Türkiye'de hanehalkı gelirlerinin yüzde 70'e yakını gıda, konut ve ulaşım giderlerine ayrılıyor. Resmi verilere göre geçen sene enflasyon yüzde 85'in üzerine çıktı ve bağımsız sosyal bilimciler bu oranın daha yüksek olduğunu belirtiyor. TÜİK'in üç yıl sonra açıkladığı verilere göre, hanelerin gelirlerinden en çok pay ayırdığı harcamalar sırasıyla gıda, kira ve konut harcamaları, ulaştırma oldu. Eğitim, sağlık ve eğlence ve kültür harcamaları ise en düşük paya sahip.
9 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarı döneminde 'beşli çete' olarak adlandırdığı bazı holdinglere 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. Bu şirketlerin iktidardan aldıkları ihaleler nedeniyle bu şekilde adlandırıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu paranın her kuruşunun Türk halkına geri verileceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.
5 Mart 2023

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre İstanbul'daki tüm sandıklar açıldı ve kesinleşmemiş sonuçlara göre AKP, İstanbul'da 98 milletvekilinden 40'ını kazandı. CHP ise 31 vekil çıkardı. İstanbul'da yüzde 48,55 oy oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu birinci sırada yer alırken, milletvekilliği dağılımında AKP önde görünüyor. İstanbul'un üç bölgesindeki vekil dağılımı detayları da paylaşıldı.
15 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yol haritasını ve CHP'ye yönelik görüşlerini açıkladı. İmamoğlu, CHP'nin yerel seçimleri kazanmasının zorunlu olduğunu, partinin değişim ve dönüşüm sürecini tamamlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin korunması gerektiğini ve İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları olduğunu ve bunların göreve hazır olduğunu söyledi.
15 Ağustos 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sonuçlarının açıklanacağı gece için genel merkezindeki hazırlıklarını büyük oranda tamamladı. Parti genel merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı ve seçim koordinasyon merkezi ile avukatların kriz masası kuruldu. Yaklaşık 500 yabancı gazeteci akredite edildi ve GSM şirketleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından internet kapasitesi artırıldı. Millet İttifakı kurmayları ve liderleri de CHP genel merkezinde toplanacak.
14 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, partideki değişim ve yenilenme tartışmalarına ilişkin olarak genel başkanın öncülüğünde partideki değişim ve dönüşümü sürdürerek yerel seçimlerden zaferle çıkmayı planladıklarını belirtti. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki adaylık sürecine işaret eden açıklamalarını olumlu bulduğunu ifade eden Uyar, İmamoğlu'nun İstanbul'un kaybedilmemesine yönelik bir tavır ortaya koyduğunu söyledi. Ayrıca, partinin hedeflerinin mahalle delegeliği sistemini kaldırarak, ilçe yönetimlerinin doğrudan tüm üyelerin katılımlarıyla belirleneceği bir sisteme geçiş olduğunu da anlattı.
15 Ağustos 2023

CHP'deki değişim ve yenilenme tartışmaları, partinin üye ve delege yapısını da etkiliyor. Partinin mevcut yapısında üye ve delege yapısı büyük sorunlar olarak öne çıkıyor. Ayrıca, örgütlerde 'metal yorgunluğu' baş gösteriyor. Değişim ve yenilenme tartışmaları, partinin genel merkezinde karşılık buluyor. Ancak, bu tartışmaların partinin üye yapısını kapsayıp kapsamayacağı belirsiz. Üyeler, milletvekili ve belediye başkanı adaylarını belirleme hakkına sahip olacakları bir ön seçim olasılığı da var.
7 Ağustos 2023

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, seçimlerde tüm sandıklara hakim olunamadığını ve bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebilecek sandık sayısı olduğunu ifade etti. Cumhur İttifakı'nın milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısına değinildi. Ayrıca, CHP'li Mustafa Sarıgül'ün Erzincan'daki sandıkların %15'inde ıslak imzalı tutanaklara ulaşılamadığına dair önceki açıklamasına atıfta bulunuldu. Günaydın, CHP'nin bilişim sisteminde eksiklik olmadığını, ancak sandıklara hakimiyet ve tutanak toplama konusunda eksiklikler olduğunu belirtti.
31 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri üzerine İstanbul Başsavcılığı soruşturma açtı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülerin 2019 yılında çekildiğini ve görüntülerdeki paranın partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu iddia etti. Soruşturma, görüntülerin gerçekliğini ve olası suç unsurlarını belirlemek amacıyla başlatıldı.
11 Mart 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kamu bankalarının işlemlerine yönelik iddiaların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir öneri sundu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kamu bankalarının AKP tarafından nasıl yönetildiğini eleştirdi ve ekonomik duruma dair olumsuz göstergeleri dile getirdi. Ancak, CHP'nin genel görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
6 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin 21-22 Şubat tarihlerinde gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında mevcut başkan CHP'li Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP'nin adayı Murat Kurum'un 3 puan önünde yer alıyor. Anket, İstanbul'un 39 ilçesinde 1664 kişiyle yapılmış ve hata payı +/- 2,40 olarak belirlenmiştir. İmamoğlu'nun oy oranı %43,5, Kurum'un oy oranı ise %40,2 olarak kaydedilmiştir. Diğer adayların oy oranları ve partilerin seçmen eğilimleri de paylaşılmıştır.
2 Mart 2024

