İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov İstanbul'da yakalandı. Baisaov, 'yasa dışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık' suçlarından, Rakhishov ise 'dolandırıcılık' suçundan aranıyordu. Her iki zanlı da ülkelerine iade edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
29 Mart 2024

Arnavutluk'ta yakalanan ve Türkiye'ye iade edilen Thodex kripto para borsası kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Özer, 'örgüt kurmak ve yönetmek', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'mal varlığı değerlerinin aklanması' suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. Thodex'in kapanması sonucu yatırımcılar parasını çekememiş ve Özer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Özer, Arnavutluk'ta yakalanmış ve Türkiye'ye iadesi gerçekleşmişti.
23 Nisan 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen forex dolandırıcılığı operasyonunda, yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 62 şüpheli tutuklandı. Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, paravan şirketler aracılığıyla toplanan paraların kripto para borsalarına transfer edildiği ve bir kısmının nakit olarak çekildiği belirlendi. Operasyonda toplamda 125 şüpheliye ulaşıldı ve 99 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 64'ü adliyeye sevk edildi ve 42'si tutuklandı, önceki gün sevk edilen 28 şüpheliden 20'si de tutuklanarak toplam tutuklu sayısı 62'ye yükseldi.
14 Haziran 2024

Hollanda'nın Zeeland eyaletindeki Reimerswaal ilçesinde, sokaklardaki köpek dışkısıyla mücadele amacıyla DNA veri tabanı oluşturulacak. Dışkının hangi köpeğe ait olduğu DNA yoluyla belirlenecek ve köpeklerin sahiplerine 75 ile 100 avro civarında para cezası verilebilecek. DNA kaydı yaptırmayan kişilere de köpek başına 150 avro para cezası uygulanacak. Bu uygulama, belediye meclisinde çoğunluk oyuyla kabul edildi.
28 Eylül 2023

Thodex kripto para borsasının kapanması sonucu mağdur olan yatırımcılar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, firari CEO Faruk Fatih Özer yargılanmaktadır. Özer, yurt dışına kaçtıktan sonra Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye iade edilmiş ve tutuklanmıştır. İlk duruşmada Özer, hakkındaki dolandırıcılık iddialarını reddederek şirketinin hacklendiğini ve kendisine kumpas kurulduğunu savunmuştur. Özer hakkında 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası talep edilmektedir.
12 Haziran 2023

IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin akrabası Kırşehir'de yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği ve şapka, bere ve maske takarak gizlendiği belirtildi. Ayrıca illegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Evinde çok sayıda dijital materyale el konulan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
14 Haziran 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki bazı yabancı konsoloslukların 'güvenlik' gerekçesiyle geçici olarak kapatılmasını 'psikolojik harp' olarak değerlendirdi. Soylu, bir istihbarat elemanının DEAŞ mensubu olabilecek kişilere elemanlık teklif ettiğini ve bu durumun Türkiye tarafından izlendiğini belirtti. Bu olayın ardından 15 kişi gözaltına alındı ve beş kişi tutuklandı. Soylu, bu gelişmelerin Türkiye'nin turizm hedeflerine zarar verme amacı taşıdığını ifade etti.
2 Şubat 2023

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şarkıcı Kalben Sağdıç'ın Beyoğlu'ndaki evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 15 gram uyuşturucu, 2 bin avro, 730 dolar ve 1500 lira ele geçirildi. Sağdıç, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız olarak imal, ithal veya ihraç etme suçundan gözaltına alındı.
8 Mayıs 2024

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ağır ceza mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle yakalama kararı bulunan C.K. gözaltına alındı. Arkadaşları B.Y. ve A.D. tarafından ziyaret sırasında getirilen simit içerisinde uyuşturucu haplar bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı ve uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem başlatıldı. B.Y. serbest bırakılırken, yaşı küçük olan A.D. tutuklandı. Gözaltında bulunan C.K. ise adliyeden serbest bırakıldı.
15 Ocak 2023

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından yargılanmaktadır. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can tahliye edilirken, Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Müştekiler arasında ünlü isimler ve banka müşterileri yer almakta, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili çeşitli ifadeler mahkemede dile getirilmiştir. Mahkeme, Denizbank'ın davaya katılma talebini reddetti ve duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi.
21 Kasım 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlunun ABD makamları tarafından yargılanabileceğini belirtti. Tok ve oğlu, İstanbul'da bir kaza sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra Mısır üzerinden ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı, ABD'den iade talebinde bulunmuş, ancak Tok'un ABD vatandaşı olması durumunda yargılama sürecinin ABD yasalarına göre işleyebileceği ifade edildi. Bakan Tunç, Amerikan makamlarının Tok ve oğlunu geçici olarak tutuklayıp Türkiye'ye teslim etmelerini beklediklerini söyledi.
19 Mart 2024

