Manisa'nın Akhisar ilçesinde Yılmaz A. isimli bir adam, eşi S.N.A.'yı sokakta dövdü. Olay, 16 Ağustos'ta Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde gerçekleşti ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Yılmaz A., emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklandı.
21 Ağustos 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi ve motokurye Ata Emre Akman'ın cinayeti davasının ilk duruşmasında savcı, sanık Erdoğan Özdemir için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Özdemir, 10 Mayıs'ta Akman'ı bıçaklayarak öldürmüştü. Duruşmada, Özdemir'in babası Orhan Özdemir'in de cinayete azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması istendi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 12 Temmuz'a ertelenmesine karar verdi.
28 Haziran 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden sorumlu başkan yardımcısı olarak atanan Nilgün Akman'ın, geçmişte 'ağaç ve fidanlara zarar vermekten' dolayı ertelenmiş hapis cezası aldığı belirlendi. 2018 yılında oturduğu sitedeki komşularının şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Akman'a beş ay hapis cezası verilmiş, ancak sabıka kaydı olmadığı için ceza ertelenmiş.
18 Ocak 2023

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs’ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, Erdoğan Özdemir’e 24 yıl hapis cezası verdi. Savcı, Özdemir’in babası Orhan Özdemir’in azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etmişti, ancak baba beraat etti. Savcı, Erdoğan Özdemir’in yaşının 17’den büyük olabileceğini öne süren tanık ifadelerini de dikkate aldı.
12 Temmuz 2024

İstanbul Adliyesi önünde 30 Mart 2016'da bir basın açıklaması sırasında avukat Zeycan Balcı'nın belinin kırılmasına neden olan polis memuru Murat Akmeşe hakkında 'kasten yaralama' ve 'zor kullanma yetkisini aşma' suçlarından dava açıldı. İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 14'üncü duruşmasında polis Akmeşe'ye 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, polisin 'geleceği' üzerindeki olası etkilerini gerekçe göstererek cezayı erteledi.
31 Mayıs 2023

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde polis müdahalesi sonucu yaralanan Aydın Aydoğan için Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi ve 60 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. 2018'de Beyoğlu kaymakamlığı tarafından yasaklanan eylemde polis müdahalesi olmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müdahaleyi savunmuştu. Aydoğan'ın şikayeti üzerine savcılık takipsizlik kararı vermiş, ancak AYM, savcılığın ve sulh ceza hakimliğinin etkili bir soruşturma yürütmediğine hükmetti. Aydoğan'ın Soylu hakkındaki suç duyurusu ise hala Ankara başsavcılığında açık durumda.
23 Nisan 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Gazeteci Can Ataklı, bir YouTube yayınında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Ataklı'nın cezasını sanığın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak 10 aya indirip erteledi ve bir yıl denetim altında tutulmasına karar verdi. Duruşmaya Ataklı katılmazken, avukatı Rabia Bayram müvekkilinin beraatini talep etti ancak mahkeme bu talebi reddetti.
10 Ekim 2024

Kırşehir'de özel harekat polisi Hüseyin Emre Yılmaz, boşanma aşamasındaki eşi Aslı Yılmaz'ı öldürdü. Aslı Yılmaz, daha önce altı ay süreyle uygulanan ve sona eren uzaklaştırma kararının uzatılması için başvuruda bulunmuş, ancak Antalya 9. Aile Mahkemesi, şiddet eyleminde bulunacağına dair yeterli delil olmadığı gerekçesiyle talebi reddetmişti. Hüseyin Emre Yılmaz, eşini çocuklarının gözü önünde öldürdükten sonra kendini vurmuş ve hastanede tedavi altına alınmıştır.
24 Ocak 2023

Engin Polat, park meselesi yüzünden komşusuna saldırdığı gerekçesiyle yargılandığı davada ertemeli bir yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Eşi Dilan Polat ise tehdit suçlamasından beraat etti. Mahkeme, Engin Polat'ın iki yıl denetime tabi tutulmasına karar verdi. Dava sürecinde müştekiler şikayetlerinden vazgeçtiği için bazı suçlamalar düştü.
7 Ekim 2024

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlamalarıyla tutuklandı. Akay, İstanbul Ataşehir'de yakalandıktan sonra Gaziantep'e götürüldü ve emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklama kararı verildi.
12 Şubat 2023

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

Kara para aklama iddiasıyla yargılanan Engin Polat, tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. İstanbul Anadolu başsavcılığı, dört sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti ancak itiraz reddedildi. Engin Polat, 10 aydır cezaevindeydi ve tahliye sonrası eşi Dilan Polat ile birlikte cezaevinden ayrıldı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.
6 Eylül 2024

Gezi davasında mahkumiyet kararı bozulan mimar Mücella Yapıcı, tahliye olduktan sonra adalet sistemini eleştirdi. Yargıtay, Yapıcı'nın yanı sıra Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin 18'er yıllık hapis cezalarını bozdu. Ancak Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'nun 18'er yıllık hapis cezasını onadı. Yapıcı, tahliye olduktan sonra 'Bu nasıl bir adalet, hala anlamış değilim. Ben burada canlarımı bıraktım çıkıyorum.' ifadelerini kullandı.
28 Eylül 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeğenini 12 yaşından itibaren istismar eden amca Y.K. hakkında mahkeme beraat kararı verdi. Mağdurun ifadelerine göre, Y.K. tarafından tehdit edilmiş ve zorla cinsel ilişkiye zorlanmıştır. Y.K. ise suçlamaları reddederek mağdurun rızası olduğunu iddia etmiştir. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Y.K.'nin çeşitli suçlardan cezalandırılması istenmiş, ancak mahkeme Y.K.'nin suçlarını işlediğinin sabit olmadığına hükmederek beraatine ve tahliyesine karar vermiştir. Mağdurun can güvenliğinden endişe edildiği ve koruma kararı talep edildiği belirtilmiştir.
2 Haziran 2023

Gazeteci Can Ataklı, bir Youtube yayınında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla yargılanıyor. İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Ataklı'nın bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talep edildi. Savcı, Ataklı'nın sözlerinin kışkırtıcı ve ayrımcılığı teşvik edici nitelikte olduğunu öne sürdü. Ataklı'nın avukatı ise müvekkilinin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak beraatini talep etti.
10 Eylül 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, pizza teslimatı sırasında 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir, kasten tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. Ancak, 18 yaşından küçük olması nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Savcı, Özdemir için 18 yıl hapis cezası istedi.
22 Mayıs 2024

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023
İşaretlediklerim