Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olasılıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Eylül'de Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis, Kars, Erzurum, Van ve Kırklareli'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Marmara'da parçalı az bulutlu, Kırklareli'nin kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
25 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak olmak üzere 17 ili sarı kodla uyararak, bu bölgelerde yaşayanları rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Afyonkarahisar, Konya, Uşak, Bursa, Denizli ve Kütahya rüzgar; Kırklareli ise gök gürültülü sağanak yağış için uyarıldı. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
7 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde iki ile dört derece arasında artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
16 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle iki il için turuncu, 23 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı illerde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.
29 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Uyarı, resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaşıldı.
12 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı'yı sarı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak'ı turuncu kodla uyararak bu illerde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bölge sakinlerine buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunuldu.
11 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzeyi için yağmur uyarısında bulundu. Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli olacağı ve rüzgarın güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz hafta aynı bölgede yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
27 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün fırtına uyarısı yaptığı Doğu Karadeniz'de hortum oluştu. Samsun'un Canik ilçesi açıklarında sabah saatlerinde oluşan hortum cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Hortumun ardından bölgede şiddetli yağış başladı. Meteoroloji, Doğu Karadeniz'de rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde saatte 50-75 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği uyarısında bulunmuştu.
9 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle 5 il için 'turuncu', 27 il için ise 'sarı' kodlu uyarı yayınladı. Yağışların genellikle yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak, bazı bölgelerde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı, rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi öngörülüyor.
9 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 31 il için kuvvetli kar yağışı konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Uyarılar, AFAD'ın X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bilgileri doğrultusunda yapıldı.
25 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, Türkiye'de bir süredir devam eden yüksek sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek ve 41 ilde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olmaya başlayacağı ve 11 Ocak'tan sonra iç bölgelere doğru ilerleyeceği öngörülüyor. Kar yağışı beklenen iller arasında Afyonkarahisar, Ankara, Erzurum, Konya ve Van gibi şehirler bulunuyor.
8 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarı yapılan bölgeler arasında İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Antalya'nın iç kesimleri ve Adana'nın kuzeyi yer alıyor. Ayrıca, doğu kesimlerde hava sıcaklığının artması, batı kesimlerde ise düşmesi bekleniyor.
11 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı. Beklenen kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklar öngörülüyor. Ayrıca kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere karşı şehir sakinleri uyarıldı.
29 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale için sarı kodlu rüzgar uyarısı yayınladı. İstanbul'da kar, yağmur ve rüzgar beklendiği, diğer illerde ise rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Bölge sakinleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
30 Ocak 2024
İşaretlediklerim