Televizyoncu Metin Uca, Ankara'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na geldiğinde kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu anlaşıldı ve gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılan Uca'nın gözaltına alınma nedeni, oyununda okuduğu Fatih Sultan Mehmet'in bir sözü nedeniyle hakkında yapılan şikayet olduğu gazeteci Murat Ağırel tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.
2 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY), filosundaki beş Boeing 737 MAX 9 tipi uçağını, Alaska Airlines'ın aynı model bir uçağında yaşanan olayın ardından otoritelerin ön incelemesi sonucu tedbir amaçlı seferden çektiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçakların teknik inceleme süreci tamamlanıp gerekli önlemler alınana kadar operasyondan çekileceğini ve uçuş emniyetinin öncelikleri olduğunu belirtti.
7 Ocak 2024

Avrupa Birliği'nin Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sebebiyle Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından, bir Rus uçağı Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Henri Coanda havaalanına iniş yaptı. Bu uçak, Romanya'da bulunan Rus büyükelçiliğindeki 40 personel ve ailelerini taşıyordu. Romanya Dışişleri Bakanlığı, personelin ayrılmasına izin verildiğini ve Milli Savunma Bakanlığı'nın onayının alındığını duyurdu. Daha önce, Romanya Rusya'dan büyükelçilik personelini azaltmasını talep etmiş ve aksi takdirde bazı çalışanların akreditasyonlarının iptal edileceğini belirtmişti.
1 Temmuz 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), 16 Aralık Cumartesi günü olumsuz hava koşulları sebebiyle 12 seferini iptal etti. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) arasındaki karşılıklı seferler bulunuyor. İptaller, fırtına beklentisi nedeniyle yapıldı.
16 Aralık 2023

İstanbul Kadıköy'den Beşiktaş'a hareket etmesi beklenen bir vapur, kaptanın 'sahipsiz' bir köpeğin vapurda bulunması nedeniyle seferi yapmaması ve yolcuların inmesini istemesi üzerine gecikti. Yolcular, köpeğin çipli ve aşılı olduğunu belirterek kaptanın tavrına tepki gösterdi ve inmek istemedi. Yarım saatlik gecikmenin ardından vapur seferini gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları, olayla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.
8 Mart 2023

Ankara başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bazı otobüs firmalarının ve işletmelerin fahiş fiyat artışları yaptığı yönünde ihbarlar alınması üzerine inceleme başlattı. Otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat arttırdığı, battaniye gibi hayati önem taşıyan eşyaların fiyatlarının da fahiş oranda yükseltildiği belirtildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verildi.
6 Şubat 2023

Batman'ın Cudi Mahallesi'nde Murat E. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi Aysel E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, beş çocuk annesi Aysel E.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Murat E. gözaltına alındı ve Aysel E.'nin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
8 Temmuz 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen ve toplam değeri 187 milyon lira olan 15 yabancı plakalı lüks otomobili ele geçirdi. Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, geçici ithalat kapsamında ülkeye sokulmaya çalışılan bu araçlar için inceleme başlatıldı. İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa ve Isparta'da bulunan otomobillere el konuldu ve 38 şüpheli hakkında soruşturma açıldı.
24 Aralık 2023

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara’da 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımayacaklarını açıkladı. Kara, otobüs esnafının artan giderlerini karşılayamadığını ve 95 gündür gelir desteği almadan ücretsiz taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da, salgın ve artan maliyetler sonrasında otobüsçü esnafını ABB desteğiyle ayakta tutabildiklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında bir kara yolu aracının arızalanması sonucu tramvay seferleri etkilendi. Arıza nedeniyle tramvay seferleri sadece Kabataş-Soğanlı istasyonları arasında gerçekleştirildi. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada durum bilgilendirildi.
24 Ocak 2024

İstanbul'da bulunan Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nda, olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, hava muhalefeti sebebiyle TF1 hattında seferlerin yapılamadığı bilgisi paylaşıldı.
3 Aralık 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), kötü hava koşulları sebebiyle Bursa ile İstanbul arasındaki 07:00 ile 18:30 saatleri arasında planlanan 12 seferini iptal ettiğini duyurdu. İptaller, BUDO'nun resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı.
13 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, deprem sonrası hasar gören Hatay Havalimanı'nın uçuşlara açılması için belediye ekiplerinin çalışmalara başladığını duyurdu. Hatay Havalimanı, daha önce aşırı yağışlar nedeniyle de kullanılamaz hale gelmiş ve depremle birlikte pistin deprem bölgesi üzerine yapıldığı anlaşılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanının onarımını duyururken, 'Gelsinler tutuklasınlar' ifadesini kullandı.
8 Şubat 2023

Arnavutköy'de, Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu iki Türk Hava Yolları pilotu hayatını kaybetti, bir pilot yaralandı. Kazada hayatını kaybeden pilotlar Ekin Güneş ve Oğuzhan Dağ olarak belirlendi. Yaralanan pilot Ersal E. hastaneye kaldırıldı. Tır şoförü Şeref A. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
19 Aralık 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsü (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında saat 08:00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya), 09:30 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09:30 Bursa (Mudanya) – Armutlu (İhlas), 10:00 Armutlu (İhlas) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 10:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya) seferleri bulunuyor. Ayrıca, BUDO'nun 07:00'deki Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi de aynı gerekçeyle iptal edildi.
6 Kasım 2023

Çanakkale'de Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yapılması planlanan bazı arabalı vapur seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 07:00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya 09:00 seferleri dışındaki tüm seferler iptal edilmiştir. Aynı şekilde, Bozcaada'dan Geyikli'ye 07:00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya 08:00 seferleri hariç diğer tüm seferler yapılamayacak.
30 Kasım 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre bazı metro hatlarının sefer saatleri gece 02.00'ye kadar uzatıldı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7 ve M9 hatları bulunmaktadır. Bu değişiklik, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için yapılmıştır.
6 Şubat 2023

Kanada hükümeti, Avrupa'da gerçekleşen Kuran yakma olaylarına misilleme olarak Türkiye'de terör saldırısı riskinin arttığını belirterek vatandaşlarını uyardı. Uyarıda, saldırıların ibadethaneleri, diplomatik misyonları ve özellikle İstanbul ve Ankara'daki yabancıların sıkça ziyaret ettiği yerleri hedef alabileceği ifade edildi. Bu uyarı, İsveç'te Kuran yakılmasına verilen iznin Türkiye'de tepkilere neden olmasının ardından geldi. Ayrıca İstanbul'daki Britanya, Hollanda ve Almanya başkonsoloslukları güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.
1 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen miting sırasında taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, Erzurum'dan İstanbul'a döndüğünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çok sayıda yurttaş tarafından karşılandı. Havalimanı adeta bir miting alanına dönüştü ve farklı siyasi görüşlerden insanlar İmamoğlu'nu desteklemek için bir araya geldi.
7 Mayıs 2023

Türk Hava Yolları'nın (THY) 200 geniş ve 400 dar gövdeli olmak üzere toplam 600 uçaklık sipariş anlaşmasının duyurusu, planlandığı gibi önümüzdeki hafta gerçekleşmeyebilir. THY Başkanı Ahmet Bolat, anlaşmanın Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin yıllık toplantısında açıklanacağını belirtmişti. Ancak Bloomberg'e göre, anlaşmanın duyurusu haziran ortasına veya daha sonraya ertelenebilir. THY, Boeing ve Airbus, Bloomberg'in sorularını yanıtsız bıraktı.
3 Haziran 2023
İşaretlediklerim