Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını duyurdu. İnce, destekçilerinden çarşamba günü 100 bin imza toplamak için seferber olmalarını istedi. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim başarısına atıfta bulunarak Türkiye'de de bir devrim yapacaklarını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği belirtiliyor, bu durum İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısını artırıyor.
19 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanı adaylıklarına yapılan itirazları reddetti. Yarın adayların pusuladaki sıralaması için kura çekimi yapılacak. Erdoğan ve bazı AKP'li yetkililer, anayasa gereği üçüncü dönem adaylığının mümkün olmadığı yönündeki eleştirilere karşı, 2018'deki seçim sistemi değişikliği ile 'kronometrenin sıfırlandığını' savunuyorlar, ancak bu görüş kanunda açık bir hüküm olarak yer almıyor.
30 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulasını onayladı. İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk tarafından yapılan açıklamada, pusulanın onaylandığı ve Türk demokrasisi için hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Oy pusulasında sırasıyla Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yer alıyor.
13 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı seçimi için kesin aday listesini duyurdu. 28 Mart'ta yayımlanan geçici aday listesine yapılan itirazlar YSK tarafından değerlendirilmiş ve reddedilmiştir. Kesin aday listesi Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dan oluşmaktadır.
31 Mart 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adayı gösterilmek için gerekli olan 100 bin imzayı henüz toplayamadı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, imza atmak isteyen seçmenlerin yol parası ödemesi gerektiğini belirterek, bu durumu eleştirdi ve Suriyelilerin e-Devlet üzerinden vatandaşlık işlemleri yapabildiğini ancak e-Devlet üzerinden cumhurbaşkanlığı için imza verilemediğini dile getirdi. Özdağ, Oğan'ın imza kampanyasına destek verenlere imzalı kitaplarını hediye etti.
23 Mart 2023

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, parti tüzüğünün 66. maddesi gereği yapılan oylamada, parti üyeleri genel başkan Muharrem İnce'yi oybirliğiyle cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Oylama, tüm il ve ilçe başkanlıklarında gerçekleşti ve saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erdi. Muharrem İnce, seçilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda umut mesajları vererek destekçilerine seslendi.
12 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, anketlerde ikinci tura kalma ihtimalinin düşük gösterilmesine rağmen, diğer adaylardan birinin çekilmesi durumunda bu ihtimalin mümkün olabileceğini belirtti. İnce, YSK'ya adaylık dilekçesini verdi ve resmi aday olabilmek için 100 bin imza toplaması gerektiğini ifade etti. Muhalifler, oyların bölünmemesi için İnce'den adaylıktan çekilmesini talep ediyor. İnce, CHP'nin görevini yapmadığını ve kendisini 'satmış' olarak nitelendirerek, iktidarı ve mevcut muhalefeti eleştirdi. Ayrıca, siyasette uzlaşmanın önemine değinerek, diğer parti liderleriyle görüşmeler yaptığını ve trollerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi.
22 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya dilekçe verdi ve en az 100 bin imza toplaması gerekiyor. AKP'nin, muhalefetin oylarını bölmek amacıyla İnce'nin adaylığını desteklediği iddiaları ortaya atıldı. Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, AKP'nin İnce için imza toplama kampanyası düzenlediğine dair bir iddia paylaştı. İnce, bu iddiaların sahte olduğunu savunarak suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.
21 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Türkiye içinde 190 bin 736 sandıkta 60 milyon 904 bin 499 seçmenin, yurt dışında ise 4 bin 969 sandıkta 3 milyon 286 bin 786 seçmenin oy kullanabileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için toplam 249 milyon 670 bin 310 adet birleşik oy pusulası basılacak. Görme engelliler için 814 bin 120 adet oy kullanma şablonu hazırlanacak ve seçim sonuçlarının belirlenmesinde uygulanacak usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı.
24 Mart 2023

Türkiye'de yapılacak olan seçimler için takvim Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular 19 Mart'ta, siyasi partilerin milletvekili aday listeleri ise 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulacak. Cumhurbaşkanı ve milletvekili kesin aday listeleri sırasıyla 31 Mart ve 19 Nisan'da ilan edilecek. Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan'da başlayacak.
14 Mart 2023

