Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın doktor kontrolüne götürülürken kötü muamele gördüğü ve bu durumun tutanakla kayda alındığı belirtildi. Kahraman’ın bileklerinde kelepçenin aşırı sıkılması nedeniyle travma ve kızarıklık oluştuğu rapor edildi. Eşi Meriç Kahraman, Tayfun Kahraman’ın MS hastalığı nedeniyle düzenli doktor kontrolüne ihtiyaç duyduğunu, ancak cezaevi şartlarının bu gereksinimleri karşılamadığını ifade etti. Jandarma Genel Komutanlığı ise iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.
2 Eylül 2024

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 5. haftasında Antalyaspor'la yaptığı maçta sakatlanan Cengiz Ünder'in sol arka adalesinde ikinci derece yırtık tespit edildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Cengiz Ünder'in Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde MR görüntülenmesi gerçekleştirildiği ve tedavisine hemen başlandığı belirtildi.
18 Eylül 2023

Spor Toto 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, Kahramanmaraş merkezli depremde Malatya'da enkaz altında kaldı. Kulüp, sosyal medya üzerinden durumu duyurdu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takıma izin verdiğini ve Türkaslan'ın Malatya'da kaldığını, eşinin kurtarıldığını fakat kalecinin hala enkaz altında olduğunu ifade etti.
6 Şubat 2023

Sivas-Kayseri kara yolunda bir kadın sürücünün kaza yapması sonucu yardım etmek isteyen iki kişi, başka bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazayı gören R.Ö. ve yanındaki M.E.Ö., kaza yapan sürücüye yardım etmek için durdukları sırada hafif ticari bir aracın çarpması sonucu olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kaza yapan kadın sürücünün tedavisi devam ediyor.
8 Aralık 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koşu sırasında düşerek yüzünde darbeye bağlı ezilme oluştu. Scholz, bu olayın ardından Twitter hesabından tek göz korsan bandı taktığı bir fotoğraf paylaştı. Paylaşımında, durumun göründüğünden daha kötü olmadığını ve takipçilerinin meme'lerini merak ettiğini belirtti.
4 Eylül 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Muğla'nın Ula ilçesinde, eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekci'nin içinde bulunduğu pikap devrildi. Kazada Zeybekci ve yanındaki kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
12 Haziran 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletteki 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Demir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve ifadesinde kendini kusursuz bulduğunu belirtti. Kaza tespit raporunda, Demir ve motosiklet sürücüsü yüzde 50'şer kusurlu bulundu.
18 Temmuz 2024

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Kundakçı' adlı tiyatro oyununun ikinci perdesinde sahnede fenalaştı. Seyirciler tarafından alkışlarla desteklenen Bilginer, ambulansla hastaneye götürüldü. Olaya tanık olanlar Twitter üzerinden Bilginer'in sahnede yere yığıldığını paylaştı. Oyun Atölyesi tarafından yapılan açıklamada, Bilginer'in tansiyonunun düştüğü ve şu an durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Mart 2023

New York'ta metro istasyonunda Kemal Semrada tarafından tren raylarına itilerek ağır yaralanan Türk illüstratör Emine Yılmaz Özsoy için bağış kampanyası başlatıldı. Saldırı sonucu omurgasında ve başında ciddi yaralanmalar alan ve felç kalma riski taşıyan Özsoy, zor bir ameliyat geçirdi. Saldırgan Semrada, cinayete teşebbüsle suçlanarak tutuklandı ve kefaletle serbest bırakıldı. Özsoy'un tedavi masraflarını karşılamak için GoFundMe üzerinden bağış toplanıyor.
25 Mayıs 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da Ramazan Bayramı tatili sırasında yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın nedeninin, teleferik direğinin tepesindeki bir vidanın kırılması olduğunu açıkladı. Kazada, devrilen direğe çarpan kabindeki sekiz kişi kayalık alana düşmüş ve yaralılardan biri hayatını kaybetmişti. AFAD Başkanı, kazanın nedenine dair ilk bilgileri paylaşırken, daha detaylı incelemenin adli merciler tarafından yapılacağını belirtti.
13 Nisan 2024

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen büyük depremlerin ardından, Fransa hükümeti deprem bölgesinde sahra hastanesi kurmak üzere 81 kişilik bir ekip gönderme kararı aldı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bu kararın Avrupa dayanışması çerçevesinde alındığını ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talebiyle gerçekleştiğini belirtti. Fransa daha önce de arama ve kurtarma ekipleri göndermişti. Yeni ekip, itfaiyeciler ve askeri sivil savunma eğitimli personelden oluşacak.
8 Şubat 2023

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yemek yazarı Vedat Milor'un içinde bulunduğu araç, Halıcıoğlu Mahallesi Karaağaç Caddesi'nde bir otomobille çarpıştı. Kazada can kaybı ve yaralanan olmadı, ancak Milor'un şoförünün eli ciddi hasar gördü. Milor, kazayı sosyal medya platformu X'ten duyurarak emniyet kemeri ve hava yastığının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'deki kavşak dönüşlerinin sorunlu ve belirsiz olduğunu vurguladı.
1 Eylül 2024

Gaziantep-Nurdağı D400 kara yolunda freni patlayan bir kamyon, trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarptı. Kazada beş kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yol trafiğe kapatıldı ve ilgili tüm ekipler olay yerinde gerekli önlemleri aldı.
6 Ekim 2023

Fransa'da polis memurunun 'dur' ihtarına uymayan bir araca ateş açması sonucu 17 yaşındaki Nael M. isimli sürücünün ölümü üzerine başlayan protestolar devam ediyor. Nael M.'nin anısına düzenlenen eylemlerde polis ile protestocular arasında çatışmalar yaşanıyor ve emniyet güçleri biber gazı kullanıyor. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, ortalama yaşı 17 olan 1300'den fazla kişi gözaltına alındı ve 45 bin polis görevlendirildi. Ayrıca, Fransa'da bazı şehirlerde toplu taşıma seferleri yeni bir emre kadar iptal edildi.
1 Temmuz 2023

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde bir kına gecesinde av tüfeğiyle açılan ateş sonucu gelin M.Y. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı gelin, önce Yerköy Devlet Hastanesine, daha sonra Yozgat Şehir Hastanesine sevk edildi. M.Y.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Tüfekle ateş açan kişinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.
2 Eylül 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

İzmir'in Selçuk ilçesinde özel bir şirkete ait eğitim uçağı, Efes Havaalanı yakınlarındaki boş araziye zorunlu iniş yaptı. Kalkıştan hemen sonra kısmi motor arızası nedeniyle havaalanına 950 metre mesafedeki bir alana iniş yaptı. Uçaktaki iki kişi hafif yaralandı ve hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
28 Haziran 2023
İşaretlediklerim