UEFA, Türk hakemler Abdulkadir Bitigen ve Halil Umut Meler'e 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçlarında görev verdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, Bitigen İzlanda-Lihtenştayn maçını, Meler ise Bosna Hersek-Portekiz maçını yönetecek. Bitigen'in yardımcıları Ceyhun Sesigüzel ve Mehmet Emin Tuğral olacakken, Meler'in yardımcıları ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy olacak.
15 Ekim 2023

Türkiye, Arap Ayaklanması döneminde izlediği ve özellikle Türkiye-Mısır ilişkilerini olumsuz etkileyen politikaları gözden geçiriyor. Bölgede yeni bir istikrar ve barış ortamının oluşmasıyla birlikte, Türkiye 'Masaya dahil değilsem masayı yıkarım', 'Oyun kuramazsam oyunu bozarım' anlayışını terk etmeye karar verdi. Bu yeni dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır ile yakınlaşma niyetleri belirginleşti. Özellikle Mısır ile yıllar sonra karşılıklı elçiler atandı ve dışişleri bakanları düzeyinde ziyaretler gerçekleştirildi, bu süreç Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyareti ile taçlandırıldı.
15 Şubat 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

Türkiye Özel Sporcular 4×100 Metre Kadın Bayrak Takımı, Virtus Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Aysel Önder, Reyhan Taşdelen, Fatma Damla Altın ve Esra Bayrak’tan oluşan takım, İsveç’in Uppsala kentindeki organizasyonda 49,93 saniyelik dereceleriyle Rusya’nın 50,99 saniye rekorunu kırarak şampiyon oldu. Bu başarı, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından duyuruldu.
14 Haziran 2024

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Galatasaray, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi bir başvuruda bulundu. Kulüp, maçın İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını talep etti. Daha önce Fenerbahçe ile birlikte maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrı yapmışlardı.
17 Kasım 2023

Antalya'nın Serik ilçesinde tatil yapan dünyaca ünlü futbolcular ve bazı ünlülerin oynadığı futbol maçının kadrosu sosyal medyada paylaşıldı. Kadroda Kyle Walker, Antonio Rüdiger, Granit Xhaka, Hakan Çalhanoğlu, Uğurcan Çakır, İsmet Taşdemir, Serdar Özkan, Ali Şafak Öztürk, Nalet Bebe ve Ümit Erdim gibi isimler yer aldı. Bu durum sosyal medya kullanıcıları tarafından garipsendi ve çeşitli yorumlar alındı.
28 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı. İlk gün itibarıyla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından 452 bin 257'si temsilciliklerde, 19 bin 477'si ise gümrük kapılarında olmak üzere toplamda 471 bin 734 kişi oy kullandı. İlk turda yurt dışında yüksek katılım gözlenmiş ve Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan yüzde 57,5, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 39,6 oranında oy almıştı. Oy verme işlemi yurt dışı temsilciliklerde 24 Mayıs'a, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17:00'ye kadar devam edecek.
20 Mayıs 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci hafta maçında İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak. Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı. Manchester United ise hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig’de sezona kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek. İngiliz temsilcisinde ise beş futbolcu Galatasaray’a karşı süre alamayacak.
2 Ekim 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 film belirlendi. Festival komitesi, bu yıl 45 yapımın başvurduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 11 filmin jüri karşısına çıkacağını açıkladı. Festivalde altı filmin dünya prömiyeri, iki filmin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. 'En İyi Film Ödülü'nün 500 bin lira olduğu yarışmada tüm kategorilerde toplam 1 milyon 60 bin lira tutarında ödül verilecek.
25 Ağustos 2023

UEFA, Almanya'da düzenlenecek Euro 2024 futbol şampiyonasında katılımcı ülkelere dağıtılacak toplam 331 milyon avro para ödülünü duyurdu. Şampiyonaya katılan her ülkeye en az 9,25 milyon avro verilecek, şampiyon olacak ülke ise en fazla 28,25 milyon avro kazanabilecek. Ayrıca, milli takımların oyuncularını gönderen kulüplere 240 milyon avro bütçe ayrıldı. Turnuvanın yayın ve reklam gelirlerinin yaklaşık 2,4 milyar avro olması bekleniyor ve şampiyona 14 Haziran'da Münih'te başlayacak.
2 Aralık 2023

