Türkiye'de, özellikle kanser tedavisinde kullanılan ilaçların temininde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlandırma politikaları ve yurt dışından ilaç temininde yaşanan sorunlar nedeniyle kanser hastalarının tedavisinin aksadığını belirtti. Saydan, ilaç sektörüne ekonomik olarak ağır bir yük getiren bu durumun halk sağlığını olumsuz etkileyen ciddi bir sorun olduğunu ve en kısa sürede yeni bir sisteme geçilmesi gerektiğini vurguladı.
4 Şubat 2024

Avustralya, eczaneler dışında elektronik sigara satışını yasaklayan ilk ülke olacak. Yeni düzenlemeye göre, 18 yaşından küçükler de doktor reçetesiyle eczanelerden elektronik sigara satın alabilecek. Sağlık Bakanı Mark Butler, bu düzenlemenin amacının elektronik sigarayı sigarayı bırakmaya yardımcı bir ürün haline getirmek olduğunu belirtti. Yeşiller Partisi'nden senatör Jordon Steele-John ise çocukların elektronik sigara almasını engellemek istediklerini ifade etti.
24 Haziran 2024

Nebraska Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, günde en az sekiz kez elektronik sigara kullanan 13-17 yaş arası gençlerin idrarında, ara sıra içenlere göre %30 daha fazla kurşun ve iki kat daha fazla uranyum bulunduğu belirlendi. Araştırma, özellikle tatlı aromalı elektronik sigaraları tercih eden gençlerde uranyum biyobelirteçlerinin yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, elektronik sigaraların potansiyel toksisitesi üzerine daha fazla çalışma yapılmasının önemini vurguladı.
30 Nisan 2024

Britanya'da parlamento, 2009'dan sonra doğan bireylere sigara satışını yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Avam Kamarası'nda yapılan oylamada 383 milletvekili tasarı lehine oy kullanırken, 67 milletvekili karşı çıktı. Bu yasa, 'sigarasız nesil' yaratma amacıyla getirildi ve bu yıl 15 yaşına giren çocuklar dahil, 2009 sonrası doğanlar hayatları boyunca sigara satın alamayacak. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamaktadır.
17 Nisan 2024
İşaretlediklerim