Türkiye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento genel seçimlerine 52 gün kala, siyasi partilerin çoğunda milletvekili aday adaylığı için başvurular sona erdi. AKP'de başvuru sayısı 6 bine, CHP'de 4 binin üzerine, MHP'de ise 4 bin 693'e ulaştı. İYİ Parti'de başvurular devam ediyor ve şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişi başvurdu. HDP ise henüz başvuru sayısını açıklamadı.
23 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimi gereğince yapılan başvuruları inceledi ve AKP ve MHP tarafından aday gösterilen Tayyip Erdoğan ile CHP ve İYİ Parti tarafından aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylıklarını kabul etti. Her iki adayın başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmadığı ve adaylıklarının oybirliğiyle onaylandığı belirtildi.
26 Mart 2023

Türkiye'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için geçici aday listesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Listede Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce ve Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan bulunuyor. Geçici aday listesine itirazlar 29 Mart saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek, yeterli imzayı toplayamadığı için adaylık hakkını kaybetti.
28 Mart 2023

Türkiye'de 64 milyonu aşkın seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına göre, saat 18:00'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin basında tahmin ve yorum yapılması yasaklandı. 18:00 ile 21:00 arasında sadece YSK'nın verdiği haber ve tebliğler yayınlanabilecek, 21:00'den sonra ise tüm yayınlar serbest bırakılacak. İlk turda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan %49,52, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise %5,17 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

15 Mayıs saat 13:30 itibariyle Türkiye'deki cumhurbaşkanı adaylarının en çok oy aldıkları beş ilin istatistikleri yayınlandı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta %78,86 ile en yüksek oy oranına sahipken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli'de %80,26 ile öne çıktı. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan Iğdır'da %11,94, Memleket Partisi adayı Muharrem İnce ise Bartın'da %0,97 ile en yüksek oy oranlarını elde etti.
15 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir video mesaj yayınlayarak Türk milliyetçilerine, Atatürkçülere ve ülkücülere, cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a imza vermeleri için çağrıda bulundu. Özdağ, Türkiye'deki sığınmacı sorununa ve Türk milliyetçilerinin siyasi istismara uğramasına dikkat çekti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, Sinan Oğan'ın şu ana kadar topladığı imza sayısı 25 bin 925 olarak açıklandı ve imza verme işlemi 27 Mart'ta sona erecek.
24 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, muhalefetin oylarını böleceği iddialarını matematik bilmemekle eleştirdi ve adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, her iki liderin de iktidardan kurtulma amacında olduğunu ancak yöntemlerinin farklı olduğunu ifade etti. İnce, kendi oy oranının %16-17 civarında olduğunu ve en çok AK Parti'den oy aldığını belirtti. Ayrıca, 100 bin imza toplama sürecini dördüncü günde tamamladığını ve hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu söyledi.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, daha önce 14 Mayıs'ta yapılacağını işaret ettiği seçimler için kararnameyi 10 Mart Cuma günü imzalayacağı AKP yetkilileri tarafından belirtildi. Seçimlerin öne çekilmesi için Meclis'te en az 360 milletvekilinin kabul oyu gerekiyor ve şu an 'Cumhur İttifakı'nın 334 oyu bulunuyor. CHP ve İYİ Parti, 6 Nisan'dan sonraki bir tarihte seçim yapılmasına onay vermeyeceklerini, HDP ise 'Cumhur İttifakı' ile hareket etmiyor. Seçim yasasının uygulanabilmesi için seçimlerin 6 Nisan'dan sonra yapılması şartken, 14 Mayıs'ta sandıkların kurulabilmesi için seçim ilanının 6 Nisan'dan önce Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.
19 Ocak 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranı arttı. Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oylarında büyük bir değişiklik olmadı ve seçimin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 48,6, Erdoğan yüzde 42,5, Oğan yüzde 5,2 ve İnce yüzde 3,7 oy alıyor.
4 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için adayların alacağı yardım ve bağışlarla ilgili kuralları açıkladı. Adaylar, yabancı devletler, uluslararası kuruluşlar, tüzel kişiler ve Türk uyruklu olmayan gerçek kişilerden bağış alamayacak. Adaylar, belirlenen süre içinde mal bildiriminde bulunacak ve seçilen adayın mal bildirimi Resmi Gazete'de yayımlanacak. Nakdi yardımlar, adayların açacağı 'seçim hesabı'na yatırılacak ve sadece seçim harcamalarında kullanılacak. Adaylar, seçim hesapları ve finansal işlemler için muhasebeci veya avukatları yetkilendirebilecek.
18 Mart 2023
İşaretlediklerim