Trendyol Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Turkcell Süper Kupa maçı, 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek. Maç, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park'ta saat 20:00'de başlayacak. Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiası tartışma konusu olmuştu.
21 Ekim 2023

Galatasaray futbol takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turunda Litvanya'nın FK Zalgiris Vilnius takımı ile Makedonya'nın FC Struga takımı arasında oynanacak maçın galibiyle eşleşecek. İlk maçlar 25-26 Temmuz'da, rövanş karşılaşmaları ise 1-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Galatasaray bu turu geçmesi durumunda 3'üncü tur kuraları 7 Ağustos'ta çekilecek ve bu tur maçları 22-30 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.
21 Haziran 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 60. yılında, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın ana jürisine ünlü oyuncu Demet Akbağ başkanlık yapacak. Festival, 7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve çeşitli kategorilerde toplam 1 milyon 275 bin lira değerinde ödül dağıtılacak. Antalya Film Forum ise 10. yılında 550 bin lira değerinde ödül verecek. Ayrıca, Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması ikinci yılında 120 bin lira ödül ile edebiyat ve sinema dünyasına katkı sağlamaya devam edecek.
10 Temmuz 2023

60'ıncı yılını kutlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisi açıklandı. 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ana jürisine oyuncu Demet Akbağ başkanlık edecek. Diğer jüri üyeleri ise kurgucu Ali Aga, müzisyen ve oyuncu Ayşegül Aldinç, oyuncu Mehmet Günsür, yönetmen ve oyuncu Onur Saylak, yönetmen Özcan Alper ve yazar Sema Kaygusuz olacak.
20 Eylül 2023

Dünya Serbest Dalış Kupası'nda yarışan milli sporcu Şahika Ercümen, Bahamalar'daki Mavi Çukur'da düzenlenen organizasyonun son gününde 100 metreye 3 dakika 14 saniye içinde dalarak Türkiye rekorunu kırdı. Ercümen, Türkiye serbest dalış tarihinde kadınlar ve erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu oldu. Slovenyalı kadın sporcu Alenka Artnik ise 111 metreyi 3 dakika 41 saniyede dalarak dünya rekorunu kırdı.
3 Ağustos 2023

Türkiye İş Bankası'nın isim sponsorluğunda düzenlenen 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada parkurunda gerçekleştirilecek. Geçen yıla göre katılım sayısı 4 bin artarak 16 bine ulaştı. Maraton, Avrupa'da 'Gold Label' kategorisinde yer alan dört yarı maratondan biri olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, Türkiye'de ilk defa 16 yaş ve üstü gençlerin de yarışacağı maraton, 72 ülkeden katılımcıyı ağırlayacak ve Yenikapı'dan başlayıp yine Yenikapı'da sona erecek.
17 Nisan 2024

Türk Anadolu rock müziğinin öncü gruplarından Moğollar, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu nedeniyle 24 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında planlanan ABD turnesini sonbahara erteledi. Grup, oy kullanmanın önemine vurgu yaparak, bu kararı aldıklarını ve yeni tarihleri yakında duyuracaklarını belirtti. Ayrıca dinleyicilerini önce oy vermeye sonra da oylarına sahip çıkmaya davet etti.
22 Mayıs 2023

World Aquatics, Berlin'deki dünya şampiyonasında tüm yüzme stillerini kapsayan yeni bir kategori açıyor. Bu adımın çeşitliliğe ve tüm cinsiyet ve cinsel kimliklere açık olma tavrının bir göstergesi olduğu belirtildi. Trans sporcuların yarışmalara kabul derecelerinin de ileriki günlerde açıklanacağı kaydedildi. Yarışmalara kabul edilebilmek için, yüzücülerin bir uluslararası federasyona bağlı olması gerekiyor.
17 Ağustos 2023
İşaretlediklerim