonraki müsabakaya katılamayacak.
5 Ağustos 2024

31. İstanbul Caz Festivali kapsamında İngiliz sanatçı Arlo Parks, Sultan Park Swissotel The Bosphorus'ta sahne aldı. Türkiye'de ilk kez konser veren Parks, 2021'de yayımlanan ilk stüdyo albümü 'Collapsed in Sunbeams' ile eleştirmenlerin beğenisini kazanmış ve Grammy'ye aday gösterilmişti. Sanatçı, 2023'te yayımlanan son albümü 'My Soft Machine' ile alternatif pop türüne yöneldi.
10 Temmuz 2024

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Paris Olimpiyatları'nın açılışında Fransa, sporun ötesinde çeşitli sosyal ve çevresel konulara cesur mesajlar verdi. Irklar, cinsiyetler ve enerji kaynakları gibi konularda tabuları zorlayan bu mesajlar, yeni bir hayat anlayışının kapılarını araladı. Özellikle fosil yakıtlar yerine elektrik ve su enerjisinin tercih edilmesi, Fransa'nın çevresel duyarlılığını ve yeni çağın entelektüel önderliğini üstlenme isteğini gösterdi. Bu açılış, Fransa'nın karşılaşacağı tepkilere rağmen, büyük bir meydan okuma ve cesaret gösterisi olarak değerlendirildi.
29 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Sanat ve Beşeri Bilimler Komitesi'ne yeni danışmanlar atadı. Komitenin eş başkanlığını ünlü şarkıcı Lady Gaga ve prodüktör Bruce Cohen yapacak. Komitede ayrıca aktör George Clooney, oyuncu Jennifer Garner ve müzisyen Jon Batiste gibi ünlü isimler yer alacak. Eski başkan Donald Trump döneminde etkisiz kalan komite, Biden tarafından yeniden canlandırıldı.
14 Nisan 2023
İşaretlediklerim