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), Huawei Telekomünikasyon Dış Ticaret Limited Şirketi'nin yurt dışına kişisel veri aktarımına izin verdi. Bu izin, Türkiye'deki internet kullanıcılarının rızası olmaksızın verilerinin yurt dışına aktarılabileceği anlamına geliyor. Uzmanlar, Türkiye'nin kişisel verileri koruma kanununun Avrupa Birliği'nin GDPR düzenlemelerine kıyasla yetersiz olduğunu belirtiyor. Huawei'nin Türkiye'deki internet altyapısındaki büyük payı ve bu durumun güvenlik riskleri de vurgulanıyor.
29 Mayıs 2024

İranlı Azeri rapçi Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği suçlamasıyla iki ay önce başlatılan soruşturma kapsamında bugün tekrar gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Alizade'nin bir klibinde 'esrar gibi' ifadesi kullanması tespit edilmişti. Daha önce serbest bırakılan Alizade, yabancı olduğu ve suça karıştığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzereyken, polis merkezine her gün imza atmadığı için yeniden gözaltına alındı ve emniyet işlemlerinin ardından il göç idaresine teslim edileceği bildirildi.
5 Temmuz 2023

Kıbrıslı Türk gazeteci Ulaş Barış, 'N-82' kodu gerekçe gösterilerek Türkiye'ye alınmadı ve son iki yılda Türkiye'ye girişi engellenen beşinci Kıbrıslı Türk gazeteci oldu. Türkiye'ye giriş yasağı, TBMM ve KKTC Meclisi'nde tartışma konusu olmuş, ancak bu yasaklarla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ayrıca, KKTC devlet televizyonu BRT'nin eski müdürü Aysu Basri Akter de 'N-82' koduyla Türkiye'ye girişi engellenen kişiler arasında yer almaktadır.
17 Nisan 2023

ABD'de gerçekleştirilen büyük bir dolandırıcılık davasında, Lev Aslan Dermen ve Kingston ailesi üyeleri, ABD'yi 1 milyar dolar dolandırmaktan dolayı 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Jill Parrish, bu cezayı, yenilenebilir yakıt vergisi teşviklerinden yararlanmak için yalan beyanlarda bulunan Washakie Renewable Energy şirketinin CEO'su Jacob Kingston ve ailesine karşı verdi. Kingston ailesi ve Dermen, 511 milyon dolar çalmakla ve 600 milyon dolar daha çalmaya çalışmakla suçlanıyor. Aynı zamanda, Sezgin Baran Korkmaz'ın da bu suç örgütüyle bağlantılı olduğu ve ABD'de yargılandığı belirtiliyor.
8 Nisan 2023

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen ölümlü bir kazanın ardından oğlunu yurt dışına kaçıran Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine karar verildi. Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. ABD'de yapılan duruşmada, mahkeme Tok'un Türkiye'ye iadesi için yeterli delil bulunduğuna karar verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın onayıyla iade süreci başlatıldı.
25 Temmuz 2024

ABD'de Türkiye karşıtlığıyla tanınan Demokrat Senatör Bob Menendez, yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla ilk kez mahkemeye çıktı. Menendez, iş insanları ve Mısır hükümeti lehine gizli lobi faaliyetlerinde bulunmakla suçlanıyor. Menendez ve eşi tüm suçlamaları reddetti ve Menendez 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Ayrıca, Menendez'in pasaportuna el konuldu ve sadece Kongre görevi nedeniyle yurt dışına resmi pasaportuyla seyahat edebilecek.
27 Eylül 2023

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olarak bilinen Emre Olur, ana davadaki tek tutuklu sanık olarak ikinci kez tahliye kararı aldı. Avukatı Ersan Barkın tarafından duyurulan bu karara savcılık itiraz etti, ancak mahkeme itirazı reddetti ve dosyayı üst mahkemeye gönderdi. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
28 Nisan 2023

Mehmet Altan, Türkiye'nin uyuşturucu ve cinayet sarmalına nasıl zincirlendiğini ve bu zincirleri kırıp kıramayacağını sorguluyor. Gökçer Tahincioğlu'nun Abdi İpekçi cinayeti üzerine hazırladığı dosyada, MİT'in Almanya'da sorguladığı ve tutanakların imha edildiği, Belçika'da tutuklanan bir kişinin Türkiye'ye iade edilmediği gibi detaylar yer alıyor. Altan, devletin gölgesi olmadan ayakta duramayanların kahraman ilan edilmesini ve cezasızlık kültürünü eleştiriyor. Türkiye'nin bu yoldan sapıp sapmayacağı veya uçuruma düşüp düşmeyeceği konusunda endişelerini dile getiriyor.
4 Temmuz 2024

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024
İşaretlediklerim