Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'na atanmadan önce Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak görev yapmıştır. Rektör olabilmek için gereken 'en az üç yıl profesörlük yapma' şartı, Tekin rektör olarak atanmadan kısa bir süre önce kaldırılmıştır. Bu durum, kararnamenin Tekin için değiştirildiği şeklinde yorumlanmıştır. Ancak Tekin, Meclis'te yaptığı konuşmada, kararnamenin kendisi için değiştirilmediğini, müsteşarlık görevinin kaldırılması sonrası profesörlük kadrosuna başvurduğunu ve atandığını belirtmiştir.
18 Aralık 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'de yaptığı ve tarikat ile cemaatlerle sadece 10 protokol imzaladıklarını belirten konuşmasının ardından gelen tepkiler üzerine geri adım attı. İstanbul Barosu ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Tekin hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bakan Tekin, Kanal7'de yaptığı yeni açıklamada, herhangi bir cemaatle protokol imzalamalarının söz konusu olmadığını belirtti.
31 Aralık 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli şehirlerde düzenlenen 'Öğretmenler Odası Buluşmaları' programında öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, hızla değişen dünya koşulları ve güncel gelişmeleri göz önünde bulundurarak müfredatın sürekli güncelleneceğini ve dinamik bir yapıda olacağını belirtti. Ayrıca, müfredatın Türkiye'nin değerleriyle uyumlu olacağını ve bu konudaki çalışmaların tamamlandığını, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.
3 Şubat 2024

Türk Metal Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 150 bin metal işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma, saatlik ücretlerde ve sosyal haklarda önemli artışları içeriyor. Saatlik ücreti 65 liranın altında olan işçiler için ücretler 65 liraya yükseltildi ve tüm üyelere yüzde 32 zam ile ek olarak 30 lira seyyanen zam yapıldı. Sosyal haklar ilk yıl yüzde 140 artırıldı ve ikinci yıl için yıllık enflasyon oranında artış öngörüldü.
18 Ocak 2024
İşaretlediklerim