Suriye'nin Şam yönetiminin haber ajansı SANA, Halep Havalimanı'nın İsrail tarafından hava saldırısıyla vurulduğunu iddia etti. Saldırının yerel saatle 23.35'te meydana geldiği ve havalimanının pistlerinin zarar gördüğü, hizmet dışı kaldığı belirtildi. Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre havalimanı üç ayrı roket saldırısıyla hedef alındı.
15 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze'de 'güvenli' olduğunu iddia ettiği bölgelerde bir günde düzenlediği saldırılarda 54 Filistinli hayatını kaybetti. Deyr el-Belah'taki bir okula düzenlenen saldırıda 15'i çocuk, sekizi kadın 31 kişi öldü ve onlarca kişi yaralandı. Han Yunus'ta ise 23 Filistinli hayatını kaybetti ve 89 kişi yaralandı. İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde Refah'ta sivil öldürülmediğini savundu.
27 Temmuz 2024

Filistin Kızılayı, İsrail tanklarının Gazze'nin kuzeyinde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşattığını duyurdu. Kuşatma nedeniyle Kızılay ekipleri hastaneden ayrılamıyor ve yaralılara ulaşamıyor. İsrail ordusu daha önce de Şifa Hastanesi'ne girmişti. Gazze'deki hastanelerin çoğunun hizmet dışı kaldığı ve önceki bir saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
16 Kasım 2023

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarının bulunduğu El-Mevasi bölgesine saldırı düzenledi. Saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararına rağmen İsrail, Refah'ı bombalamaya devam ediyor. Görgü tanıkları, çadırlarda bombalama nedeniyle yangın çıktığını belirtti.
21 Haziran 2024

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib'de düzenlediği hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 9 sivil hayatını kaybetti, 30 sivil yaralandı. Saldırılar, Lazkiye'deki Hımeymim Hava Üssü'nden havalanan üç Rus savaş uçağı tarafından gerçekleştirildi. Yaralılar hastanelere nakledilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
25 Haziran 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 210 İsraillinin Hamas tarafından rehin tutulduğunu tespit ettiğini açıkladı. Bu bilgi, Hamas'ın iki ABD'li rehineyi serbest bıraktığı haberinin ardından geldi. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılarda 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırılarında ise Gazze'de 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.
21 Ekim 2023

İran, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastın yedi kilogram savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir roketle gerçekleştirildiğini açıkladı. Haniye, 31 Temmuz'da Tahran'da kaldığı konukevinde korumasıyla birlikte öldürülmüştü. İran ve Hamas, suikastın İsrail tarafından yapıldığını iddia ederken, İsrail bu iddialara yanıt vermedi. İran Devrim Muhafızları, suikastın İsrail tarafından tasarlandığını ve ABD'nin de destek verdiğini ileri sürdü.
3 Ağustos 2024

Hamas, Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik bir saldırı başlattı. Saldırı sonucunda en az 22 İsrailli hayatını kaybetti ve 545 kişi yaralandı. Olayla ilgili daha fazla bilgi bekleniyor.
7 Ekim 2023

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 32 bini aştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde 82 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 110 Filistinli yaralandı. Bu saldırılar sonucunda toplam ölü sayısı 32,070'e, yaralı sayısı ise 74,298'e ulaştı. Ayrıca, Rusya ve Çin, Gazze ile ilgili olarak ABD'nin yetersiz bulduğu hamleyi veto etti.
22 Mart 2024

Alman havayolu firması Lufthansa, Ortadoğu’daki gerilim nedeniyle Amman, Beyrut, Erbil, Tahran ve Tel Aviv’e uçuş iptallerini 26 Ağustos’a kadar uzattı. Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail’e saldırı emri vermişti. Bu durum, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini etkilemiş ve çok sayıda uçuş iptal edilmişti. İptallerden etkilenen yolculara ücretsiz rezervasyon değişikliği veya iptal seçeneği sunulacak.
19 Ağustos 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Likud Partisi'nin Knesset'teki haftalık toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze saldırılarının Hamas lider kadrosunu öldürme amacıyla aylarca sürebileceğini belirtti. Netanyahu, Hamas'ın lider kadrosu öldürülmeden savaşın bitmemesi gerektiğini ve Gazze'de tutulan İsrailli rehinelere ilişkin olarak da Hamas'ın kabul edilemez talepleri olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısının 27 bin 478'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.
5 Şubat 2024

İsrail ordusunun Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 647'ye yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 228 gündür süren saldırılarında sadece son 24 saatte 85 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 200 kişinin yaralandığını bildirdi. Toplam yaralı sayısı ise 79 bin 852'ye ulaştı. Açıklamada, enkaz altında ve yol kenarlarında hala ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle cenazelere ulaşılamadığı belirtildi.
21 Mayıs 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 29 bin 692'ye yükseldi. Bu artış, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in resmi savaş ilan etmesiyle gerçekleşti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ölenlerin sayısının 86 arttığını ve yaralı sayısının da 69 bin 879'a yükseldiğini duyurdu.
25 Şubat 2024

İsrail ordusu, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından Gazze'yi ağır bir şekilde bombalamaya başladı. İsrail, Gazze'ye elektrik tedariğini kesti ve halktan bölgeyi terk etmesini istedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda Hamas'a ait hedeflerin vurulduğu, bunların arasında bir tünelin bulunduğu aktarıldı.
8 Ekim 2023

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 30 bin 410'a ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde 90 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 177 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu saldırılar sonucunda yaralı sayısı 71 bin 700'e çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cenazelere ulaşamadığı ifade edildi.
3 Mart 2024

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılara karşı İsrail, Gazze Şeridi'ni yoğun bir şekilde bombalıyor. Saldırıların altıncı gününde, Hamas saldırılarında ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı ise 1354'ü geçti. İsrail'in Gazze'ye su, elektrik, yiyecek ve yakıt ikmalini kestiği bildirildi.
12 Ekim 2023

İsrail donanmasına ait hücum botları, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurdu. İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı. İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu. Can kaybı, yaralılar ya da maddi hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
10 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir çarşıyı bombaladı. Gazze İçişleri Bakanlığı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi, ancak sayı konusunda net bir bilgi verilmedi. İsrail'in saldırısı sonucu çevredeki dükkanlarda da yangın çıktığı ve ambulansların çarşıya girmekte zorluk çektiği belirtildi.
22 Ekim 2023

Türk Tabipler Birliği (TTB), İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıyı kınadı ve Birleşmiş Milletler ile Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırdı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail, saldırının sorumluluğunu reddetti ve bölgedeki silahlı güçleri suçladı. TTB, İsrail'in Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamlamayı hedeflediğini belirtti.
17 Ekim 2023

İsrail, Gazze'nin batısında bulunan Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bir aracı hedef alarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin üç oğlu ve torunlarını öldürdü. Bu saldırı, Hamas'ın İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından gerçekleşti. İsmail Haniye, çocuklarının ölümü üzerine yaptığı açıklamada, İsrail'in şantajına boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, ailesinden savaşta 60'a yakın kişinin şehit olduğunu ve bu kayıpların Filistin halkının direnişini korkutmadığını ifade etti.
10 Nisan 2024
İşaretlediklerim