Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Anadolu Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Rümeysa Yalçınkaya, 27 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Arama kurtarma ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yalçınkaya'nın sağlık durumu iyi görünüyor ve tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.
7 Şubat 2023

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. Kazanın yerini tespit eden Akıncı İnsansız Hava Aracı (İHA), görevini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüşünde Van Gölü üzerinde ay yıldız çizdi. AFAD, Reisi'nin arama kurtarma çalışmaları için harekete geçti. İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü nedeniyle endişeli bir bekleyiş hakim.
20 Mayıs 2024

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 yaşındayken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ölümü üzerine babası Şaban Vatan'ın adalet mücadelesi anlatılan 'Yokluk' adlı belgesel, YouTube üzerinden izleyiciyle buluştu. Rabia Naz, 13 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunmuş ve hastanede hayatını kaybetmişti. Baba Şaban Vatan, kızının ölümüne bir otomobilin neden olduğunu ve bu otomobilin AKP'li Eynesil belediye başkanının yeğenine ait olduğunu iddia etmiş, ancak savcılık şüpheliler hakkında takipsizlik kararı vermişti. Belgeselde, konuyu araştıran gazeteciler ve Şaban Vatan'ın görüşlerine yer veriliyor.
13 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Köprüsü'nde polis kontrolü sırasında bir kişi, polisten kaçmak amacıyla denize atladı. Vatandaşların attığı can simidine bir süre tutunan şahıs, daha sonra köprünün altına doğru ilerleyerek gözden kayboldu. Olayın ardından bölgeye deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi, ancak yapılan aramalarda kişiye dair bir bulguya rastlanmadı. Arama çalışmaları sürüyor.
19 Mayıs 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, daha önce üç defa arama yapılan bir dere yatağında bulundu. Diyarbakır Baro Başkanvekili Mehdi Özdemir, cenazenin bulunduğu alanda daha önce arama yapıldığını ve soruşturmanın genişletileceğini belirtti. Narin Güran'ın kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın amcası S.G. kasten öldürme şüphesiyle tutuklandı.
8 Eylül 2024

Sekiz yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da kaybolmasının ardından başlatılan soruşturmada, 24 şüphelinin gözaltı süresi bir gün uzatıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in ailesi ve diğer akrabaları da bulunuyor.
10 Eylül 2024

Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi için öğrenciler oturma eylemi düzenledi. Aydın Valisi, asansörün birinci katta kaymaya başladığını ve bir öğrencinin panikle dışarı çıkmak isterken sıkışarak hayatını kaybettiğini belirtti. Ancak öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve yedi kat aşağı düştüğünü ifade etti. Eylemde 'Hak, Hukuk, Adalet' ve 'Katil KYK' sloganları atıldı.
26 Ekim 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmada, aralarında annesi ve ağabeyinin de bulunduğu sekiz şüpheli tutuklandı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında toplam 24 kişi gözaltına alınmış, bunlardan bazıları adli kontrolle serbest bırakılmıştı. İlk adli tıp incelemesinde Narin'in üzerinde başkasına ait DNA'ya rastlanmadı.
13 Eylül 2024

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Haziran'da evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina bulundu. Berzeg'in ailesi, İstanbul'dan gelerek köpeği teşhis etti. Köpeğin sağlıklı olduğu ve ailenin Gönen'e geldiği, jandarma ekiplerince aileyle görüşülerek durum değerlendirmesi yapılacağı belirtildi. Berzeg için daha önce AFAD koordinasyonunda arama çalışması başlatılmıştı ancak herhangi bir iz bulunamamıştı.
29 Ağustos 2023

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunan Dicle Barajı Göleti'ne giren Rıdvan Akdemir akıntıya kapıldı. Kardeşi İbrahim Akdemir, ağabeyini kurtarmak için suya atladı ancak her iki kardeş de boğularak yaşamını yitirdi. Yakınlarının yardım çağrısı üzerine çevredekiler tarafından sudan çıkarılan kardeşler, hastaneye kaldırıldı fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar.
2 Temmuz 2023

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde dün etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılan bir evde göçük altında kalan anne Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar'ın (51) cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları günün aydınlanmasıyla tekrar başladı ve AFAD koordinesinde çeşitli ekiplerin katılımıyla sürdürüldü. Göçük alanının güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından ekiplerin çalışmaları sonucunda anne ve oğlunun cansız bedenleri bulundu.
10 Aralık 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesindeki İlke Apartmanı'nda 25 kişi kayboldu. Hande Kılıç, iki aydır abisini, yengesini ve yeğenini arıyor ancak resmi bir arama çalışması yok. Enkazda sadece 10 kişi hayatta kalmış. Arama kurtarma çalışmaları ilkel yöntemlerle ve sınırlı imkanlarla yapılmış, çoğu zaman kepçe operatörlerinin insiyatifine bırakılmış. Kayıp yakınları, yetkililere ulaşamıyor ve ne yapacaklarını Whatsapp gruplarında tartışıyorlar. Resmi sayılara göre depremde 50 bin 399 kişi hayatını kaybetti, ancak kayıplar hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.
13 Nisan 2023

Aksaray'da 3 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde kaybolan üç aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları beşinci gününde de sürüyor. AFAD, jandarma, polis, UMKE ve gönüllü ekipler, bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarına eğitimli köpekler de destek veriyor. Bölgedeki iki köprüde biriken ağaç kütleleri ve selin sürdüğü atıklar, iş makineleriyle kaldırıldı.
7 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 23 şüpheli arasındaki köy imamı serbest bırakıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran tutuklanmış, Nevzat Bahtiyar ise cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Soruşturma devam ederken, Narin'in ailesi ve diğer şüpheliler halen gözaltında bulunuyor.
11 Eylül 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde yaşamını yitiren İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Şeyma Gökkaya'nın, Elazığ ve İzmir depremlerinin ardından attığı ve deprem sonrası hakkını aramaları gerektiğini belirten bir tweet'i sosyal medyada yeniden dolaşıma girdi. Gökkaya'nın vefatı, okuduğu üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla doğrulandı.
10 Şubat 2023

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar toplam üç mürettebatın cesedine ulaşılmış durumda. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından geri kalan dokuz kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte.
24 Kasım 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri kayıp olan sekiz yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarında bir şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, sonuca çok yaklaştıklarını ve ellerinde önemli deliller olduğunu belirtti. Arama çalışmaları, Jandarma, AFAD ve diğer ekiplerin katılımıyla geniş bir alanda devam ediyor. Yıldırım, tüm ihtimallerin değerlendirildiğini ve Narin'i sağ olarak bulmayı umduklarını ifade etti.
28 Ağustos 2024
İşaretlediklerim