Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Artvin-Rize çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli yağış bekleniyor.
10 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'deki Toroslar'da sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında Balıkesir, Çanakkale, Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun bulunuyor. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 3-5 derece azalacağı belirtilirken, diğer bölgelerde sıcaklık değişikliği beklenmiyor.
30 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor ancak Salı gününden itibaren artış gösterecek. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Öte yandan, doğu illerinde sağanak yağışlar görülecek ve yüksek kesimlerde don olayı yaşanabilir. Hafta sonuna doğru batı bölgeleri yeniden yağışlı havanın etkisine girecek.
6 Mayıs 2024

ABD'deki Oregon Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, dünyanın 2023 yılında iklim değişikliğiyle bağlantılı aşırı koşullara maruz kaldığını ortaya koydu. Araştırmanın başyazarı Dr. William J. Ripple, küresel sıcaklıklardaki her 0,1 derecelik artışın milyonlarca insanın ölümüne yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. BioScience dergisinde yayımlanan raporda, rekor sıcaklıklar ve buzul seviyelerindeki düşüş gibi aşırılıklar sıralandı. Ripple, fosil yakıt kullanımının azaltılması ve ormanların korunması gibi acil adımların atılması gerektiğini vurguladı.
27 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinde bu hafta yağış beklendiğini ve sıcaklıkların 2-6 derece arasında artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını duyurdu. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'da hava durumu değişiklikleri gözlemlenecek. Ayrıca, Ege ve İç Anadolu bölgeleri ile Batı Akdeniz için toz taşınımı uyarısı yapıldı, bu durumun hava kalitesini düşürebileceği ve görüş mesafesini azaltabileceği belirtildi.
22 Nisan 2024

ABD'nin Florida eyaletinde, Florida Keys adalarında deniz suyu sıcaklığı jakuzi seviyesine ulaştı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne (NOAA) göre, bu dönemde normal su sıcaklıkları 23-31 santigrat derece arasında olmalıyken, bu hafta 38,43 santigrat dereceye yükseldi. Bu durum, küresel bir rekor olabilir. Uzmanlar, bu tür şiddetli hava koşullarının artan sıklığı ve yoğunluğunun, insan kaynaklı iklim krizinin bir belirtisi olduğunu belirtiyor.
26 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların, iki haftadır devam eden sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltması bekleniyor. Kentte rüzgâr, poyrazdan orta kuvvette aralıklarla esecek ve sıcaklıklar 33 derece civarında olacak. Hava sıcaklıklarının 5 Ağustos’a kadar mevsim normallerinde veya normallerin 1-3 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
23 Temmuz 2024

Dünya Meteoroloji Örgütü İklim İzleme Başkanı Omar Baddour, iklim değişikliğinin insanları göçe zorladığını belirtti. Baddour, aşırı doğa olaylarının artışına ve bu olayların insan yaşamına etkilerine dikkat çekti. Akdeniz bölgesi ve Türkiye'deki aşırı sıcaklar ve kuraklığa işaret eden Baddour, 21'inci yüzyılda iklim değişikliğinin Akdeniz bölgesinde yoğunlaşmasının beklendiğini kaydetti. Ayrıca, Akdeniz'deki su seviyesinin gelecek yıllarda daha da yükseleceği ve bu durumun kıyı şeridinde taşkın risklerini artıracağı uyarısında bulundu.
5 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

İstanbul'da yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren aşırı sıcak ve nemli hava, sahil kesimine yakın ilçelerde hissedilen sıcaklığın 45 dereceyi bulmasına neden oldu. Kent sakinleri, bunaltıcı sıcaklardan kaçınmak için sahil ve plajlarda serinlemeyi veya evlerinde kalmayı tercih ediyor. Meteorolojik verilere göre, sıcaklıklar 34-37 derece aralığında seyrediyor ancak artan nemle birlikte hissedilen sıcaklık daha yüksek oluyor. AKOM, Afrika sıcaklarının devam edeceğini belirtti.
21 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Antalya, Hatay, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Şanlıurfa gibi illerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının batı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
6 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların cuma gününden itibaren düşeceğini ve yerini sağanak yağışlara bırakacağını açıkladı. Özellikle İç Anadolu, Doğu Anadolu, Batı Marmara ve İç Ege bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çarşamba günü yurt genelinde sıcak hava etkili olmaya devam edecek, ancak cuma gününden itibaren sıcaklıkların azalacağı tahmin ediliyor.
4 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Güney Marmara’da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, doğu kesimlerde normal seviyelerde olduğu belirtildi. Ayrıca, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Güneydoğu Bölgesi ise toz taşınımına karşı uyarıldı.
9 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, Trakya’da ise 4 ila 6 derece artış öngörülüyor. Yağış beklenen iller arasında Ankara, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Samsun, Sinop, Trabzon, Artvin, Afyonkarahisar, Isparta, Muğla, Hatay, Osmaniye, Ordu, Kars ve Ardahan bulunuyor.
22 Ağustos 2024

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü mühendisi Hümeyra Betül Akgül, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu hafta sıcaklığın mevsim normallerinin altı ila sekiz derece üzerine çıkacağını belirtti. Diyarbakır, Batman, Şırnak ve çevresindeki sıcaklıkların 45 derecenin üzerine çıkacağı, güneye daha yakın ilçelerde ise 48 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Akgül, özellikle çocukların, yaşlıların ve kronik hastalığı olanların sıcak hava konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.
9 Ağustos 2023

Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da yakın zamanda kar yağışı olmayacağını, ancak hafta sonu kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini ve bu durumun olumsuz etkilerine karşı önlem alınması gerektiğini bildirdi. İstanbul'da barajlardaki su oranı son 10 yılın en düşük seviyesine indi. Türkiye genelinde ise ocak sonu ve şubat başında yağışların artması bekleniyor. İstanbul'da cuma akşamı başlayacak kuvvetli yağışın su baskınlarına ve sele yol açabileceği, sıcaklıkların 4-5 derecelere kadar düşebileceği ve ardından yeniden 10 derecelere çıkmasının beklendiği ifade edildi.
25 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde ve Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı, diğer yerlerin ise açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
5 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Rüzgarın kuzeyli yönlerden saatte 60 kilometre hızla eseceği bildirildi. Doğu kesimlerde ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
23 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Afyonkarahisar çevrelerinde de yağışların etkili olacağı belirtildi. Mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların daha da artacağı tahmin ediliyor. Yağış beklenen iller arasında Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Çankırı ve Ankara bulunuyor.
17 Temmuz 2024
İşaretlediklerim