Türkiye'de yapılan seçimlerde, beş şehirde Millet İttifakı'nın (CHP ve İYİ Parti) oy oranı, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının altında kaldı. Kılıçdaroğlu, bu şehirlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı geçmiş durumda. Söz konusu iller Balıkesir, Hatay, Adana, Ardahan ve İstanbul olarak belirtiliyor. Ankara'da ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın önünde yer almasına rağmen, Millet İttifakı'nın oy oranı, 2'nci ve 3'üncü bölgede Cumhur İttifakı'nın gerisinde.
15 Mayıs 2023

ORC Araştırma'nın 27 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, İYİ Partili ve CHP'li seçmenlerin çoğunluğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ikinci dönemde de görmek istiyor. CHP seçmeninin yüzde 53,9'u ve İYİ Parti seçmeninin yüzde 45,4'ü Mansur Yavaş'ı tercih ederken, AKP seçmenlerinin ilk tercihi yüzde 27,6 ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. Anketin kimin adına yapıldığı, kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği, örneklem belirleme yöntemi ve kararsızların nasıl dağıtıldığı bilgileri verilmedi.
4 Ağustos 2023

Türkiye'de yapılan milletvekili seçimlerinde, Anadolu Ajansı ve ANKA'nın açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın önde olduğu görülüyor. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre AKP ve ortakları yüzde 35,49, CHP ve ortakları yüzde 25,38 oy almış durumda. ANKA'nın verileri ise AKP ve ortaklarının yüzde 35,77, CHP ve ortaklarının yüzde 25,73 oy aldığını gösteriyor. Meclis dağılımında AKP 267, CHP 167, Yeşil Sol 62, MHP 51, İYİ Parti 44, Yeniden Refah Partisi 5, TİP ise 4 milletvekili çıkarıyor.
15 Mayıs 2023

CHP'li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, belediyenin eski AKP'li başkanı Turgut Altınok'un iddia ettiği 10 milyon lira borç miktarının aksine, gerçek borcun 1 milyar 755 milyon lira olduğunu duyurdu. Bu açıklama, 31 Mart yerel seçimlerinde Keçiören Belediyesi'nin CHP'ye geçmesinin ardından yapıldı. Borç miktarı belediye binası dahil çeşitli noktalara asılarak kamuoyuna ilan edildi.
6 Mayıs 2024

MetroPOLL Araştırma'nın 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlediği ankete göre, İstanbul belediye başkanlığı yarışında CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP'nin adayı Murat Kurum'un 3,3 puan önünde bulunuyor. İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 43,5 iken, Kurum'un oy oranı yüzde 40,2 olarak belirlendi. Aynı araştırmada yapılan parti oy oranları anketinde ise AKP yüzde 33,1 ile önde, CHP ise yüzde 31,0 ile ikinci sırada yer aldı. Anket 1664 kişiyle yapıldı ve hata payı yüzde 2,4 olarak açıklandı.
3 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen bölgelerdeki CHP'li belediyelerden rapor talep etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem öncesi ve sonrası eleştirilerin odağında yer alıyor ve istifası isteniyor. Ancak Savaş, istifa etmeyeceğini belirtti. CHP içinde yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilirken, depremle ilgili belediye yönetimlerinin durumu bu rapor doğrultusunda değerlendirilecek.
26 Şubat 2023

ORC Araştırma'nın 2-5 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Hatay'da CHP'li seçmenlerin büyükşehir belediye başkanı olarak en çok görmek istediği isim yüzde 30,4 ile Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın oldu. Mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş yüzde 26,9 ile ikinci sırada yer alırken, eski milletvekili Mehmet Dönen yüzde 10 ile üçüncü sırada yer aldı. AKP'li seçmenler arasında ise en popüler isim yüzde 38,1 ile AKP Hatay milletvekili Hüseyin Yayman oldu.
7 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim