Galatasaray, Fenerbahçe'de forma giyen Michy Batshuayi'yi kadrosuna kattığını açıkladı. 30 yaşındaki santrfor ile üç yıllık anlaşma yapıldığı ve sezon başına 3 milyon avro ödeneceği belirtildi. Ayrıca Batshuayi'nin ilk yıl 1,5 milyon avro, ikinci yıl 1 milyon avro ve üçüncü yıl 500 bin avro imza parası alacağı kaydedildi. Fenerbahçe ise Batshuayi'yi isteseler tutabileceklerini belirtti.
1 Temmuz 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Real Madrid, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler ile altı yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Transfer, 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak 10 milyon avro ekstra ödeme ile gerçekleşti. Arda Güler, Madrid'deki Real Madrid Sportif Şehri'nde basına tanıtılacak. Futbolcu, Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal bir mesaj paylaştı ve Türk gençlerine ilham olmak istediğini belirtti.
6 Temmuz 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, takıma katkısı ve attığı gollerle dikkat çekiyor. 692 dakikada 7 gol atan Kılıçsoy için Beşiktaş yöneticisi Feyyaz Uçar, oyuncunun büyük takımların ilgisini çektiğini belirtti. Ancak, genç oyuncuların erken yaşta büyük takımlara transfer olmasının hem oyuncunun hem de mevcut takımın geleceği açısından olumsuz olabileceği vurgulanıyor. Bu durum, Fenerbahçeli Arda'nın Real Madrid'e transferi örneğiyle desteklenerek, büyük kulüplerin oyuncularını daha uzun süre tutarak hem takımın hem de oyuncunun gelişimine katkıda bulunması gerektiği ifade ediliyor.
8 Şubat 2024

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar daha sonra açıklanacak.
23 Mayıs 2024

Beşiktaş, Alman futbolcu Felix Uduokhai’yi satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladı. Siyah-beyazlı kulüp, Augsburg ile yapılan anlaşma kapsamında Uduokhai’nin 2024-25 sezonu sonuna kadar geçici transfer edildiğini duyurdu. Beşiktaş, Uduokhai’ye başarılar diledi ve kamuoyunu bilgilendirdi.
27 Ağustos 2024

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları Ali Koç ve Ertuğrul Doğan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu gelişme, Türk futbolunda yöneticilerin disiplin süreçlerine dahil olması açısından dikkat çekici. Sevk nedenleri ve olası sonuçları hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da, bu durumun iki büyük kulübün yönetim kadroları üzerinde önemli etkileri olabileceği düşünülüyor.
27 Mart 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbide yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar henüz tam olarak açıklanmadı.
23 Mayıs 2024

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Benfica'nın Arjantinli futbolcusu Enzo Fernandez'i 121 milyon avro karşılığında transfer etti. Bu transfer, Premier Lig tarihindeki en yüksek transfer ücreti olarak kayıtlara geçti ve daha önce Jack Grealish'in Manchester City'ye transferi sırasında kırılan rekoru geçti. Fernandez, 2022 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin Milli Takımı'nın da bir üyesiydi.
1 Şubat 2023

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Galatasaray, Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye transfer olduğunu açıkladı. Anlaşmaya göre Leicester City, Galatasaray'a 500.000 euro geçici transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca, futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i Galatasaray'a ödenecek.
26 Ağustos 2023

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra, Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri 136,80 lirayla tavan fiyattan işlem görmeye başladı. Mourinho'nun uluslararası ününün Türkiye Süper Ligi'nin tanıtımında etkili olabileceği ve kulüplerin yayın gelirleri ile Avrupa kupalarındaki başarı ihtimalinin borsadaki olumlu seyri desteklediği belirtiliyor. Fenerbahçe hisselerindeki artış, diğer spor kulüplerinin hisselerini de olumlu etkiledi.
3 Haziran 2024

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile yıllık 10,5 milyon avro karşılığında anlaşmaya vardığını duyurdu. Kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, Mourinho'nun 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarında görev yapacağını belirtti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho ve ekibinin yıllık maliyetinin toplamda 12 milyon avro olduğunu açıkladı.
5 Haziran 2024

Fenerbahçe Futbol Takımı, Trabzon'da gerçekleşen ve olaylarla sonuçlanan deplasman maçının ardından 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yapacak. Toplantıda, takımın Süper Lig'den çekilme ihtimali de masaya yatırılacak. Bu gelişme, Türk futbolunda önemli bir dönüm noktası olabilir ve ligdeki dengeleri etkileyebilir.
18 Mart 2024

Beşiktaş, sezon başında Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wout Weghorst ile yollarını ayırdı. Weghorst, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı ile gösterdiği performansın ardından Manchester United ile anlaşma sağladı. Beşiktaş, oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi için Manchester United'dan 3 milyon avro bonservis bedeli aldı. Weghorst'un ayrılığı sonrası Beşiktaş, eski futbolcusu Vincent Aboubakar ile görüşmelerini sürdürüyor.
12 Ocak 2023

Fenerbahçe, Al-Ahli'de forma giyen 27 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'i kiralık olarak transfer ediyor. Oyuncunun maaşının yarısının Fenerbahçe tarafından ödeneceği ve sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonunun bulunmadığı belirtildi. Saint-Maximin'in bu akşam İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçmesi ve resmi imzayı atması bekleniyor. Fenerbahçe ayrıca bugün Oğuz Aydın ve Cenk Tosun'u da transfer ettiğini duyurdu.
16 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Sevilla'nın golcüsü Youssef En-Nesyri'nin transferi için hem oyuncu hem de kulüple anlaşmaya vardı. İspanyol ekibi, Fenerbahçe'nin 27 yaşındaki Faslı futbolcu için bonuslarla birlikte 20 milyon avroluk teklifini kabul etti. Anlaşma dört yıllık olup, En-Nesyri yıllık 4 milyon avro net ücret ve başarı bonusu kazanacak. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol atan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
19 Temmuz 2024
İşaretlediklerim